Døgnrapport d. 15-11-2018

torsdag 15. nov, kl. 20:40

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 141118 kl. 07.00 til torsdag 151118 kl. 07.00.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kristianslund, Roskilde

Strandgårdsvej, Himmelev, Roskilde

Søndervang, Greve

Kong Valdemars Vej, roskilde

Stenhusvej, Holbæk

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

-------------

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 0706 havde en 23-årig mand fra Næstved under kørsel i en varebil ad motorvejen i vognbanen længst til venstre for sent opdaget, at de forankørende var standset på grund af kødannelse. Han påkørte derfor bilisten foran, som igen blev skubbet frem i en tredje trafikant. Ingen af dem kom til skade ved uheldet, og alle vognbaner var åbne igen kl. ca. 07.40. Uheldet skete i det nordgående spor og medførte kødannelse på motorvejen i retning mod København.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 0815 var en 43-årig mand fra Ukraine som fører af en polsk lastbil kørt i en lastbil forbi tilkørselsrampen fra tilkørsel 31B i nordlig retning mod motorvejen. En 45-årig mand fra Køge kørte i en personbil ad tilkørselsrampen og skulle ud på motorvejen. Ved sammenfletningen på motorvejen ramte lastbilchaufføren med højre forskærm personbilens venstre bagskærm. Parterne kunne selv køre ind i nødsporet, så morgentrafikken blev ikke forstyrret væsentligt på grund af uheldet.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 0842 var det sket endnu et uheld, hvor to lastbiler var stødt sammen. En 46-årig mand fra Hårlev kørte i en lastbil ad tilkørselsrampen på tilkørsel 30 Solrød N mod motorvejen, hvor han blev nødt til at fortsætte i nødsporet på grund af tæt trafik på selve motorvejen. Da nødsporet stoppede, måtte han trække ud mod selve motorvejen og ramte herunder sidespejlet på en rumænsk lastbil ført af en 50-årig mand fra Rumænien. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, hvor lastbilerne holdt i nødsporet, så morgentrafikken blev ikke forstyrret væsentligt.

Arbejdsulykke – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 0910 var en 44-årig mand fra Store-Merløse i færd med at skifte dæk på en trailer på et værksted. Pludselig eksploderede dækket, hvorved den 44-årige pådrog sig nogle flænger i ansigtet. Han blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til fornøden behandling. Politiet har optaget rapport om uheldet, og Arbejdstilsynet er blevet underrettet om ulykken, så myndighederne senere kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Københavnsvej, Køge

Kl. 0913 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført af en 26-årig mand fra Køge. Han kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han aldrig har erhvervet sig et kørekort. Den 26-årige blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og måtte samtidig vinke farvel til sin personbil, da han nu for sjette gang alene i 2018 var blevet afsløret i at køre bil uden førerret. Politiet beslaglagde nemlig hans bil med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han vil blive indkaldt til, når sagen og spørgsmålet om konfiskation skal afgøres.

Færdselsuheld – Køgevej / Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 1004 var en 34-årig mand fra Ringsted kørt i en personbil ad Østre Ringvej mod syd. I forbindelse med kørsel ind i rundkørslen ved Køge overså han en cyklist, der var inde i rundkørslen og kom fra bilistens venstre side. Cyklisten – en 51-årig kvinde fra Ringsted – blev påkørt på cyklens forreste del, så hun væltede. I en tilkaldt ambulance blev hun bragt til skadestuen i Slagelse, hvor hun fik konstateret et knoglebrud i bækkenet. Senere blev hun overført til Odense Universitetshospital til fornøden behandling i den anledning. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Højbyvej, Højby, Lejre – Lejre

Kl. 1038 var det sket et uheld, idet to biler var stødt mere eller mindre frontalt sammen. En 27-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge kørte i en personbil ad Højbyvej mod øst, da hun stødte sammen med en anden personbil, der blev ført i modsat retning af en 79-årig kvinde fra Viby Sj. Ved sammenstødet endte begge biler ude på marken. Den 27-årige havde sin søn med passager i bilen, og alle tre personer blev bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse. Den 27-årige havde pådraget sig diverse knoglebrud, medens de to øvrige var sluppet med diverse knubs som følge af uheldet.

Anholdelse – Aktion mod social dumping – Greve

Kl. 1200 foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi en kontrolaktion hos et transportfirma i Greve. Ved kontrollen traf udlændingeafdelingen tre mænd på 42, 47 og 49 år fra Ukraine, som alle tre både opholdt sig ulovligt i Danmark, og som også arbejdede ulovligt her i landet. Derfor blev alle tre mænd anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om ophold og arbejde i Danmark efter indrejse i andre EU-lande i foråret 2018. De er nu alle fortsat i politiets varetægt i medfør af udlændingelovens bestemmelser, indtil deres sager er blevet afgjort og forelagt Udlændingestyrelsen til afgørelse af, hvorvidt de skal udvises af Danmark med et efterfølgende indrejseforbud i to år. Politiet undersøger også, hvorvidt der er grundlag for en sag mod arbejdsgiveren, der beskæftigede de tre ukrainere.

Efterlyst mand og efterlyst bil – Enghavevej, Kulerup, Ringsted – Køge

Kl. 1219 ville politiet gerne standse en personbil, hvis nummerplader var efterlyste på grund af manglende betaling af den lovpligtige ansvarsforsikring. Føreren forsøgte dog at køre fra politiet, men standsede til sidst på Kulerupvej, hvorefter to mænd løb fra bilen. Det lykkedes dog politiet at få kontakt til mændene, som var en 26-årig mand fra Ringsted og en 32-årig mand fra Haslev. Efter at politiet havde afmonteret bilens nummerplader blev den 26-årige frihedsberøvet, fordi han var efterlyst af politiet til fremstilling i fogedretten i Roskilde. Den 32-årige fik lov til at fortsætte til fods fra stedet, medens politiet transporterede den 26-årige til fogedretten.

Brand i villa, Højby Hovedgade, Højby Sjælland, Odsherred

Kl. 1311 fik politi og brandvæsen et alarm 112 opkald om brand i et målerskab i en villa med førstesal. En patrulje blev sendt til stedet, hvor brandvæsnet havde slukket strømmen i huset og for at kunne gå i gang med slukningsarbejdet. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, men der var brandskader på husets førstesal. I stueplan var der vand og røgskader. Den foreløbige brandundersøgelse viste, at branden startede i husets målerskab ved gruppetavlen.

Færdselsuheld med cyklist, Lykkebækvej, Køge

Kl.1540 fik politiet et alarm 112 opkald om et færdselsuheld med en personbil og en cykel. Personbilen, der blev ført af en 33-årig kvinde fra Karlslunde, kørte ind i krydset i østlig retning, hvor en 11-årig dreng fra Køge kom kørende på cykel i nordlig retning. Cyklisten forklarede til politiet, at han ikke kan huske, om trafiklyset havde vist grønt eller rødt i hans retning, og at han havde ikke set bilen. De to parter blev begge kørt med ambulance til sygehuset, hvor de blev tilset. Cyklisten pådrog sig knubs og bilisten var meget rystet ovenpå uheldet.

Narkokørsel i høj fart uden kørekort, Vordingborgvej, Herfølge, Køge

Kl. 1719 foretog politiet en hastighedsmåling med laser, og målte her en personbil til at køre mindst 70 km/t i en byzone tæt ved en skole. Føreren af bilen, en 43-årig mand fra Køge, var desuden frakendt retten til at køre bil og blev testet positiv for hash ved en narkometertest. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Den 43-årige vil få alle sager afgjort samtidig, når resultatet af blodprøven foreligger.

Røveri i supermarked, Nørretorv, Ringsted

Kl. 2052 fik politiet en anmeldelse fra personalet i et supermarked, der kort forinden havde været udsat for et røveri. En mand havde truet personalet med en køkkenkniv og havde taget diverse skrabelodder fra disken, hvorefter han gik om bag disken og tog cigaretter. Gerningsmanden truede personalet til at åbne kassen, hvorfra han tog nogle kontanter inden han forlod stedet. Politiet var fremme bare få minutter efter røveriet, men da var røveren flygtet Flere patruljer blev sendt til stedet, og ledte i området efter manden. Politiet traf en 23-årig mand fra Thy, der udviste mistænkelig adfærd. Han var kortvarigt anholdt, men blev løsladt igen, da politiet ikke mente, at han havde noget med røveriet at gøre. Der kom hundepatrulje til stedet, der afsøgte området. De fandt dog ikke frem til gerningsmanden, der af vidnerne beskrives som:

Mand, Ikke etnisk dansk af udseende, 175-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: Krum næse, Iført: Sort hættetrøje, sort maskering/elefanthue rundt om ansigtet. sorte træningsbukser med 2 stk. grå tape på hver bukseben.Medbragte: blå-plastikpose, Bevæbning: Køkkenkniv.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner, der har bemærket en mand med det nævnte signalement i området omkring Nørretorv i Ringsted før og efter gerningstidspunktet kl. 20.46. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Brand i biler, Sundvej, Køge

Kl. 0306 fik politiet et alarm 112 opkald om brand i flere biler, der stod på en opbevaringsplads. Der var brand i 5 biler, men brandvæsnet fik slukke branden før den bredte sig yderligere. Politiet kom til stedet for at foretage en brandundersøgelse. En hundepatrulje søgte i området, for at klarlægge, om der var spor efter flygtede personer, men søgningen gav ikke resultat. Den foreløbige undersøgelse viste ikke tegn på, at branden var påsat, og der var umiddelbart intet mistænkeligt på stedet. På stedet opbevares 150-200 biler, og der er daglig til- og afgang af biler. Politiet skal nu undersøge, om det kan have været noget mekanisk, der var årsag til branden.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi