Døgnrapport d. 11-01-2019

fredag 11. jan, kl. 19:14

Uddrag af døgnrapport fra torsdag 100119 kl. 0700 til fredag 110119 kl. 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende: Indbrud i virksomhed/forretninger: Greve Midtby Center, Greve
Smedelundsgade, Holbæk
Grundtvigsvej, Nykøbing Sj.
Enghaven, Asnæs
Th. Bredsdorffs Alle, Himmelev, Roskilde
Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Byagerparken, Tune
Holmevej, Greve
Sejerøvej, Køge
Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

-------------
Uheld ved kødannelse – Køge Bugt Motorvejen v/ Jersie – Solrød Strand Kl. 0747 skete et færdselsuheld i forbindelse den tætte morgentrafik, hvor der opstod kødannelse. En 38-årig kvinde fra Herfølge nåede ikke at bremse op, da trafikken foran hende holdt stille. Hun kørte sin bil op i en forankørende, der blev skubbet videre ind i endnu et køretøj. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Motorvejen var kortvarigt spærret i forbindelse med oprydningsarbejdet, hvor der blev opsat en tavlevogn på stedet.
Færdselsuheld – Stevns Landevej/Nørrehusvej, Frøslev, Store-Heddinge – Stevns Kl. 0843 skete et uheld, da en 31-årig kvinde, der kørte af Nørrehusvej og frem mod krydset ved Stevns Landevej, hvor hun kørte ud i krydset og ramte en bil, der blev ført af en 58-årig kvinde fra Herlufmagle. Den 58-årige kørte ad Stevns Landevej mod øst, og hendes køretøj blev ramt på venstre side. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne fik skader. Den 31-årige kan forvente at høre mere fra politiet i forhold til overtrædelsen af sin ubetingede vigepligt.
Narkokørsel – Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg Kl. 1125 standsede en politipatrulje en bil, der blev ført af en 26-årig mand fra Gørlev Sj, idet de ville lave en rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Det viste sig, at føreren var påvirket af narkotika, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.
Død mand fundet i strandkanten, Maglehøjvej ud for Abildøre, Vig - Odsherred Kl. 1200 – Se udsendt pressemeddelelse kl. 1523.
Tyveri fra telebutik – Smedelundsgade, Holbæk Kl. 1231 fik politiet en anmeldelse fra personalet i en telebutik, der havde tilbageholdt en butikstyv. En patrulje kom til stedet, hvor de traf en 47-årig kvinde fra Holbæk, der kort forinden havde været inde i telebutikken. Her havde hun haft en uoverensstemmelse med personalet omkring et betalt depositum, hvor kvinden var utilfreds med, at hun ikke kunne få sine penge tilbage. På vej ud af butikken, stjal hun en Iphone, der stod i udstillingen. Personalet tilbageholdt derfor kvinden udenfor butikken og tilkaldte politiet. Kvinden knugede Iphonen så voldsomt i sin hånd, at skærmen revnede. Hun blev derfor sigtet for butikstyveri, og gjort bekendt med, at butikken havde et erstatningskrav på 1200 kr for den revnede skærm. Den 47-årige kvinde kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Tricktyveri – Kløvervej, Køge Kl. 1239 anmeldte en 87-årig kvinde, at hun onsdag formiddag havde haft besøg af en kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen. Først havde kvinden banket på, men den 87-årige forurettede havde sagt, at hun ikke fik hjemmehjælp, og åbnede ikke døren. Kort efter ringede den forurettedes telefon. Det var kvinden, som stod udenfor døren der ringede. Hun sagde, at den forurettede var blevet bevilget 1,5 times hjemmehjælp af kommunen, og at hun burde have fået besked på mail eller telefon. Den 87-årige, der efter eget udsagn ikke havde forstand på e-mails, lod sig overtale til at lukke ”hjemmehjælpen” ind. Kvinden gik i gang med at støvsuge og tørre støv af, men efter en times tid, sagde den 87-årige at kvinden ikke behøvede gøre mere. Den falske hjemmehjælp insisterede dog på at bruge hele tiden og fortsatte. Forurettede tænkte ikke mere over hjemmehjælpen, før hun dagen efter konstaterede, at hun nu manglede 2300 kr., en ring og et sæt øreringe, og forbandt det til besøget af ”hjemmehjælperen”.
Forurettede beskrev kvinden som: Ikke etnisk dansker af udseende, 40-45 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Talte: Dansk, Iført: Orange jakke og grå joggingbukser.
Politiet efterforsker sagen og forsøger at få klarlagt, om der er en sammenhæng til de tilsvarende sager i Køge den seneste tid.

Lokalpolitiet i Køge vil meget gerne høre fra borgere, der har set den beskrevne kvinde i området omkring Kløvervej i Køge onsdag formiddag omkring kl. 0930-1100. Kontakt politiet på telefon 114.
Lov om euforiserende stoffer – Ølbycenter, Køge Kl. 2033 sigtede politiets specialpatrulje en 28-årig mand fra Glostrup for besiddelse af hash med henblik på videresalg. Politiet traf manden i en kiosk, hvor der lige ved siden af ham blev fundet 5 såkaldte ”salgkugler” - kugler indeholdende 2 gram hash pakket ind i sølvpapir, samt en mobiltelefon. Den sigtede erkendte at have været i besiddelse af hashen, men nægtede kendskabet til mobiltelefonen. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når hans sag skal afgøres.
Brand i vejbump - Søndre Parkvej, Ringsted Kl. 0050 fik politi og brandvæsen en anmeldelse om, at der brand i et såkaldt ”skildpaddebump” på Søndre Parkvej. Politiet kom frem til stedet og så, at der lå noget væske omkring bumpet, og at det brændte i den højre side af vejbumpet i kørselsretningen. Længere nede af Søndre Parkvej brændte endnu et vejbump, men her var det bumpet i venstre side af vejbanen, der var ild i. Branden kunne let slukkes blot ved at betjentene trampede på de små flammer. Brandvæsnet ankom kort efter og sørgede for at strø kattegrus på vejbanen til at opsuge den ukendte væske omkring bumpene. Politiet optog rapport for at belyse de mistænkelig omstændigheder omkring branden ved vejbumpene.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der har set nogle personer eller køretøjer omkring vejbumpene op til de brændte, eller fra borgere, der i øvrigt har oplysninger i sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.
”Brand” viste sig at være røg fra gryde – Dommervænget, Roskilde Kl. 0403 fik politiet et alarm 112 opkaldt om brand i en etageejendom. Politiet kom frem til stedet, hvor det blev konstateret at der ikke var brand, men blot kraftig røgudvikling fra en glemt gryde. Gryden stod på det tændte komfur, hvor indholdet af gryden var kogt så meget ind, at det nu brændte på og udviklede røg. Lejlighedens 88-årige beboer slap fra den ubehagelige oplevelse uden at komme til skade.
OPFØLGNING Penge fundet i genbrugsbutik - Østergade, Store-Heddinge – Stevns Det femcifrede pengebeløb, der lørdag formiddag blev indleveret i en genbrugsbutik sammen med nogle andre effekter, er stadig i politiets varetægt. Politiet har fået 6 henvendelser fra borgere, der har indleveret ting til genbrugsbutikker. Nogle viste sig dog at være indleveret i en anden genbrugsbutik, mens andre af henvendelser drejede sig om andre typer af indleverede ting. Det er derfor ikke lykkedes politiet at finde frem til personen, der indleverede effekterne, som indeholdt pengene. Sagen undersøges forsat i håb om at finde frem til pengenes rette ejermand.

Politiet vil forsat gerne i kontakt med personer, der har indleveret effekter til genbrugsbutikken Folkekirkens Nødhjælp i Store-Heddinge op til fundet lørdag formiddag i sidste uge. Kontakt politiet på telefon: 114.
Varetægtsfængsling – Røveri mod person – Hvalsø Retten i Roskilde bestemte torsdag formiddag i et grundlovsforhør, at en 37-årig mand fra Polen skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 7. februar 2019. Han var blevet anholdt og sigtet for et røveri mod en 90-årig kvinde fra Hvalsø, da han onsdag kort før kl. 11.00 røvede en taske fra den 90-årige under trussel om at slå hende. Et vidne kom til og fik først taget den røvede taske fra den flygtede røver, inden vidnet sammen med en kvinde fik ham tilbageholdt, indtil politiet ankom.
Anholdelse – Blufærdighedskrænkelse – Ravnsborgvej, Køge En 77-årig mand fra Køge blev fredag morgen anholdt på sin bopæl, idet politiet mistænkte ham for at stå bag en blufærdighedskrænkelse over for en 12-årig pige. Hun var mandag d. 070119 kl. ca. 07.45 på Ravnsborgvej blevet antastet af en mand, der havde stoppet hende på cykel på vej til skole. Manden havde haft efterfølgende lagt sin hånd på pigens skulder og hofte samt opfordret hende til at følge med ham hjem.
Adskillige henvendelser fra både borgere og forretningsdrivende i Køge samt politiets lokalkendskab i øvrigt førte politiet på sporet af den 77-årige mand, der blev løsladt efter en afhøring på politistationen i Køge. Han erkendte at have været på stedet og have haft kontakt til pigen, men havde dog en anden opfattelse af hændelsesforløbet. Der var ikke grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, men den 77-årige er fortsat sigtet i sagen og vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Læs flere nyheder fra Midt- og Vestsjællands Politi