Døgnrapport d. 25-09-2018

tirsdag 25. sep, kl. 21:19

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag d. 25. september 2018

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstilling i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl.  10.00 en 26-årig mand for Retten i Aarhus. Han er sigtet for sammen med andre gerningsmænd at have begået et røveri mod Burger Shack i Frederiksgade i Aarhus C søndag d. 17. juni i år.

Her vil Anklagemyndigheden begære den 26-årige varetægtsfængslet, mens Østjyllands Politi efterforsker sagen. Ved røveriet overfaldt gerningsmændene en medarbejder på restauranten og tog flere tusinde kroner fra kasseapparatet.

En 24-årig mand sidder varetægtsfængslet i samme sag.

Da der fortsat er en formodet medgerningsmand på fri fod, anmoder Anklagemyndigheden om lukkede døre i dagens grundlovsforhør. Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen. Resultatet af grundlovsforhøret vil blive lagt på Østjyllands Politis Twitter-profil.

**

Fremstilling i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag omkring kl. 13.00/13.30 en 32-årig mand for Retten i Aarhus. Han er foreløbigt sigtet for misbrug af to dankort for i alt ca. 115.000 kroner. Dankortene stammer fra hhv. et røveri og et tyveri, der fandt sted i forbindelse med pirattaxakørsel under Aarhus Festuge. Læs mere her.

Anklagemyndigheden vil begære den 32-årige varetægtsfængslet, mens Østjyllands Politi efterforsker sagen.

Da der fortsat er en mindst én formodet medgerningsmand på fri fod, anmoder Anklagemyndigen om lukkede døre i dagens grundlovsforhør. Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen. Resultatet af fremstillingen vil blive lagt på Østjyllands Politis Twitter-profil.

**

Opdagede ukendt æsel og hest i haven

Det var et uvant syn, der i går kl. 7.25 mødte en kvindelig beboer på Lemmestrupvej i Højby ved Odder. I haven stod der pludselig et æsel og en hest, som beboeren ikke kendte til. Faktisk kendte hun ingen i området, som de kunne tilhøre. Hun ringede derfor til Østjyllands Politi, som hurtigt kunne konstatere, at den var god nok - foruden kvindens stemme gik nemlig også æslets røst tydeligt igennem til betjenten i røret.

Da kvinden var bekymret for, at dyrene kunne være til fare for bilister, hvis de endte ude på vejen, bad hun om hjælp. Men heldigvis var der hurtigt en ejer, som meldte sig og fik dyrene hentet hjem.

**

32-årig kvinde sigtet for at tildele forbipasserende en knytnæve

En række vidner anmeldte i går kl. 12.56, at der var optakt til ballade på Banegårdspladsen i Aarhus C. Her havde bl.a. to veninder set fra et vindue, hvordan en mand og en kvinde havde været udfarende og havde virket til at være til fare for dem selv og andre. Det fik en patrulje bekræftet, da de ankom til stedet. Her stødte en 31-årig kvinde til, som fortalte, at hun netop havde fået en knytnæve i maven af kvinden, da hun passerede hende på gaden, og at hun efterfølgende var blevet slået i baghovedet med flad hånd.

Kort tid efter ankom både den formodede voldelige 32-årige kvinde og den mand, hun havde været sammen med. Den 32-årige blev anholdt på stedet og blev foruden sigtelsen for vold sigtet for yderligere tre forhold: for at have råbt ukvemsord af patruljen, for at spytte på en betjent og for at være flygtet fra en psykiatrisk afdeling, hvor hun sad varetægtsfængslet i surrogat i forbindelse med en anden sag.

**

Sommerhusejer opdagede indbrudstyv med PH-lamper i favnen

En sommerhusejer på Ajstrup Strandvej i Malling anmeldte i går kl. 13.35, at han netop havde overrasket en indbrudstyv, der var løbet fra stedet med nogle PH-lamper i favnen. Østjyllands Politi sendte en hundepatrulje til stedet, der forsøgte at finde frem til den formodede tyv - dog uden held. Gerningsmanden beskrives som:

Mand Ca. 25-30 år Høj Muligvis østeuropæer Iført gråt tøj Havde PH-lamper i hænderne Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, som kan have set gerningsmanden i området og dermed hjælpe med at identificere ham. Oplysninger kan gives på tlf. 114. Derudover anbefaler Østjyllands Politi, at man er ekstra opmærksom, hvis man får tilbud om nogle PH-lamper. Er tilbuddet lidt for godt til at være sandt, og kan sælger ikke redegøre for, hvor de er fra, hører politiet også gerne om dét.

**

Vidne overraskede indbrudstyv og blev truet

Et vidne anmeldte i aftes kl. 23.30, at han netop havde overrasket en ukendt mand i en baggråd på Paradisgade i Aarhus C. Her havde manden tilsyneladende begået indbrud i et baglokale til en butik, hvor der var mærker på en hoveddør efter opbrud, ligesom der manglede flere genstande fra butikkens baglokale. Ifølge vidnet havde gerningsmanden truet ham med en pistollignende genstand og sprøjtet noget olielignende væske på ham, inden han stak af.

Politiet var på gerningsstedet med hunde, men lykkedes ikke med at finde frem til en gerningsmand. Han beskrives som:

Mand Ca. 160-170 cm.  Almindelig af bygning Iført sort hættetrøje og mørkt tøj Har nogen oplysninger i sagen, kan de gives på tlf. 114.

**

Færdsel

En 28-årig mand gjorde i går kl. 12.45 opmærksom på sig selv ved at køre over for rødt lys for øjnene af en patrulje på Nordre Ringgade i Aarhus N. Patruljen kørte efter og fik bilen standset. Her blev føreren sigtet for at køre over for rødt, for manglende sikkerhedssele, for narkokørsel og for besiddelse af en joint.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 15.14 på Rosengade i Grenaa. Her blev en 25-årig kvindelig bilist påkørt bagfra i forbindelse med, at hun bremsede op under et venstresving. Hverken hun eller den 31-årige kvinde, som førte den anden bil, kom umiddelbart noget alvorligt til. Der skete mindre skade på bilerne som følge af sammenstødet.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 15.31 på Kløvermarksvej i Aarhus N. Her påkørte en 56-årig mandlig bilist et træ, da han ville undvige en 50-årig kvindelig bilist, der overså sin vigepligt og svingede til højre ind foran ham. Ingen af parterne kom umiddelbart noget alvorligt til, og der skete kun mindre materiel skade.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 16.34 på Nordjyske Motorvej ved Trige. Her påkørte en 49-årig kvindelig bilist en 26-årig mandlig bilist bagfra, da der opstod kø. Ingen af de to kom umiddelbart noget til i forbindelse med sammenstødet, og der skete kun mindre skade på bilerne.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Bushøjvej i Højbjerg begået mellem fredag d. 21/9 kl. 15.00 og i går kl. 8.20 På Sejrs Allé i Risskov begået mellem fredag d. 21/9 kl. 18.00 og i går kl. 11.00 På Tendrup Hovvej begået i går mellem kl. 6.50 og kl. 14.45 På Ørvadsvej i Brabrand begået i går mellem kl. 8.30 og kl. 16.10 På Kaløvej i Mejlby ved Hjortshøj begået i går mellem kl. 7.50 og kl. 15.51 På Magnolialunden i Randers SØ begået mellem fredag d. 14/9 kl. 8.00 og i går kl. 16.30 På Kringelvej i Hornslet begået i går mellem kl. 13.00 og kl. 17.55


Kilde: Østjyllands Politi