Døgnrapport d. 09-01-2019

onsdag 09. jan, kl. 19:04

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 080119 kl. 0700 til onsdag 090119 kl. 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende: Indbrud i virksomhed/forretninger: Tinggade, Ringsted
Smedestræde, Rørvig
Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Nordrupvej, Mulstrup, Ringsted
Indbrud i skole og institutioner mv.: Bengerds Alle, Ringsted

-------------
Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand Kl. 0629 skete der et færdselsuheld på motorvejen i nordgående retning, da flere bilister stødte sammen i myldretidstrafikken. Det viste sig, at uheldet var sket i 4. vognbane tættest på midterrabatten, hvor en 40-årig mand fra Haslev under kørsel i en varebil for sent opdagede kødannelsen foran ham. Han påkørte derfor en forankørende personbil, der var standset. Personbilen blev skubbet frem i en varebil foran, hvorefter en 59-årig mand fra Rødvig Stevns med sin varebil påkørte bagenden af den 40-åriges varebil. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, og motorvejen var atter farbar i alle spor kl. ca. 0720.
Færdselsuheld – Slagelsevej / Hovvejen, Kalundborg Kl. 0800 anmeldte pårørende til en 14-årig dreng fra Kalundborg, at sønnen var blevet kørt ned i krydset Slagelsevej-Hovvejen. Den 14-årige var samme morgen kørt på cykel ad Slagelsevej ind mod Kalundborg og ville fortsætte ligeud i krydset ved Hovvejen. Et ukendt køretøj kom bagfra ad Slagelsevej og svingede til højre ad Hovvejen ind foran cyklisten, som væltede om på asfalten. Det ukendte køretøj fortsatte sin kørsel ad Hovvejen og undlad at give sig til kende over for cyklisten, der dog slap med overfladiske skrammer og ømhed som følge af uheldet. Også cyklen fik nogle få ridser som følge af uheldet, hvor politiet nu forsøger at få identificeret den svingende bilist.

Lokalpolitiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der måtte have set uheldet, eller som kan give oplysninger om den svingende bilist. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.
Mistænkeligt forhold – Gislinge – Holbæk Kl. 1029 anmeldte en 58-årig kvinde fra Gislinge, at hun ca. 1½ time tidligere var blevet ringet op af en fremmed mand. Han havde på gebrokkent engelsk oplyst kvinden om, at han ringede fra et internetfirma, idet en kortfunktion i en internetbrowser meldte fejl hele tiden. Da kvinden svarede manden, at hun ikke ejede en computer, blev forbindelsen afbrudt.

Politiet vil gerne advare andre mod sådanne uønskede opkald fra personer, der påstår at være repræsentanter fra et computerfirma, som har opdaget problemer med en persons computer. Anbefalingen er, at samtalen straks afbrydes, og at man aldrig opgiver personlige oplysninger eller oplysninger fra f.eks. et betalingskort. Ofte har politiet set eksempler på, at der er blevet foretaget uberettigede hævninger på et betalingskort eller videregivet personlige oplysninger, som måske kan misbruges af andre.
Tyveri af cigaretter – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge Kl. 1207 anmeldte personalet i supermarkedet Fakta, at to mænd, der var flygtet i en hvid varebil, kl. ca. 1145 havde stjålet kasse med cigaretkartoner. Mændene var kommet ind i supermarkedet, da den ene havde afledt ekspedientens opmærksomhed, således at den anden mand kunne stjæle kassen med cigaretkartoner. En tredje medarbejder havde opdaget tyveriet og var løbet efter mændene, der satte sig ind i en hvid varebil og flygtede heri ad Dalbyvej mod nord. Politiet ledte med flere patruljer efter varebilen og mændene, men forgæves. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 25-30 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Hvid cap, sort jakke, blå jeans og briller (muligvis hvide); og B: Mand, 25-30 år, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: Sort skæg, Talte: Dansk, Iført: Grå trøje, sort cap, halsedisse, lyse jeans, og politiet forsøger nu bl.a. at få dem identificeret ud fra eventuelle overvågningsfotos fra supermarkedet.
Trusler mod jobcenter – Nørregade, Ringsted Kl. 1234 anmeldte personalet i jobcentret, at en mand, hvis identitet personalet var bekendt med, flere gange havde ringet til samme medarbejder, som var blevet tiltalt i truende vendinger, og at han snart ville komme til jobcentret. Politiet kørte straks til stedet for at beskytte personalet og kontakt til den mistænkte i et rygeskur tæt på jobcentret. Der var tale om en 32-årig mand uden fast bopæl i Ringsted, som blev anholdt og sigtet for trusler mod den ansatte i jobcentret. Han blev løsladt efter afhøring til sagen, da anklagemyndigheden ikke fandt grundlag for fremstilling af ham i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Den 32-årige vil dog senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen mod ham skal afgøres.
Vold mod rådhusbetjent – Torvet, Køge Kl. 1359 anmeldte en 53-årig mandlig rådhusbetjent, at han kl. ca. 1015 var blevet overfaldet af en mand, der slog ham i hovedet med et knytnæveslag. Han var i mellemtiden blevet tilset af en læge og ønskede nu at anmelde manden for vold ham. Rådhusbetjenten havde om formiddagen bortvist en 46-årig mand fra Køge, hvilket manden var blevet så sur over, at han slog rådhusbetjenten. Den 46-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når han skal sigtes og afhøres til sagen.
Færdselsuheld – Slimmingevej, Tureby – Køge Kl. 1401 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bilist var kørt ind i en holdende lastbil. Det viste sig, at en 89-årig mand fra Køge under kørsel i en personbil i sydlig retning ad Slimmingevej overså, at en lastbil med tændt, gult rotorblink holdt parkeret i højre vejside i forbindelse med noget arbejde på stedet. Bilisten kørte ind i bagenden af lastbilen og blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uskadt fra uheldet. Der skete dog materiel skade på begge køretøjer som følge af påkørslen.
Ildebrand på toilet – Savværksvej, Nykøbing Sj. – Odsherred Kl. 1558 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var ildebrand på et offentligt toilet, så røg fra branden trængte ind i en genbrugsbutik. En patrulje fra den lokale politistation var fremme efter få minutter og kunne konstatere, at der var brand i toiletpapir i WC-kummen. Branden blev hurtigt slukket blot ved at trykke på skylleknappen på toilettet. Der var ikke opstået nogen egentlig skade ved branden, som nu undersøges nærmere af politiet, der arbejder med en formodning om, at nogen har sat ild til toiletpapiret i WC-kummen.
Færdselsuheld – Kirkeåsvejen / Lyngvej, Nykøbing Sj. - Odsherred Kl. 1646 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i lyskrydset Kirkeåsvejen-Lyngvej, hvor en personbil og en bus var stødt sammen. Det viste sig, at en 72-årig mand fra Holbæk kørte i en personbil ad Kirkeåsvejen mod nord. I lyskrydset stødte han sammen med en bus, der blev ført af en 55-årig mand fra Holbæk ad Lyngvej mod øst. Den 72-årige blev indbragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Uheldet skete ifølge et vidne og buschaufføren formentlig, fordi bilisten kunne have overset, at lyssignalet viste rødt i hans færdselsretning.
Forsøg på spirituskørsel – Eriksmindevej, Greve Kl. 1648 fik politiet en anmeldelse om en måske spirituspåvirket mand, der var gået fra et værtshus og havde sat sig ind i en bil, hvor han sad og rodede noget rundt med bl.a. gearstangen formentlig i et forsøg på at køre fra stedet i bilen. Politiet kørte til området og fandt personbilen, hvor en spirituspåvirket, 69-årig mand fra Greve sad på førersædet. Han havde fået tændt nærlyset og forsøgte at starte bilen, men uden held. Politiet anholdt derfor den 69-årige, som blev sigtet for forsøg på spirituskørsel i bilen, idet bestemmelsen i færdselsloven omhandler den person, der fører eller forsøger at føre et motordrevet køretøj, hvis alkoholkoncentrationen i blodet under eller efter kørslen overstiger 0,5 promille. Den 69-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet fra blodprøven er modtaget.
Færdselsuheld – Industrivej / Sønderstrupvej, Tølløse Kl. 1742 var der sket et færdselsuheld i krydset Industrivej-Sønderstrupvej, hvor en bilist og en cyklist var stødt sammen. En 36-årig kvinde fra Ugerløse var i en personbil standset på Industrivej før kørsel ud på Sønderstrupvej. Da hun kørte frem over vigelinjen, stødte hun sammen med en cyklist, der kørte ad Sønderstrupvej mod syd. Cyklisten var en 54-årig mand fra Hvalsø, som blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet med diverse knubs som følge af uheldet.
Kørsel uden førerret – Tigervej, Køge Kl. 1824 standsede politiet en varebil på Tigervej med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Kontrollen skete efter en anmeldelse om kørsel på Vestmotorvejen i østlig retning uden lys på varebilen og med noget højere hastighed end tilladt. Bag rattet sad en 22-årig mand fra København S, som ikke kunne fremvise noget kørekort og var ikke anført med at have erhvervet førerret i politiets systemer. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i varebilen og vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Læs flere nyheder fra Midt- og Vestsjællands Politi