Døgnrapport d. 18-10-2024

fredag 18. okt, kl. 18:49

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. oktober 2024

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

To tyverier fra byggepladser: Minilæsser stjålet i Hadsten og mand anholdt i Viby J Østjyllands Politi modtog torsdag morgen kl. 08.59 en anmeldelse om, at der var blevet stjålet en minilæsser og en dertilhørende skovl fra en byggeplads på Seglager i Hadsten.

Ifølge anmeldelsen havde den stjålne minilæsser, der er fra mærket Giant, og tilhørende skovl en samlet værdi af i omegnen af en halv million kroner.

Tyveriet fra byggepladsen har angiveligt fundet sted i perioden fra fredag den 11. oktober kl. 16.00 til torsdag den 17 oktober kl. 08.00.

Minilæsseren er nu meldt stjålet i politiets systemer, og Østjyllands Politi opfordrer – som altid – til, at man ikke lader sig friste af et lukrativt tilbud, hvis man eksempelvis skulle blive tilbudt at købe en grå/gul minilæsser til en god pris.

Natten til fredag kl. 02.59 modtog politiet en anmeldelse om et igangværende tyveri fra en byggeplads på Grøndalsvej i Viby J, hvorfor flere patruljer straks blev sendt til stedet.

På byggepladsen traf politiet en 43-årig mand, der ikke umiddelbart havde et anerkendelsesværdigt formål på stedet eller tilknytning til byggepladsen.

Under en efterfølgende visitation blev det klart for politiet, at mandens lommer var fyldt med stjålne effekter fra stedet i form af diverse batterier og øvrige genstande, og han blev derfor ilagt håndjern og anholdt, sigtet for tyveriet.

**

Aggressiv bilist sigtet for hærværk Østjyllands Politi modtog torsdag eftermiddag kl. 17.15 en anmeldelse om, at der var opstået et mindre færdselsuheld mellem nogle trafikanter på Paludan-Müllers Vej i Aarhus V, og at stemningen mellem personerne var dårlig.

Ifølge anmeldelsen var den ene af trafikanterne yderst aggressiv og udadreagerende, og han var blandt andet blevet set sparke mod en anden bil, som havde fået flere tydelige buler.

En patrulje ankom til stedet og fik klarlagt et forudgående hændelsesforløb til konfrontationen, som ifølge flere vidneforklaringer var opstået ved, at den 26-årige mand af uforklarlige årsager havde set sig sur på en 75-årig mandlig bilist, som han derfor var fulgt efter med henblik på at få bragt til standsning.

Ifølge vidneforklaringerne havde den 26-årige mand og en 28-årig kvinde, der kørte i en anden bil, fulgt efter den 75-årige mand over en længere strækning, inden det mindre færdselsuheld opstod på Paludan-Müllers Vej.

Den 26-årige mand blev sigtet for hærværk og fik sin bil beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelser for blandt andet at få verificeret lejekontrakten og lovligheden af bilen, da den var leaset i udlandet og kørte på udenlandske nummerplader.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med episoden.

**

Bargæster blev evakueret efter mistanke om udslip Natten til fredag modtog Østjyllands Politi kl. 01.08 en anmeldelse om, at omkring 50 personer var blevet evakueret fra en bar på Kannikegade i Aarhus C efter mistanke om, at der var opstået en form for udslip på stedet.

Ifølge anmeldelsen havde flere personer uafhængigt af hinanden fået symptomer og kriller i halsen samt var begyndt at hoste, hvorfor personalet på stedet havde sørget for, at alle kom ud med det samme.

Politi, sundhedsmyndigheder og brandvæsen blev sendt til stedet for at undersøge episoden nærmere, men det var ikke muligt at finde en årsag til, at personerne var begyndt at hoste. Der blev ikke målt noget udslip på stedet eller fundet nogle genstande med relevans for sagen.

Ingen personer var desuden kommet til skade, og bargæsterne havde på egen hånd forladt området, da ingen havde brug for lægehjælp. Baren fik efterfølgende lov til at genåbne og myndighederne forlod stedet efter undersøgelserne var overstået kort tid efter.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Ryhaven i Aarhus V begået torsdag d. 17/10 kl. 07.24 På Smedegyde i Ørsted begået mellem onsdag d. 16/10 kl. 21.00 og torsdag d. 17/10 kl. 08.00 På Elverdalsvej i Højbjerg begået mellem onsdag d. 16/10 kl. 19.00 og torsdag d. 17/10 kl. 09.00 På Kvædevej i Højbjerg begået mellem onsdag d. 16/10 kl. 23.30 og torsdag d. 17/10 kl. 08.45 På Gammel Holmevej i Højbjerg begået mellem fredag d. 11/10 kl. 12.00 og torsdag d. 17/10 kl. 09.30 På Vestergade i Allingåbro begået torsdag d. 17/10 kl. 12.45 På Gl. Hobrovej i Randers NV begået torsdag d. 17/10 mellem kl. 13.30 og kl. 14.30 På Gustav Wieds Vej i Aarhus C begået torsdag d. 17/10 mellem kl. 12.00 og kl. 14.00 På Brombærvej i Randers NV begået torsdag d. 17/10 mellem kl. 18.15 og kl. 21.00

Kilde: Østjyllands Politi