Døgnrapport d. 06-12-2018

torsdag 06. dec, kl. 22:32

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 6. december 2018

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstillinger i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 09.30 i Retten i Aarhus en 37-årig mand fra Nigeria, der sigtes for ulovligt ophold.

-

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.30 i Retten i Aarhus en 53-årig mand, der sigtes for drab på sin overbo i nat på Engdalsvej i Brabrand. Læs tidligere udsendte pressemeddelelse.

Af hensyn til den videre efterforskning vil anklagemyndigheden anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.

**

To forsøg på tricktyveri

En 93-årig kvinde blev onsdag formiddag ved 9-tiden udsat for at forsøg på tricktyveri i sin bolig på Nordborggade i Aarhus. Det ringede på dørtelefonen, og da den 93-årige ventede på sin hjemmehjælper, lukkede hun vedkommende i opgangen. Men da kvinden åbnede døren til lejligheden, stod der er ukendt kvinde, der skubbede den 93-årige ind i lejligheden og bad hende sætte sig. Kvinden gik lidt rundt i køkkenet og forlod herefter lejligheden igen - umiddelbart uden at tage noget med sig. Signalementet af kvinden er meget sparsomt, men hun var formentlig fra Østeuropa og talte dansk med accent.

Lidt senere, ved 11-tiden, forsøgte tre personer at komme ind hos en 77-årig kvinde på Jyllands Allé i Aarhus - under påskud af at være fra kommunen. Kvinden nægtede dog at lukke dem ind, og på trods af at de var meget påtrængende, lykkedes det kvinden at få skubbet dem væk.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man altid sikrer sig ID på personer, der udgiver sig for at være fra kommunen, håndværkere eller andet, hvis man ikke kender vedkommende. Man skal ikke lukke personer ind i sit hjem, hvis man ikke kender dem.

**

Uro ved Frydenlund Centeret

Østjyllands Politi var onsdag i to omgange forbi Frydenlund Centeret i Aarhus V, fordi flere unge skabte uro på stedet. Første gang var kl. 18.29, hvor en forretningsdrivende kontaktede politiet, fordi flere unge generede gæster i centeret. Da patruljen kom frem, var der ro på stedet, dog blev tre mænd på 18, 20 og 22 år registreret.

Kl. 20.00 kørte en patrulje igen forbi Frydenlund Centeret, hvor de kunne se nogle personer flygte ind i centeret, da de fik øje på politibilen.Ingen af personerne ønskede at tale med politiet, fem mænd i alderen 18 til 28 år blev visiteret, men blev ikke fundet i besiddelse af noget.

**

Fældet af alarm i Hugo Boss-parfume

En 49-årig mand forsøgte onsdag kl. 15.50 at smugle en Hugo Boss-parfume med ud fra Føtex på Mariagervej i Randers NV. Men hans mission mislykkedes, da han passerede kasselinjen, og alarmen gik igang. Manden blev tilbageholdt af personalet, indtil politiet kom frem. Han blev fundet i besiddelse af parfumen til en værdi af 499 kroner,  han blev sigtet for butikstyveri og fik besked om ikke at vise sig i butikken igen.

**

Bil i brand på Samsø

En 49-årig mand parkerede i går sin bil på Havnevej på Samsø, da bilen pludselig brød i brand. Ilden opstod i bilens instrumentpanel, og manden forsøgte i første omgang at slukke ilden med noget sodavand. Men da det ikke var nok, lånte han en pulverslukker fra en tømrer, der arbejdede i nærheden. Da det heller ikke var nok til at få bugt med flammerne, fik han fat i en slamsuger, der også befandt sig i nærheden, og så blev ilden slukket. Bilen fik mindre brandskader.

**

Færdsel

Onsdag kl. 08.00 skete der et færdselsuheld på Gyldenlakvej i Randers NØ. En 32-årig kvindelig bilist blev påkørt af en rød Peugeot 308, der efterfølgende flygtede fra stedet. Det skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Onsdag kl. 09.25 skete der et færdselsuheld på E45 Nordjyske Motorvej ved Trige. En 23-årig kvindelig bilist påkørte den forankørende bil, ført af en 33-årig mand, hvorefter bilen blev skubbet ud i autoværnet. Begge bilister blev tilset på stedet, men slap uskadt fra uheldet. Der skete betydeligt materiel skade på bilerne, og det ene spor var kortvarigt spærret i forbindelse med flytning af bilerne.

Onsdag kl. 13.36 skete der færdselsuheld i krydset Gustav Wieds Vej/Langelandsgade i Aarhus. En 32-årig kvindelig bilist kom kørende ad Langelandsgade, da hun ville svinge til højre ad Gustav Wieds Vej. I samme øjeblik kom en 21-årig mandlig cyklist kørende, og han ramte ind i bilen, der svingede ind foran ham. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

En 21-årig mand blev onsdag kl. 14.00 stoppet sin bil på Edwin Rahrs Vej i Brabrand i forbindelse med en rutinekontrol. Manden blev skønnet narkopåvirket og blev derfor sigtet for narkokørsel. I forbindelse med ransagning af bilen fandt patruljen noget hash, og han blev derfor også sigtet for besiddelse af narkotika.

Onsdag kl. 15.02 skete der et færdselsuheld på Byvænget i Randers SØ. En 77-årig mandlig bilist var blevet påkørt af en bil, en rød VW Polo, hvorefter føreren af den røde polo var kørt fra stedet. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Onsdag kl. 16.11 skete der et færdselsuheld på Paludan-Müllers Vej i Aarhus V. En 38-årig mand kom kørende ad Jens Baggesens Vej, da han ville svinge til højre ad Paludan-Müllers Vej. I den forbindelse ramte han en 66-årig mand, der var ved at krydse Paludan-Müllers Vej til fods. Fodgængeren fik påkørt sin venstre fod, men slap ellers uskadt fra uheldet.

Onsdag kl. 16.36 skete der et færdselsuheld i krydset Grenaavej/Vejlby Ringvej i Aarhus. En 73-årig mand ville skifte vognbane kort før krydset, men nåede ikke at skifte, før han ramte bilen foran ham, der blev ført af en 42-årig mand. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Onsdag kl. 17.01 skete der et færdselsuheld ved rastepladsen på Viborgvej i Tilst. En 28-årig mandlig bilist blev påkørt bagfra af en bil, der kom med høj fart. Føreren af den anden bil løb herefter fra stedet. Den 26-årige mand henvendte sig dog senere til politiet og oplyste, at det var ham, der havde kørt bilen. Han havde ikke noget kørekort, og bilen tilhørte hans mor. Manden blev sigtet for kørsel uden førerret og for at flygte fra færdselsuheldet.

En 30-årig mand blev natten til torsdag kl. 00.30 anholdt og sigtet for narkokørsel i Rosenhøj i Viby. Manden blev kørt til politigården for at få taget en blodprøve.

Torsdag morgen kl. 06.38 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvej Syd/Søren Nymarks Vej i Højbjerg. En 59-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt, da en 29-årig kvindelig cyklist ville krydse vejen. Kvinden påkørte bilen og faldt af cyklen, men kom ikke umiddelbart til skade.

Torsdag morgen kl. 06.53 skete der et færdselsuheld i krydset Bredskiftevej/Viborgvej i Hasle, Aarhus V. En 42-årig mandlig bilist overså ved sammenfletningen en bil, ført af en 49-årig mand, og påkørte derfor bilen på siden og røg selv i rabatten, hvor han ramte et hegn og et træ. Bilen blev totalskadet og den 42-årige fører blev kørt til skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet alvorlig til skade.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

M.C. Holsts Vej i Højbjerg begået mellem mandag den 3/12 kl. 17.00 og onsdag den 5/12 kl. 11.15 På Langhøjvej i Brabrand begået onsdag den 5/12 mellem kl. 12.30 og kl. 14.20 På Plantagen i Ebeltoft begået mellem torsdag den 29/11 kl. 09.50 og onsdag kl. 5/12 kl. 15.00 På Solsikkevej i Randers NØ begået mellem fredag den 30/11 kl. 16.00 og onsdag den 5/12 kl. 15.25 På Møllebakken i Hinnerup begået onsdag den 5/12 mellem kl. 09.00 og kl. 20.00 På Grenåvej i Skødstrup begået onsdag den 5/12 mellem kl. 10.00 og kl. 22.48


Kilde: Østjyllands Politi
Læs flere nyheder fra Østjyllands Politi