Døgnrapport d. 11-01-2019

fredag 11. jan, kl. 21:02

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 11. januar 2019


Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i dag.

**


Blodspor afslørede indbrudstyv Skader på en 19-årig mands hænder var torsdag med til at sikre ham en sigtelse for indbrud. Ved middagstid fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der havde været indbrud i en villa på Kirkevænget i Tranbjerg.

Gerningsmanden havde knust et vindue og stjålet noget elektronik og nogle øl fra hjemmet. Han havde efterladt sig nogle blodspor på den knuste rude og et par tabte dåseøl. Patruljen besøgte efterfølgende et forsorgshjem i nabolaget for at høre, om de havde fået besøg af en mand med skader på hænderne.

Personalet berettede, at de skam lige havde kørt en 19-årig mand med mindre håndskader på skadestuen. Han havde i øvrigt haft en kasse øl med, som han var blevet bedt om ikke at tage med ind.

Det var derfor en nem sag for politiet at finde frem til den 19-årige, som blev sigtet for indbruddet.

**


Fire hidsige mænd anholdt i Aarhus’ natteliv Flere mænd havde svært ved at styre temperamentet og skabte uro torsdag aften i det aarhusianske natteliv. Betjente fra Østjyllands Politi tog sig af dem.

• Et par fulde mænd på 22 og 23 år blev natten til fredag kl. 00.35 så hidsige på hinanden, at de begyndte at skubbe og true hinanden foran et værtshus på Skt. Pauls Kirkeplads i Aarhus C. