Døgnrapport d. 06-12-2018

torsdag 06. dec, kl. 14:00

MARIBO: 162 gange uden billet

Tidspunkt: 05/12-2018

En 19-årig mand fra Maribo er blevet sigtet for at køre med toget uden billet. Han har kørt på forskellige strækninger i de seneste år og er i alt 162 gange blevet tjekket af en togfører, som kunne konstatere, at den 19-årige ikke havde købt billet. Den 19-årige er blevet pålagt kontrolafgifter fra DSB på i alt 123.700 kroner, og sagen skal nu vurderes af anklagemyndighedens jurister.



FENSMARK: Syv biler udsat for tyveri

Tidspunkt: 05/12-2018

Ukendte gerningsmænd har på et tidspunkt i løbet af natten til onsdag brudt en stribe biler op og stjålet rat og forskellige andre dele. Indtil videre har politiet modtaget anmeldelse om indbrud i syv biler i Fensmark, og indbruddene er sket på Jordbærsvinget, Ellegårdsvej og Blåbærsvinget. Tyvene har knust en rude i bilerne for at komme ind. Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har bemærket noget usædvanligt i kvarteret.



GEDSER: Smuglede ulovlige stoffer ind

Tidspunkt: 05/12-2018

Ved en indrejsenkontrol onsdag klokken 11 i Gedser tjekkede Toldstyrelsen en svensk VW, der kom i land fra færgen. Der var tre udenlandske mænd i bilen, og toldernes narkohund viste stor interesse for bilen. Det viste sig, at de tre mænd, der er i alderen 31-37 år, havde fem gram kokain og et gram skunk med, og de blev derfor alle tre anholdt klokken 12 og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om smugling af narkotika. De blev løsladt senere på eftermiddagen efter endt afhøring.



SLAGELSE: 14-årig stjal Faxe Kondi

Tidspunkt: 05/12-2018

Onsdag klokken 15.22 fik politiet en anmeldelse fra Vestsjællandscenteret i Slagelse, hvor en vagt tilbageholdt en dreng, der havde stjålet to Faxe Kondi i Kvickly. Det viste sig at være en 14-årig dreng fra byen, og han blev tilbageholdt, indtil hans forældre afhentede ham klokken 16. De sociale myndigheder er underrettet om sagen.



VORDINGBORG: Kørte i havnen

Tidspunkt: 05/12-2018

En 78-årig kvinde fra lokalområdet kørte onsdag eftermiddag en kende for langt, så hendes bil havnede med forenden i havnen. Politiet fik anmeldelsen klokken 16.38, og rykkede ud til stedet stedet sammen med en ambulance og redningsvæsen. Det viste sig, at den 78-årige havde overset en byggeplads og var kørt gennem et hegn og ud over havnekanten, hvor hendes bil havnede på nogle sten. Kvinden blev tjekket af ambulancepersonalet, men var ikke kommet noget til ved uheldet.



RØDBYHAVN: To biler med overlæs

Tidspunkt: 05/12-2018

Politiets udlændingekontrolafdeling standsede onsdag aften to biler, der kom i land fra færgen i Rødbyhavn. Den første blev tjekket klokken 19.10, og bilen så ud til at være godt læsset med drikkevarer. Derfor blev der foretaget en kontrolvejning, som bekræftede, at der var en del for meget last med: Der var et overlæs på 17%, hvilket svarer til 340 kg. Føreren af bilen – en 38-årig mand fra Kalundborg – blev sigtet for overlæs, og han kan nu regne med en bøde i størrelsesordenen 3.000 kroner. Igen klokken 22.40 rullede en varebil i land. Det var en svensk bil, som også stod godt fast på jorden, for det viste sig, at der var et overlæs på 27% - eller 960 kg for meget. En 23-årig mand fra Malmø blev sigtet for overlæs.



Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi