Døgnrapport d. 14-12-2018

fredag 14. dec, kl. 20:55

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag d. 14. december 2018

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstilling i Randers

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.30 en 42-årig mand fra Randers i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for røveri begået torsdag kl. 20.38 mod en Q8-tankstation på Mariagervej i Randers. Her blev en medarbejder truet verbalt og fik smækket en bildør på kroppen.

Der var to gerningsmænd til røveriet, men den ene er endnu ikke anholdt. Da der er en medgerningsmand på fri fod, anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre. Derfor ønsker Østjyllands Politi foreløbigt ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

To 19-årige mænd anholdt efter tyveri og slagsmål

To unge mænd på 19 år endte torsdag aften omkring kl. 22 på politigården, efter at de i særdeles beruset tilstand flere gange havde forbrudt sig mod loven og generet andre mennesker. Begge mænd havde ifølge vidner drukket tæt, da de i et ungdomshus på Knudrisgade i Aarhus begyndte at gøre uønskede tilnærmelser mod en kvinde på stedet. Da de fortsatte deres tilnærmelser trods kvindens afvisninger, blev de til sidst bedt om at gå af personalet på stedet.

Det gjorde mændene hidsige, og de forsøgte at indlede sig i slagsmål med flere personer på stedet. Til sidst stjal de en tablet og stak af. Da politiet kom frem, traf de ballademagerne uden for stedet. Mændene forsøgte at løbe fra betjentene, men de blev hurtigt indhentet og anholdt. Under anholdelsen gjorde den ene kraftigt modstand, mens den anden svinede betjentene til.

Begge blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for tyveri. Derudover blev den ene sigtet for at modsætte sig anholdelse og den anden for at fornærme politiet.

**

Piger udsat for blotter i bus

En 14-årig pige anmeldte i torsdag, at hun og tre veninder onsdag var udsat for en blotter i en bus i Aarhus. Ifølge pigen tog veninderne en bus 100 fra Vejlby Centervej mod Odder omkring kl. 15.00. En mand steg på ved Veri Centret og satte sig foran pigerne i bussen. Her trak han bukserne ned og rørte ved sit lem, mens han havde øjenkontakt med pigerne. Da pigerne stod af ved Tangkrogen, fulgte han, ifølge pigens forklaring, efter dem, og da de begyndte at løbe, løb han også. Først lidt længere henne vendte manden om.

Manden beskrives som:

Muligvis udenlandsk af udseende Ca. 18-23 år Ca. 175 cm høj, spinkel Sort, kort hår Spids næse, dun på overlæben Havde runde sorte briller på med hvide striber på siden Iført stram, armygrøn jakke og mørkeblå cowboybukser med mønster på syningerne Bar lille, hvid Adidas-skuldertaske med lang rem Har du set manden, eller har du en idé om, hvem han er, så kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114.

**

Teenagedrenge anholdt efter tur på stjålen knallert

To drenge på 15 og 16 år blev torsdag kl. 19.50 anholdt af en patrulje på Bethesdavej i Aarhus N. Betjentene så de to drenge komme kørende to på en knallert uden hjelm og fik dem hurtigt standset. Via stelnummeret kunne patruljen se i deres system, at knallerten var meldt stjålet dagen før. Begge blev derfor anholdt og sigtet for tyveri. Den 15-årige fører af knallerten erkendte, at han havde røget hash, inden han satte sig op på knallerten, og derfor blev han også sigtet for narkokørsel. Derudover blev han sigtet for at køre uden hjelm og for at have en person bagpå knallerten.

Den rette ejer af knallerten blev kontaktet, så han kunne få sit køretøj tilbage.

**

Butikstyv anholdt efter tyveri af knive - også sigtet for at gå med kniv

En 25-årig kvinde blev torsdag kl. 15.21 sigtet for tyveri, efter hun blev anholdt på Søndergade i Aarhus C. Et par vagter opdagede, at kvinden både havde stjålet ting i Salling og i butikken Værsgo. De tilbageholdt hende derfor, indtil poltiet kom frem. Over for patruljen erkendte kvinden, at hun havde stjålet en taske, et par handsker, noget keramik og nogle knive.

Da hun gik rundt med knive på sig, blev hun også sigtet for brud på knivloven.

**

Udenlandsk butikstyv fik straksbøde

En 36-årig mand blev torsdag kl. 17.01 anholdt og tildelt en straksbøde for tyveri, efter at have stjålet kolonialvarer for 184 kroner i Aldi på Mariagervej i Randers. En medarbejder opdagede, at manden lagde varerne i tasken og gik ud uden at betale. Derfor tilbageholdt han ham, indtil politiet kom frem. Da den 36-årige ikke er dansk statsborger og ikke har bopæl i Danmark, fik han en bøde, han skulle betale med det samme.

**

Færdsel

En 20-årig mandlig bilist blev natten til fredag kl. 3.00 anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset på Kulholmsvej i Randers.

Der skete et færdselsuheld torsdag kl. 7.00 i krydset Marienlystvej/Paludan-Müllers Vej i Aarhus N. En 48-årig mandlig bilist drejede til højre ad Marienlystvej og ramte en 35-årig mand, der kom cyklende lige ud. Cyklisten slap dog umiddelbart uden større skader. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Der skete et færdselsuheld torsdag kl. 14.31 i krydset Randersvej/Nehrus Alle i Aarhus N. En 48-årig mandlig bilist foretog en U-vending og blev ramt af Letbanen. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Bilisten blev sigtet for at have foretaget en ulovlig U-vending.

En 57-årig kvindelig bilist blev torsdag kl. 14.42 anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Hovedgaden i Rønde.

En 22-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 15.06 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Finderupvej i Aarhus C.

Der skete et færdselsuheld torsdag kl. 16.02 på Østjyske Motorvej i Brabrand. En 27-årig mandlig bilist ramte ind i en bil ført af en 45-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Der skete et færdselsuheld torsdag kl. 19.06 i krydset Randersvej/Skolevangsvej i Haurum ved Hammel. En 49-årig mandlig bilist ramte ind i en bil ført af en 49-årig kvinde. Kvinden blev kørt til skadestuen, men slap umiddelbart uden større skader.

En 21-årig mandlig bilist blev natten til fredag kl. 00.45 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østjyske Motorvej ved Brabrand.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Knudrisgade i Aarhus C begået torsdag d. 13/12 mellem kl. 8.00 og kl. 8.30 På Skovlundgårdsvej i Viby begået mellem fredag d. 30/11 kl. 00.00 og tirsdag d. 4/12 kl. 14.00 På Holme Byvej i Højbjerg begået mellem lørdag d. 1/12 kl. 8.00 og torsdag d. 13/12 kl. 11.00 På Skovhøj i Hasselager begået mellem onsdag d. 12/12 kl. 18.00 og torsdag d. 13/12 kl. 17.10 På Agerbæksvej i Risskov begået torsdag d. 13/12 kl. 18.36 På Astridsvej i Brabrand begået mellem mandag d. 3/12 kl. 18.30 og tirsdag d. 4/12 kl. 10.30 På Ladefogedvej i Aarhus N begået torsdag d. 13/12 mellem kl. 17.00 og kl. 23.15


Kilde: Østjyllands Politi