Døgnrapport d. 21-02-2018

onsdag 21. feb, kl. 22:23

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag d. 21. februar

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

**

Fremstilling i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 12.30 en 17-årig dreng i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han er sigtet for tre tilfælde af vold i nattelivet i Randers. To af episoderne foregik natten mellem den 10. og den 11. februar på McDonald's på Tørvebryggen i Randers C. Den 17-årige dreng slog ifølge vidneudsagn en 19-årig mand i ansigtet med knyttet hånd. På p-pladsen udenfor slog den 17-årige en anden 19-årig på kæben, så han faldt om og landede på baghovedet. Ved overfaldet pådrog den 19-årige sig  bl.a. en flænge i hovedet og en flækket læbe. Natten til søndag den 18. februar blev den 17-årige igen sigtet for vold. Denne gang for at have givet en 19-årig mand to lussinger på en bar i Randers C.

**

Vidner søges: Biltyv skræmt væk af ejer

En 27-årig mand overraskede i går kl. 22.45 en biltyv på fersk gerning, der var ved at stjæle mandens bil i hans indkørsel på Sallvej i Thorsø. Den 27-årige så den fremmede mand sidde bag rattet i bilen og gik hen for at rive bildøren op. Den var dog låst, og biltyven nægtede at gå ud af bilen. I stedet forsøgte han at starte den, og kort efter fik han bilen til at give et lille hop frem, så den 27-årige blev ramt af fronten og rullede rundt på kølerhjelmen. Han kom dog ikke til skade. Herefter tog den 27-årige en jernstang og smadrede det ene vindue i sin egen bil. Det fik biltyven til at åbne døren og stikke af til fods. Lige inden flugten nåede han dog at proklamere, at han netop var blevet løsladt fra fængslet og var smidt ud hjemmefra.

Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med manden og opfordrer derfor borgere, der har set ham eller har oplysninger om ham, om at henvende sig på tlf. 114.

Han beskrives som:

Dansk af udseende, talte dansk uden accent ca. 20-25 år ca. 180 cm høj Robust af bygning Iført army-lignende jakke **

Motorcyklist styrtede med narko efter kort politijagt

En 22-årig mand forsøgte i går kl. 13.05 at stikke af fra politiet på sin motorcykel på Gl. Hobrovej i Randers NV. En patrulje ville standse motorcyklen i en rutinekontrol, men i stedet speedede manden op og ignorerede blå blink og sirener. Flugten fra politiet blev dog kort, da manden kort efter mistede kontrollen over motorcyklen og væltede på vejen. Her kunne betjentene let anholde ham og visitere ham.

Det viste sig, at den 22-årige havde nogle små salgspakker med marihuana på sig. Det fik politiet til at ransage manden bopæl. Her fandt betjentene flere stoffer som kokain, skunk og hash, og den 22-årige blev sigtet for narkosalg. Han fik en ekstra sigtelse oveni, da betjentene fandt ud af, at han ikke havde kørekort til motorcykel.

**

Kvinde svingede ind foran narkobilist - begge sigtet

Et mindre færdselsuheld på Skanderborgvej i Hadsten i går kl. 18.50 endte pludseligt med flere sigtelser, da politiet testede den ene part positiv for amfetamin. Uheldet skete, da en 43-årig kvinde svingede til venstre fra Gammel Sellingvej ad Skanderborgvej. Her overså hun en bil ført af en 29-årig mand. Den 29-årige kunne ikke nå at bremse og kørte op bag i kvindens bil. Da politiet kom frem, sigtede de den 43-årige kvinde for ikke at overholde sin vigepligt. Det blev dog ikke den eneste sigtelse. Den 29-årige mand måtte nemlig erkende, at han ikke havde noget kørekort.  Det viste sig, at manden tilmed var efterlyst til fogedretten, så han blev anholdt på stedet og taget med på stationen. Her foretog betjentene en narkometertest, der gav udslag for amfetamin, så den 22-årige blev også sigtet for narkokørsel.

**

Mænd kastede cannabis ud af bilen

En patrulje standsede i går kl. 21.36 en bil på Grundtvigsvej i Aarhus, da de opdagede, at der blev smidt en frysepose med noget i ud af dens vindue. Den ene betjent stod ud og undersøgte posen nærmere, mens den anden betjent satte udrykning på og fik standset bilen kort derfra. Da der viste sig at være en del cannabis i fryseposen, besluttede betjentene at undersøge bilen nærmere. I bilen og på to af mændene fandt de en del mobiltelefoner og et større kontantbeløb, hvilket fik betjentene til at anholde og sigte den 20-årige fører og en 22-årig mandlig passager for besiddelse af narko med henblik på narkosalg. Den 20-årige fører havde ikke noget kørekort, og narkometertesten på politistationen viste positiv for hash. Derfor blev han også sigtet for narkokørsel.

**

Ville ikke betale taxa og skød skylden på kommunen

En 45-årig mand gav kommunen skylden, da han i nat kl. 1.19 blev sigtet for at køre i taxa i Aarhus uden at kunne betale. Manden prajede en taxa på banegården og fortalte chaufføren, at han havde et dankort derhjemme i Tranbjerg, hvor han bad om at blive sat af. Chaufføren troede på mandens forklaring, men da de kom frem, viste det sig, at der hverken var dankort eller kontanter nogen steder. Derfor så chaufføren sig nødsaget til at ringe til politiet. Til betjentene forklarede den 45-årige mand, at han ikke havde nogen penge, men at han mente, at kommunen burde betale hans taxa, da de ikke havde udbetalt de penge til ham, han havde krav på. Han slap dog ikke for at blive sigtet for at tage taxaturen uden at kunne betale.

**

Dørmand ledte politiet til mand med kokain

En årvågen dørmand på Bodegaen på Åboulevarden ringede i nat kl. 4.04 til politiet, da han opdagede to mænd i færd med at sniffe kokain på toilettet. Han tilbageholdt begge mænd, og den ene, en 29-årig mand, udleverede frivilligt en pose med kokain til dørmanden. Da betjentene kom frem, visiterede de begge, men fandt ikke yderligere stoffer. Den 29-årige blev sigtet for besiddelse af narko.

**

Færdsel

En 47-årig mand blev i går kl. 10.53 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Risskov.

En 20-årig mand blev i går kl. 13.10 anholdt og sigtet for narkokørsel på Viby Torv i Viby. Narkometeret gav udslag for cannabis.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Ørvadsvej i Voldbæk ved Brabrand begået mellem mandag d. 19/2 kl. 1.00 og tirsdag d. 20/2 kl. 7.30 På Hasselhaven i Lystrup begået mellem mandag d. 19/2 kl. 14.00 og tirsdag d. 20/2 kl. 18.55 På Gyldenlakvej i Stevnstrup begået tirsdag d. 20/2 mellem kl. 17.30 og kl. 19.20 På Langager i Hornslet begået mellem fredag d. 16/2 kl. 17.00 og tirsdag d. 20/2 kl. 19.30 På Rydevænget i Aarhus V begået tirsdag d. 20/2 mellem kl. 19.00 og kl. 20.05 På Rydevænget i Aarhus V begået tirsdag d. 20/2 mellem kl. 19.00 og kl. 20.00 På Højvangsvej i Stavtrup ved Viby begået tirsdag d. 20/2 kl. 20.15


Kilde: Østjyllands Politi