Døgnrapport d. 22-02-2018

torsdag 22. feb, kl. 09:00

RØDBYHAVN: 24-årig sigtet for menneskesmugling

Tidspunkt: 21/02-2018

Ved en kontrol af toget fra Tyskland, som ankom til Rødbyhavn onsdag klokken 12.20, fandt politiet to udenlandske borgere. Den ene – en 24-årig mand – havde legitimationspapirer fra de norske myndigheder, mens den anden, en 19-årig kvinde, ikke kunne legitimere sig. De blev derfor begge anholdt, og den 24-årige mand blev sigtet for menneskesmugling. Kvinden blev sigtet for ulovligt ophold. den 24-årige fremstilles i grundlovsforhør torsdag.



HASLEV: Fire fik zoneforbud

Tidspunkt: 21/02-2018

Fredag nat var der uro i Jernbanegade i Haslev, hvor flere unge kastede med sne og i det hele taget optrådte utryghedsskabende. De er nu blevet identificeret: Der er tale om en 21-årig mand fra Køge, en 18-årig mand fra Haslev, en 19-årig mand fra Haslev og en 20-årig mand fra Vanløse. De har alle fået et forbud efter ordensbekendtgørelse, og det betyder, at de den næste måned skal holde sig på en afstand af 1000 m fra Jernbanegade.

Den 20-årige mand fra Vanløse blev samtidig sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen efter lørdag at have været på en tankstation på Køgevej i Haslev. Her smed han sammen med to andre omkring sig med onlinekuponer.



KORSØR: Snød sig gennem betalingsanlægget ved Storebæltsbroen

Tidspunkt: 21/02-2018

Politiet fik torsdag klokken 0.21 en anmeldelse fra Storebælt om, at en bil havde sneget sig gennem betalingsanlægget ved at køre tæt på en forankørende. Der var tale om svensk indregistreret Opel. Bilen blev standset på Vestmotorvejen ved afkørsel 39. Der var tre udenlandske borgere i bilen, og føreren – en 60-årig mand – fortalte, at han ikke var klar over, at man skulle betale for at køre over broen. Den 60-årige blev sigtet for overtrædelse af straffeloven, og han får en bøde for overtrædelsen, ligesom han skal betale broafgift og en tillægsafgift til Storebæltsbroen. Den bil, de tre var kørende i, blev beslaglagt af politiet, indtil bøde og afgifter bliver betalt.

Straffelovens § 298

Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som […] uden erlæggelse af den fastsatte betaling tilsniger sig adgang til forestilling, udstilling eller forsamling eller til befordring med offentligt samfærdselsmiddel eller til benyttelse af anden almentilgængelig indretning.



SAKSKØBING: Straksdom til internetbedrager

Tidspunkt: 21/02-2018

Onsdag morgen anholdt politiet en 26-årig mand fra Sakskøbing og sigtede ham for 19 mindre forhold af bedrageri forøvet ved handel på internettet. Han blev fremstillet i retten i Nykøbing onsdag eftermiddag, hvor han erkendte forholdene og fik en straksdom på 8 måneders ubetinget fængsel.

Dommen skal ses i sammenhæng med, at han i foråret 2017 havde fået en dom på 4 måneders betinget fængsel for samme type kriminalitet, så derfor valgte dommeren at udløse denne sammen med de nye forhold til en samlet fængselsstraf.



Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi