Døgnrapport d. 25-09-2018

tirsdag 25. sep, kl. 19:58

Uddrag af døgnrapport fra mandag 240918 kl. 0700 til tirsdag 250918 kl. 0700

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ved Kildepladsen, Borup

Maglehøjvej, Varpelev, Hårlev

Toftholmvej, Asnæs

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tidselvej, Ordrup, Fårevejle

Munkevangen, Køge

Gyvelvej, Solrød – To indbrud på vejen.

Møllebakken, Rørvig

Engkrogen, Køge

Vestervangen, Benløse, Ringsted

Kildegårdsvej, Hørve

Holbækvej, Mørkøv

Møllervænget, Vipperød

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

-------------

Tricktyveri – Næsby Gade, Næsby, Orø, Holbæk

Kl. 1524 anmeldte en 83-årig mand fra Næsby, at han tirsdag d. 18. september 2018, var ude med skrald, da han blev opsøgt af en mand. Manden spurgte, om han måtte tage billeder af den 83-åriges veteranbiler, der holdt i indkørslen. De to mænd faldt i snak, og begyndte at tale om biler. Da den 83-årige gik ind i sit hus igen efter ca. 10 min, opdagede han, at hans pung manglede fra køkkenbordet. I pungen var nogle kontanter, kreditkort samt personlige kort. Den forurettede mistænkte, at nogen var gået uset ind gennem huset bagdør og havde stjålet hans pung, mens han var afledt af bilsnak.

Den forurettede beskrev den bil entusiastiske mand som: 30-40 år, dansk af udseende.

Lokalpolitiet i Holbæk vil gerne høre fra borgere, der har set en eller flere mistænkelige personer omkring Næsby Gade tirsdag i sidste uge. Eller fra borgere, som har været udsat for noget lignende. Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Udenlandsk butikstyv- Skomagergade, Roskilde

kl.1607 sendte politiet en patrulje til en udenlands butikstyv, der havde stjålet en Chanel parfumei en materialistforretning.Den mistænkte havde taget parfumen og en af medarbejdernes Iphone mobiltelefon i lommen og var løbet fra butikken.En årvågen forbipasserende borger standsede butikstyven, og fulgte ham tilbage i butikken, hvor personalet kontaktede politiet. Den mistænkte viste sig at være en 19-årig mand fra Rumænien. Han blev foruden tyvekosterne fundet i besiddelse af 0,86 g hash, som han havde i lommen. Den 19-årige rumæner blev anholdt og taget med til politistationen, hvor han fik tyverisagen og sagen vedr. lov om euforiserende stoffer afgjort straks med en bøde. Han er forsat frihedsberøvet i medfør af udlændingeloven, idet politiet afventer udlændingestyrelsens resolution om, hvor vidt han administrativt skal udvises af Danmark med et indrejseforbud i to år.

Flere forhold om blufærdighedskrænkelse i Greve

På stien bag Enghusene

Kl. 1635 fik politiet en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse af en 39-årig kvinde fra Greve. Kvinden gik på stisystemet bag ved Enghusene, da en mand kom imod hende og greb fat i hende. Manden skubbede kvinden ind til siden, hvor han befølte hende på brysterne samt forsøgte at tage hende i skridtet. Kvinden begyndte at skrige, hvilket fik manden til at løbe fra stedet ad stien der fører i retning af Greve Gymnasium.

Forurettede beskrev manden som: Dansk af udseende, 18-20 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, mellemlangt hår, drenget udseende, velsoigneret. Han var iført en gul regnjakke med en tværgående blå stribe nederst på jakken.

På stien ud for Lundehusene

Kl. 1812 fik politiet en anmeldelse fra en far fra Greve, der oplyste, at hans 17-årige datter, i fredags d. 21. september 2018, var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse. Den 17-årige pige gik på stisystemet på vej fra Greve Gymnasium, da en mand på cykel standsede op og befølte hende på brysterne. Pigen skreg op, hvilket fik manden til at flygte.

Forurettede beskrev manden som: Dansk af udseende, iført grå hættetrøje med gule striber. Medbragte en cykel.

På stien bag Stenås

Kl. 1918 anmeldte en 34-årig kvinde fra Greve, at hun gik på stien, da hun blev indhentet afen mand, der kom løbende bagfra. Hun blev væltet omkuld på jorden, hvor gerningsmanden befølte hende i skridtet og på kroppen udenpå tøjet. Kvinden råbte af manden, der flygtede fra stedet.

Forurettede beskrev manden som: 20-25 år – måske yngre, lyst kraftigt hår, ca. 180 cm høj, almindelig af bygning. Han var iført sort hættetrøje med hætten trukket op og mørke bukser.

Ved de to hændelser, der skete mandag aften, kørte politiet til stedet og ledte i området efter en gerningsmand, der svarede til signalementet. De fandt ingen tilsvarende.

Lokalpolitiet i Køge vil meget gerne høre fra vidner, der har set en yngre mand, der bevægede sig rundt både til fods og på cykel på stisystemerne i Greve i perioden fra fredag d. 21. september og frem. Politiet undersøger nu, om der er ud fra signalementerne og de forurettedes forklaringer, er tale om samme gerningsmand.

Kontakt politiet på telefon 114, såfremt du har oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Krogårdsvej, Greve

Kl. 1755 fik politiet via alarm 112 en anmeldelse om brand i en villa. En patrulje blev sendt til stedet, men da de ankom, havde husets beboer selv slukket branden med en pulverslukker. Branden var opstået på komfuret, hvor en kurv med viskestykker havde stået på en varm kogeplade. Der skete ingen skade på ejendommen eller på nogen personer.

Skud eller fyrværkeri? – Kildehuset, Greve

kl. 2019 modtog politiet en anmeldelse om, at der var hørt 3 skud i området. Anmelderen var dog ikke sikker på, om der var tale om skyderi eller fyrværkeri. Politiet fik flere henvendelser fra borgerne omkring, at der var hørt skud i Askerødbebyggelsen. Der blev sendt flere patruljer til stedet, der afsøgte området for afskudte hylstre og skudhuller, men der blev ikke fundet noget. Politiet foretog tryghedsskabende patruljering i området.

Visitationszone i Hundige – Greve

Kl. 2100 indførte Midt- og Vestsjællands Politi en visitationszone i et nærmere geografisk område i Hundige med gyldighed til og med mandag den 8. oktober 2018. Se udsendt pressemeddelelse mandag aften.

Spirituskørsel – Tranevej, Høng, Kalundborg

Kl. 2330 standsede en politipatrulje en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 70-årig mand fra Slagelse, blev ved alkometertest fundet påvirket af alkohol. Han blev anholdt og taget med til en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Bilist ramt af skud – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 0105 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist på et tidspunkt mellem kl. ca. 2330 og kl. ca. 0000 var blevet ramt af skud under kørsel i en personbil ad Holbækmotorvejen i østlig retning mellem af-/tilkørslerne Ringstedvej (13) og Køgevej (12). Politiet fik kontakt til en 39-årig mand fra Københavns Vestegn, som var chokeret, men uskadt efter skyderiet, hvor hans personbil var blevet ramt af flere skud bl.a. gennem forruden og på skærmene. Han havde opfattelsen af, at han var kommet i krydsild mellem to andre bilister, der kørte i samme retning som han på motorvejen. I forbindelse med skudafgivelse mellem de to øvrige bilister var den 39-åriges bil blevet ramt. Politiet afspærrede motorvejen mellem de to veje i tidsrummet kl. ca. 0230 – 0430 for at lade politihunde søge efter spor fra skyderiet. Offerets bil har politiet transporteret til nærmere undersøgelse for at finde tekniske spor efter skudafgivelserne. Offeret har kun kunnet beskrive den ene bil som grålig/sølvfarvet og uden oplysninger om personerne i to køretøjer, der har ifølge offeret var involveret i den gensidige skududveksling. Politiet undersøger nu sagen yderligere i forsøget på at få identificeret både køretøjer og personerne i dem, idet politiet også undersøger, om hændelsen kan have noget at gøre med den verserende bandekonflikt i det storkøbenhavnske område.

Midt- og Vestsjællands Politi hører gerne fra personer eller bilister, der har bemærket noget i relation til skyderiet på motorvejen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tyveri fra genbrugsplads – Brohaven, Jyllinge

Kl. 0124 anmeldte genbrugspladsen, at man på overvågning kunne se, at der var en person på pladsen, der var i gang med at tage elektronikskrot fra en container og putte deti en sæk. En hundepatrulje blev sendt til stedet og fandt en mand, der lå og gemte sig udenfor hegnet til genbrugspladsen. Manden, en 31-årig nordmand, blev genkendt fra overvågningsvideoen. Han blev derfor anholdt og sigtet for tyveri. Efter endt afhøring og afsluttet sagsbehandling blev han løsladt igen. Han kan forvente at høre nærmere fra dansk politi, når han er tilbage i Norge.

Indbrud mens beboeren var hjemme – Møllervænget, Vipperød, Holbæk.

Kl. 0202 anmeldte en 74-årig mand, at han var blevet vækket i sit hjem, ved at det puslede i stuen. Han stod op og konstaterede, at terassedøren stod åben, og at der var opbrudsmærker i døren og i et vindue. Den 74-årige mand så en lommelygte i haven, men han så ikke personen. Politiet kørte til stedet og optog rapport.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi