Døgnrapport d. 10-01-2019

torsdag 10. jan, kl. 19:03

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 090119 kl. 0700 til torsdag 100119 kl. 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende: Indbrud i virksomhed/forretninger: Egebjergvej, Nyk. Sj.
Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Havelodden, Roskilde
Holbækvej, Kalundborg
Jernbanevej, Hvalsø
Tværvej, Himmelev, Roskilde
Ravnevænget, Kirke-Såby
Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

-------------
Varetægtsfængsling – Trusler på livet – Ladegårdsparken Vest, Holbæk Kl. 0736 fik politiet igen en anmeldelse fra den samme familie, der boede i en lejlighed i bebyggelsen. Årsagen var, at den samme mand nu igen havde truet familien med at slå både forældrene og et barn ihjel. Manden havde også været på stedet natten til lørdag d. 050119, hvor han også havde truet samme familie, som var vidner til en hærværkssag i oktober 2018, hvor manden var blevet sigtet for at ødelægge en rude i opgangsdøren med baggrund i blandt andet vidneudsagn fra den truede familie. Politiet kørte til området og fik kontakt til den truende mand, som er en 43-årig mand fra Søborg. Han blev anholdt og igen sigtet for trusler mod vidner. Efter indbringelsen til Holbæk politistation blev han så udadreagerende, at han måtte undersøges af en læge på sygehuset i Holbæk. Efter afhøring til sagen og undersøgelse af hans personlige forhold ønskede anklagemyndigheden at fremstille ham i grundlovsforhør i Retten i Holbæk med henblik på varetægtsfængsling for at undgå yderligere trusselssager mod familien. Retten bestemte, at den 43-årige mand skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 29. januar 2019.
Hærværk mv. – Haraldstedvej, Haraldsted, Ringsted Kl. 0844 anmeldte personalet fra en produktionsskole, at ukendte gerningsmænd natten mellem tirsdag og onsdag havde forøvet hærværk mod både skolens bygninger og køretøjer. Der var med spraymaling skrevet bl.a. ”svin” og ”taber” på bygningerne og tre biler, ligesom en af bilerne også var blevet punkteret på alle fire dæk. Endvidere var en af skolens ansatte på sin private bopæl også blevet udsat for tilsvarende hærværk mod både en bil og postkassen. Politiet formoder, at hærværket de to forskellige steder hænger sammen og kan være udført af de samme gerningsmænd, som politiet forsøger at få identificeret ud fra både spor og afhøringer af ofrene.
Færdselsuheld – Hovedgaden / Holbækvej, Mørkøv Kl. 0928 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen i et vejkryds. Det viste sig, at en 26-årig mand fra Jægerspris var kørt i en varebil ad Holbækvej mod vest og videre ud over vigelinjen mod Hovedgaden, hvor han stødte sammen med en 64-årig mand fra Mørkøv. Han kørte i en personbil ad Hovedgaden mod syd, da uheldet skete. Begge parter slap uskadte fra uheldet, som den 26-årige kan forvente at høre nærmere om fra politiet, fordi han mistænkes for at have overtrådt vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven.
Kørsel uden førerret – Brogade, Køge Kl. 1045 fik en færdselspatrulje et ”hit” på nummerpladescanneren om, at ejeren af en forankørende personbil ikke havde noget kørekort. Politiet standsede bilen, og bag rattet sad bilens ejer – en 68-årig kvinde fra Rødvig Stevns. Hun havde fået inddraget sin førerret i november 2018 på grund af en sag om spirituskørsel, hvor hun forventes frakendt førerretten. På grund af dagens kørsel i ædru tilstand blev hun derfor sigtet for kørsel uden førerret i sin personbil. Hun vil således høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Grundlovsforhør – Røveri mod person – Holbækvej, Hvalsø Kl. 1058 modtog politiet via alarm 112 en melding om, at en mand var tilbageholdt efter et røverilignende forhold mod en ældre kvinde. Politiet kørte hurtigt til en p-plads ved et supermarked, hvor en spirituspåvirket, 37-årig mand fra Polen blev tilbageholdt. På stedet var også en lettere forslået, 90-årig kvinde fra Hvalsø, som kort forinden havde fået frataget sin taske. Hun var i færd med at lægge indkøbsvarer i sin bil, da hun ved indstigning blev kontaktet af den tilbageholdte mand. Han greb ud efter hendes taske og truede den 90-årige samtidig med en knyttet næve. Det fik den 90-årige til at skrige op og holde så fast i sin taske, at remmen bristede. Røveren trak dog så hårdt, at den 90-årige faldt omkuld og slog hovedet, men han fik tasken med sig og flygtede til fods væk fra stedet. En 46-årig mand fra Hvalsø i bil havde set offeret ligge på p-pladsen og fik oplyst omstændighederne. Han kørte herefter i røverens flugtretning og traf røveren, som han fik til at aflevere offerets taske, som vidnet så afleverede til offeret. Herefter allierede han sig med en kvinde, så de sammen efterfølgende kunne foretage en civil anholdelse af røveren på Hvalsø togstation. Den 37-årige polak blev sigtet for røveri mod den 90-årige kvinde og har overnattet i et arresthus, idet anklagemyndigheden torsdag vil fremstille manden i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling.
Arbejdsulykke – Frederiksvej, Gørlev – Kalundborg Kl. 1229 fik politiet en melding om en arbejdsulykke, hvor en mand var kommet til skade efter et fald. Det viste sig, at en 19-årig mand fra Svebølle var kørt op med en lift til en højde af ca. 3 meter under sit arbejde i en industrihal. Der opstod af ukendte årsager en defekt i liften, så den ikke kunne køre ned igen. Den 19-årige kravlede derfor ned via liftens teleskoper, men mistede herunder fodfæstet, så han faldt ned på et betongulv. Han blev indbragt til skadestuen i Slagelse, hvor han blev indlagt til behandling på mistanke om flere knoglebrud samt hjernerystelse. Politiet har optaget rapport om uheldet, som nu skal undersøges nærmere i samarbejde med Arbejdstilsynet for at kunne afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.
Falsk kommunal medarbejder i telefonen – Kløvervej, Køge Kl. 1309 fik politiet en anmeldelse fra en 85-årig kvinde fra Køge om et mærkeligt telefonopkald tirsdag eftermiddag kl. ca. 1630 samt et uønsket besøg af en fremmed kvinde onsdag morgen kl. ca. 0745. Tirsdag eftermiddag havde den 85-årige modtaget et telefonopkald fra en mand, der havde udgivet for at være en repræsentant for Køge kommune. Han havde talt om nogle påståede ændringer i kvindens hjemmehjælp, hvilket den 85-årige ikke rigtigt forstod noget af. Hun havde derfor efterfølgende kontaktet kommunen for at få af- eller bekræftet eventuelle ændringer, hvilket kommunen ikke kendte noget til. Onsdag morgen kl. ca. 0745 var en fremmed kvinde dukket op og havde ønsket at få adgang til den 85-åriges bolig, men det blev hun nægtet efter vejledning fra kommunens personale. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: kvinde, kraftig af bygning, mørkt og opsat hår, iført rød jakke og medbringende en skuldertaske. Hun talte dansk med accent. Politiet forsøger nu at få sporet telefonopkaldet samt identificeret kvinden.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket den beskrevne kvinde i området onsdag morgen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.
Politiet vil endvidere opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for både uventede telefonopkald og fremmede personers uventede besøg i ærinder, der afviger fra normalbilledet eller øvrige aftaler med f.eks. kommunale ansatte. Oplys aldrig personlige oplysninger og foretag gerne et kontrolopkald, såfremt der er mistanke om ”falske” henvendelser.
Arbejdsulykke – Baltic Kaj, Køge Kl. 1402 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, hvor en person var kommet til skade efter et fald fra et skib. Det viste sig, at en 56-årig mand fra Køge under arbejde på et skib formentlig havde fået overbalance. Han var efterfølgende faldet fra skibsrælingen og ca. 3½ meter ned på kajen, som han angiveligt ramte med hovedet først. Den 56-årige blev i ambulance kørt med politieskorte til Rigshospitalet til behandling for hovedtraumer. Arbejdstilsynet blev tilkaldt til ulykkesstedet for at foretage en undersøgelse i samarbejde med politiet, så myndighederne senere kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.
Færdselsuheld – Roskildevej, Solrød Strand – Solrød Kl. 2230 opdagede en patrulje, at en bilist netop var forulykket, idet bilisten havde ramt autoværnet på sin højre side under kørslen ad Roskildevej i sydlig retning. Den 52-årige mandlige bilist fra Køge havde af ukendte årsager mistet kontrollen over sin personbil. Han slap uskadt fra uheldet, og ingen øvrige trafikanter var impliceret. Bilisten måtte dog have et bugseringskøretøj til at fragte sin bil væk fra uheldsstedet.
Bortvisning af uønsket person – Lindevej, Holbæk Kl. 0231 ønskede en 25-årig kvinde fra Holbæk assistance fra politiet, fordi hun havde besøg af en veninde. Venindens eks-kæreste stod nu uden for døren og ville indenfor, men han ønskede ikke at forlade stedet. Politiet kørte til stedet og bortviste en 29-årig mand fra Glostrup, som var efterlyst af Københavns Vestegns Politi til fremstilling i fogedretten. Han blev vejledt om straks torsdag af den sag klaret, idet han ellers kunne risikere at blive frihedsberøvet på et senere tidspunkt. Manden forlod herefter adressen i Holbæk uden problemer.
Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen / Vestmotorvejen, Køge Kl. 0543 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i sammenfletningen mellem de to motorvejen, idet en lastbil havde været årsag til, at to andre bilister var forulykket. En lastbil med tilkoblet påhængskøretøj havde kørt ad Vestmotorvejen mod øst og ville i sammenfletningen foretage vognbaneskift fra tredje til første vognbane. Vognbaneskiftet resulterede i et sammenstød med en personbil ført af en 57-årig mand fra Sakskøbing på højre side af lastbilen. Den 57-årige, der var kørt ad Sydmotorvejen mod nord ind i sammenfletningen, mistede herredømmet over bilen, snurrede rundt og blev herunder ramt af en anden personbil ført af 30-årig mand fra Nykøbing F. Lastbilchaufføren fortsatte sin kørsel mod nord, idet han formentlig ikke havde opdaget uheldet med de to personbiler. Ingen af de to bilister kom til skade, men de måtte rekvirere bugsering af deres biler efterfølgende.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Læs flere nyheder fra Midt- og Vestsjællands Politi