Døgnrapport d. 22-02-2018

torsdag 22. feb, kl. 20:14

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 210218 kl. 0700 til torsdag 220218 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets indbrud:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Dagmarsgade, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hegnet, Svebølle

Vibevænget, Åvang, Lejre

Tølløsevej, Hvalsø

Læsøvej, Vor Frue, Roskilde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Vor Frue Hovedgade, Vor Frue, Roskilde

Nørre Boulevard, Køge

-------------

Målrettet indsats – Hash på gadeplan og utryghedsskabende adfærd i øvrigt

Politipersonale har igen været ude i præventivt og opsøgende øjemed for at finde utrygshedsskabende adfærd i det offentlige rum samt gribe ind over for eventuel besiddelse og handel med narkotiske stoffer på gadeplan.

Tirsdag d. 20. februar 2018 – tidsrum kl. 1000-2000:

Køge kommune – Vestergade, Torvet, Torvebyen, P-huset, Køge S-station, Ølbycentret, Ølby S-station, Karlemosen, Hastrupparken, Ellemarken og Søparken i Køge byområde:

Stille og ingen utryghedsskabende adfærd i områder i bymidte/handelsgader/butikscentre om formiddagen og først på eftermiddagen.

Boligområderne blev besøgt i løbet af eftermiddagen og i aftentimerne – intet at bemærke.

P-huset: stedet blev checket ved aftentide, hvor tre personer ikke kontakt med politiet og stak af. Flere nyligt ”ristede” cigaretter fundet efterladt i P-huset sammen med tomme pølsemandsposer og gamle joint-skodder i elevatoren.

Ølbycentret: området blev igen besøgt kl. 1450, hvor politiet så en 36-årig mand fra Køge stå sammen med andre og sniffe stoffer fra bagsiden af en mobiltelefon. Den 36-årige havde stadig godt to gram kokain i to pølsemandsposer på sig, hvorfor han blev sigtet for ulovlig besiddelse af stoffet. Tre andre mænd på 24 år fra Valby, 31 år fra Køge og 37 år fra Roskilde blev også visiteret, men havde intet ulovligt på sig.

Ved endnu et besøg i området i aftentimerne traf politiet flere ”kendinge”, men der var ikke grundlag for at gribe ind.

Stevns kommune – Hårlev – området ved Hotherskolen:

Tre unge, der opholdt sig ved børnehaven ved Hotherskolen, fik uventet besøg af politiet og følte sig i den grad utrygge. Årsagen var formentlig, at en 15-årig dreng fra Hårlev var i besiddelse af ca. 0,3 gram hash, som han gemte i en cigaretpakning. De to øvrige – to drenge på 16 år fra Hårlev – havde intet ulovligt på sig. Politiet kørte efterfølgende hjem til den 15-åriges forældre, som dermed blev underrettet om sagen mod den 15-årige for ulovlig hashbesiddelse.

Onsdag d. 21. februar 2018 – tidsrum kl. 1000-2000:

Køge kommune – Vestergade, Torvet, Torvebyen, P-huset, Køge S-station, Ølbycentret, Ølby S-station, Karlemoseparken, Ellemarken, Søparken og Hastrupparken i Køge.

Igen meget stille i bymidten og i/ved butikscentre mv. Ingen utryghedsskabende adfærd eller andet bemærket først på dagen og i de tidligere eftermiddagstimer. I Bådehavnen ved marinaen traf politiet dog kl. 1300 en 18-årig mand fra Store-Heddinge i en bil, hvor der var jointpapir mv. Den 18-årige fremtog herefter et knojern og blev sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. Ingen stoffer fundet i hans bil.

I aftentimerne blev bymidten i Køge, området ved Ølby S-station og Karlemoseparken besøgt, og politiet traf igen flere ”kendinge”. Ingen blev fundet i besiddelse af ulovlige stoffer, men nogle få blev sigtet for mindre overtrædelser fra færdselsloven i forbindelse med kontrollen af både biler og personer, som politiet ønskede at kontrollere i anledning af indsatsen.

Ringsted kommune – Ahorn Alle / Søndre Park-området / bymidte / Outletcenter-området i Ringsted by:

Flere patruljer aflagde besøg forskellige steder i Ringsted i løbet af eftermiddagen, hvor flere personer blev kontrolleret. Kl. 1600 traf politiet i Nørregade en 21-årig mand fra Ringsted, som var i besiddelse af en låsbar foldekniv med en bladlængde på 7½ cm. Sigtet for overtrædelse af knivloven. Endvidere kontakt til og dialog med enkelte forretningsdrivende i Outletcentret omkring eventuel utryghedsskabende adfærd i området.

Kalundborg – bymidten:

Flere personer blev visiteret onsdag eftermiddag, da de var mistænkte for at have hash på sig. Politiet glæder sig over, at de rent faktisk ikke blev fundet i besiddelse af euforiserende stoffer.

--------------

Udlændingeloven – ulovligt arbejde – Roskilde.

Kl. 1022 anholdt politiet en 48-årig mand fra Makedonien, der var i gang med ulovligt arbejde i et firma på Københavnsvej. Den 48-årige har ingen arbejdstilladelse, og den 48-årige er fortsat anholdt indtil politiets udlændingeafdeling funder ud af, hvad der skal ske med den anholdte.

Forsøg på bedrageri – Greve.

Kl. 0930 blev 85-årig kvinde ringet op af ”Microsoft”, der fortalte, at der var problemer med forurettedes pc. Manden fra ”Microsoft” fik udleveret kortoplysninger m.v. En anden beboer kom til og overtog samtalen, hvorunder det blev klart, at der var tale om en bedrager. Samtalen dernæst afsluttet. Kort m.v. er spærret.

Politiet skal advare imod, at man udleverer personlige oplysninger af den ene eller anden art til personer, der ringer til en og udgiver sig fra at komme eks. fra Microsoft. Firmaet ringer ALDRIG til nogen under lignende omstændigheder. Der er udelukkende tale om bedrageri eller forsøg på bedrageri.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1100 var en 90-årig kvinde fra Holbæk udsat for tricktyveri ved indgangen til Føtex, Smedelundsgade, hvor en yngre kvinde i 30érne på gebrokkent engelsk spurgte efter bus og hospital. Først ved hjemkomsten opdagede forurettede, at hendes pung var væk. Hun kontaktede banken, der kunne fortælle, at der var hævet 10000 kr. på hendes dankort.

En anden kvinde stod i nærheden. Begge kvinder beskrivessom 30-39 år, almindelig af bygning, sort mellemlangt hår, iført alm. pænt tøj, talte fremmedsprog. Forurettede havde hævet penge på sit dankort i Føtex. Hun havde dækket for indtastningen, men åbenbart ikke godt nok, for der var efterfølgende hævet penge på hendes kort.

Mistænkeligt forhold – Ølsemagle, Køge.

Kl. 1315 fik politiet anmeldelse om to mistænkelige personer, der gik rundt i kvarteret ved Ølsemaglevej, hvor der viste interesse for et hus, og tilsyneladende også tog billeder af det. Politiet kørte til stedet, men fandt desværre ikke frem til personerne, og politiet ved derfor ikke, hvad de pgl. skulle på stedet.

Tak til anmelderen for at kontakte politiet med sine iagttagelser.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Sj. Odde. – fremstillet i Retten i Holbæk

Ved et lukket grundlovsforhør blev en 15-årig, en 16-årig og en 17-årig varetægtsfængslet i surrogat til den 200318. En 15-årig dreng fik anholdelsen opretholdt 3x24 timer af hensyn til politiets efterforskning.

Politiet kan ikke kommentere yderligere på sagen grundet dørlukning.

Spirituskørsel/narkokørsel – Lellinge, Køge.

Kl. 1335 anholdt politiet en 39-årig mand fra Køge, der kørte i bil på Ringstedvej. Han var påvirket af spiritus og narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Spirituskørsel – Kaldred, Kalundborg.

Kl. 1343 væltede en 53-årig mand fra Eskebjerg med sin knallert og en kasse øl, da han kom kørende på Ahorn Alle i Kaldred. Den 53-årige var påvirket af spiritus. Han fik derfor udtaget en blodprøve. Han kom ikke til skade ved uheldet.

Grundlovsforhør - Tyveri fra borger – Tølløse, Holbæk.

Midt- og Vestsjællands Politi foretog kl. 16.28 anholdelse af en hjemmehjælper, der er sigtet for tyveri og røveri mod en ældre medborger fra Tølløse.

Anholdte fremstilles d.d. i grundlovsforhør kl. 11.00 ved Retten i Holbæk.

Politiet har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer i sagen.

Grundlovsforhør - Voldtægt – Roskilde.

Kl. 1642 anholdt politiet en 46-årige mand fra Roskilde, der sigtes for voldtægt mod sin 29-årige ekskæreste. Voldtægten fandt i.flg. anmeldelsen sted tirsdag mellem kl. 1100 og 1130 på en adresse i Roskilde. Kvinden er undersøgt på Center for Voldtægtsofre. Den 46-årige fremstilles i grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling. Politiet har ikke flere oplysninger om sagen.

Grundlovsforhør - Fund af pistol – Ringsted.

Med baggrund i politiets efterforskning, blev der fundet en pistol på et grønt område ved Vibevej. Kl. 2130 anholdt politiet en 28-årig mand og en 21-årig mand begge fra Køge. Politiet anholdt de to, da de var på vej til at hente pistolen. Politiet har ikke flere oplysninger i sagen.

De anholdte fremstilles i grundlovsforhør torsdag med krav om varetægtsfængsling.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi