Døgnrapport d. 13-12-2018

torsdag 13. dec, kl. 20:56

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag d. 13. december 2018

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstilling i Randers

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.30 en 27-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for vidnetrusler, vold og trusler på livet begået onsdag på en adresse i Grenaa.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at udtale sig yderligere i sagen.

**

Fremstilling i Randers

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 13.00 en 29-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for et indbrud begået i en villa på Gl. Lervang i Randers mellem tirsdag aften og onsdag morgen. Derudover sigtes han for at have stjålet en bil, der holdt ved huset, han begik indbrud i.

Han blev i går eftermiddag anholdt på en adresse i Randers.

Den 29-årige er i forvejen kendt af politiet for lignende forhold, hvilket er en af grundene til, at han nu fremstilles i grundlovsforhør.

**

Mand anholdt for at sætte ild til container

Østjyllands Politi blev natten til torsdag kl. 2.27 sendt til en brand på en p-plads på Herman Stillings Vej i Randers. Da patruljen kom frem, kunne de se, at der var ild i en aviscontainer, og at branden havde bredt sig til en bil og en trailer, der holdt tæt på. Ud over brandfolkene på stedet befandt der sig også en 25-årig mand, der stod og betragtede flammerne meget nøje. Da betjentene kontaktede ham, indrømmede han straks, at det var ham, der havde sat ild til containeren. Han blev derfor anholdt og sigtet for forsætlig brandstiftelse.

Brandvæsnet fik slukket ilden, der nåede at give skader på både bil og trailer.

**

Tre mænd anholdt efter eftersættelse

Tre mænd i 20'erne blev torsdag eftermiddag anholdt i Aarhus V, efter en patrulje havde eftersat dem. Patruljen opdagede kl. 14.27 deres bil på Ekkodalen og så, at nogen smed en pose hash ud af vinduet. Selvom om de blå blink blev sat i gang på patruljebilen, standsede mændene ikke før, de kom til Højlyngen, hvor bilen holdt ind til siden. Her løb føreren af bilen videre til fods, selvom patruljen råbte, at han var anholdt. Den flygtende mand blev dog indhentet af en rapfodet betjent, der efterfølgende kunne sigte ham for at flygte som anholdt og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Da han tilmed viste sig at være påvirket af narko og uden kørekort, blev han sigtet for narkokørsel, for at køre uden førerret og forsøg på salg euforiserende stoffer.

Tilbage i bilen sad førerens to venner, der også blev sigtet for forsøg på salg af euforiserende stoffer.

**

38-årig hampplante-dyrker fik besøg af patrulje

En 38-årig mand fik torsdag kl. 10.24 besøg af en patrulje i sit hus i Grenaa, efter politiet havde fået et tip om, at der skulle være ulovlige stoffer på stedet.

Da betjentene kom ind i huset, erkendte den 38-årige straks, at han havde hash og hampplanter i huset. Han viste selv fem planter frem, der stod i et indrettet varmerum. Derudover viste han en klump hash, der også lå gemt i huset.

Han blev sigtet for ulovlig besiddelse af euforiserende stoffer, inden patruljen tog videre.

**

Butikstyv fik straksbøde

En 45-årig mand blev torsdag kl. 19.30 anholdt i City Vest i Brabrand, efter en vagt havde tilkaldt politiet. Vagten havde set manden tage varer fra et supermarked, som han forsøgte at få ud af indkøbscentret uden at betale. Da patruljen kom, erkendte den 45-årige tyveriet. Da han ikke er dansk statsborger og ikke har bopæl i Danmark, fik han en straksbøde, som han skulle betale med det samme.

**

Færdsel

En 65-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 10.00 anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Skibbyvej i Harlev.

En 28-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 20.09 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Kappelvænget i Aarhus V. Da patruljen fandt noget hash i hans bil, blev han også sigtet for narkokørsel.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Gl. Lervang i Randers NØ begået mellem tirsdag d. 11/12 kl. 22.30 og onsdag d. 12/12 kl. 6.40 På Lillerupvej i Rønde begået mellem søndag d. 9/12 kl. 16.30 og onsdag d. 12/12 kl. 12.00 På Kærgade i Randers SV begået onsdag d. 12/12 mellem kl. 6.00 og kl. 14.15 På Frijsenborgvej i Skjød ved Hammel begået onsdag d. 12/12 mellem kl. 8.30 og kl. 14.30 På Nørre Allé begået onsdag d. 12/12 mellem kl. 10.00 og kl. 12.00 På I.P. Jacobsens Vej i Åbyhøj begået mellem mandag d. 10/12 kl. 17.00 og onsdag d. 12/12 kl. 15.00 På Dalvangen i Højbjerg begået onsdag d. 12/12 mellem kl. 8.30 og kl. 20.30


Kilde: Østjyllands Politi