Døgnrapport d. 14-11-2018

onsdag 14. nov, kl. 18:51

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 131118 kl. 0700 til onsdag 141118 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørregade, Ringsted

Industrivej, Roskilde

Havnegade, Nykøbing Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Klosterengen, Roskilde

Nordbæksvej, Kværkeby, Ringsted

Asser Rigsvej, Kalundborg

Teglovnsvej, Ringsted

Søbæksparken, Jyderup

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Scheelsvej, Herfølge

-------------

Færdselsuheld – Bragesvej / Huginsvej, Ringsted

Kl. 0820 skete der et mindre alvorligt færdselsuheld, idet en personbil og en kabinescooter stødte sammen i krydset. En 67-årig mand fra Ringsted kørte med lav hastighed i en kabinescooter ad Bragesvej mod øst og tilsyneladende med sit blinklys aktiveret mod højre. En 68-årig mand fra Ringsted kørte i en personbil i samme retning og foretog svingning til højre ad Huginsvej, da han forventede, at føreren af kabinescooteren også ville svinge til højre. Uheldet skete, da føreren af kabinescooteren fortsatte ligeud trods tegngivningen til højre. Ingen kom til skade, og der skete yderst begrænset materiel skade ved sammenstødet.

Spirituskørsel – Mimersvej, Køge

Kl. 0837 anmeldte personale fra et lager, at en lastbilchauffør måske var påvirket af alkohol i en sådan grad, at han ikke lovligt kunne føre den lastbil, som han forsøgte at køre fra stedet i. Lastbilchaufføren blev nu tilbageholdt af personalet, så politiet kunne efterfølgende anholde en 40-årig mand fra Bulgarien som mistænkt for spirituskørsel i en bulgarsk lastbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagen, hvor en tolk bistod politiet. Lastbilchaufføren vil få hastebehandlet sin sag, når analyseresultatet af blodprøven foreligger onsdag.

Mand på motorvejen – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 1119 fik politiet melding om, at en mand gik ad motorvejen i vestlig retning omkring afkørsel 13 Ringstedvej. På motorvejen fik politiet kontakt til en 63-årig mand fra Iran, som blev skønnet lettere forvirret. Han fremviste en seddel med en adresse på Rampelyset i Roskilde, så politiet satte ham ind i patruljebilen og kørte ham til området, så han ikke udgjorde nogen fare på motorvejen. Politiet fandt ikke grundlag for at foretage sig yderligere over for den udenlandske mand.

Narkokørsel – Broveshøjvej, Ll. Heddinge, Rødvig - Stevns

Kl. 1130 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 37-årig mand fra Næstved for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil med tilkoblet påhængsvogn. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (amfetamin), da en narkometertest havde indikeret, at han var påvirket.

Arbejdsulykke – Bjergsted Byvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1333 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, hvor en mand havde fået en læsion i håndleddet. Det viste sig, at en 18-årig mand fra Jyderup under arbejde som lærling hos en slagter havde stukket sig i håndleddet med en kniv. Han havde selv sørget for at minimere blødningen, indtil ambulancen bragte ham på skadestuen til fornøden behandling. Politiet undersøger nu omstændighederne sammen med Arbejdstilsynet for at kunne afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Tyveri af mobiltelefoner fra butikker – Roskilde/Holbæk

Kl. 1450 anmeldte personalet fra en tele-butik i Algade, Roskilde, at to mobiltelefoner var blevet stjålet kl. ca. 1440, da en ukendt mand havde afmonteret alarmerne fra to udstillede mobiltelefoner. Herefter havde manden forladt butikken med personalet bagefter ad Algade mod øst til området ved Ved Klostermuren, hvor han satte sig ind i og kørte fra området i en hvid, ældre personbil. Den mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 18-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Iført: Kasket.

Kl. 1534 anmeldte personalet fra en tele-butik i Ahlgade, Holbæk, at fire mobiltelefoner var blevet stjålet kl. ca. 1525 fra en udstilling tæt på butiksdøren. De to mistænkte mænd havde også forsøgt at få en femte telefon med sig, men forgæves. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, 185-187 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Tætklippet skæg, Iført: Brune sneakers, armygrøn bomberjakke, sorte bukser, sort kasket m/hvid skrift; og B: Mand, 185-187 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Tætklippet skæg, udenlandsk af udseendet, Iført: sandfarvet sneakers, windbreaker-jakke sort nederst og hvid øverst samt hvid hætte, sorte bukser, sort kasket med hvid front og sort skygge.

