Narko-razzia i Svendborg og på Langeland – fem anholdt

torsdag 10. jan, kl. 12:40

Det var gode tip fra borgerne, der sammen med politiets efterforskning førte til, at 17 personer - 13 mænd og fire kvinder i går blev sigtet for besiddelse af narko og våben efter omfattende ransagninger i Svendborg og på det sydlige Langeland. I alt fem blev anholdt under aktionen. Alle blev efter endt afhøring løsladt igen.

Forud for aktionen havde politiet modtaget flere oplysninger om, at en forretning i det centrale Svendborg var omdrejningspunkt for hashsalget i byen. Derfor blev denne adresse ransaget, og der blev fundet både hash og peberspray på stedet.

Under ransagningerne beslaglagde politiet hash, kokain, MDMA, ecstasypiller, psilocybinsvampe, peberspay, knojern, en 22 mm signalpistol med ammunition, skydevåben med ammunition samt indholdet af et mindre skunkhus.

- Vi er rigtig godt tilfredse med, at aktionen førte til både omfattende sigtelser og beslaglæggelser, som vi nu kan arbejde videre med. Og så er vi selvfølgelig rigtig glade for, at det faktisk var en række rigtig gode tip fra borgere, der hjalp os på vej i efterforskningen. Det er helt uvurderligt, når vi kan bruge borgernes øjne og ører i vores arbejde, så det vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige tak for, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Både i Svendborg og på Langeland har der blandt flere borgere været en oplevelse af utryghed i forhold til handlen med narkotika i området. Politiet håber, at onsdagens indsats vil være med til at skabe mere tryghed.

- Det er en kerneopgave for politiet at sikre borgernes tryghed og sikkerhed. Jeg håber og forventer, at indsatsen har sendt et klart og tydeligt signal til det kriminelle miljø om, at politiet holder et yderst vågent øje på, hvad der foregår, og jeg kan love, at det fortsætter vi med. Vi vil ånde dem tungt og vedvarende i nakken, siger vicepolitiinspektør Jørgen Andersen fra Fyns Politi.

Dette blev beslaglagt under aktionen: 14 kg. hash/skunk
1 knojern
8 haglgeværer
500 haglpatroner
1 startpistol med 46 patroner
0,01 gram kokain
Hasholie
2 peberspray
MDMA + extacypiller
Skunkvæksthus med 24 skunkplanter og 12 stiklinger

Politiets mobile politistation aflægger tryghedsskabende besøg i Svendborg den 28. februar og den 5. marts, hvor alle borgere er velkomne til at kigge forbi og stille spørgsmål eller aflevere tip til politiet. Det vil fremgå af Twitter, hvor bilen holder – kan også ses på politiets hjemmeside.
Tip kan også gives via politiets hjemmeside www.politi.dk

Kilde: Fyns Politi