Politiet ledte er de mistænkte i begge sager, men fandt dem desværre ikke eller den hvide bil, der blev brugt som flugtbil i Roskilde. Politiet undersøger nu, om der kan være en sammenhæng i de to sager, hvis fremgangsmåde kan ligne hinanden.

Lokalpolitiet i både Roskilde og i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget i forbindelse med tyverierne eller den hvide flugtbil i Roskilde. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 1516 var det sket et sammenstød på motorvejen i sydgående retning med en del parter involveret. Politiet kunne konstatere, at fem parter var involveret i uheldet, der var sket i forbindelse med køkørsel. En 54-årig mand fra Dalmose havde under kørslen i en personbil for sent opdaget, at de forankørende havde bremset op på grund af kødannelse. Han påkørte derfor bagende af den forankørende, hvilket bevirkede, at fire øvrige parter blev involveret i ”harmonika”-sammenstød. To ambulancer var blevet sendt til stedet, og personalet i den ene tilså den 54-årige, som var sluppet uskadt. Den anden ambulance bragte en 36-årig mand fra Højbjerg til skadestuen til kontrol, men også han var sluppet uskadt fra uheldet. De øvrige parter var også sluppet uskadte fra påkørslen. Uheldet medførte spærring af et par vognbaner, men kl. ca. 1545 var alle de impliceret biler blevet flyttet til nødsporet, så vognbanerne igen var frie.

Færdselsuheld – Københavnsvej, Køge

Kl. 1641 var der sket et færdselsuheld med flere parter involveret på ringvejen ud for Køge stadion. Det viste sig, at en 68-årig mand fra Køge under kørsel i nordgående retning i en personbil for sent opdagede, at de forankørende var standset på grund af anden trafikafvikling. Han påkørte derfor den forankørende bilist, hvilket bevirkede, at endnu to bilister blev impliceret i uheldet. Ingen kom til skade ved uheldet, hvor det lokale redningsberedskab måtte tilkaldes for at fjerne et oliespild på vejen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Solrød

Kl. 1701 skete der endnu et uheld på motorvejen i sydgående retning ca. 600 meter før afkørsel Solrød. En 26-årig mand fra Slagelse kørte sammen med andre bilister i vognbanen yderst til venstre i en varebil, men opdagede for sent, at de øvrige trafikanter bremsede. Han påkørte derfor den forankørende bilist, og det sammenstød bevirkede, at to andre bilister også stødte sammen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet. Kl. ca. 1755 var der ryddet op på stedet, så trafikken igen kunne passere uheldsstedet.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl. 2116 var der sket et færdsuheld tæt ved rundkørslen, idet en bil havde påkørt et læskur ved et busstoppested. Det viste sig, at en 22-årig mand fra Ringsted havde accelereret måske lidt for voldsomt på vej ud af rundkørslen, således at han i det fugtige vejr havde mistet herredømmet over bilen. Han påkørte derefter læskuret ved busstoppestedet, men ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet ved ikke, om der opholdt sig personer ved busstoppestedet på uheldstidspunktet. En elektriker blev tilkaldt til at udbedre skader på en reklamesøjle med blotlagte elledninger. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet.

Lov om euforiserende stoffer – Høedvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 2345 bemærkede en hundepatrulje en personbil køre ad Holbækvej. Da politiet gjorde tegn til at ville tale med føreren af bilen, kørte føreren videre ad Høedvej og satte kortvarigt hastigheden op. I en kurve på Høedvej blev bilens hastighed dog sat ned igen, hvorefter en mandlig passager i bilen sprang ud og rullede rundt på vejen. Han løb herefter fra stedet af ukendt årsag, men blev råbt an af hundepatruljens personale. Manden stoppede ikke, hvorfor en politihund blev sendt efter manden, der sprang over et plankeværk. Det lykkedes dog politihunden at få manden standset, således at politiet kunne anholde en 26-årig mand fra Holbæk. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af ca. 1 gram amfetamin samt 35 medicinpiller med stoffet benzodiapiner. Den 26-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og løsladt efter afhøring til sagerne. Politiet fik ikke identificeret hverken køretøjet eller dens fører yderligere, og den 26-åriges adfærd under kørslen skyldtes ifølge hans egen forklaring besiddelsen af de ulovlige stoffer. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

OPFØLGNING

Varetægtsfængsling – Grov vold – Osted, Lejre – Lejre

Den 37-årige mand, som var efterlyst af politiet i en sag om grov vold mod sin hustru, og som meldte sig selv, blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for grov vold med døden til følge. Den 37-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 6. december 2018. Retsmødet blev afhørt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen. Endvidere blev der nedlagt navneforbud på den sigtede i sagen.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi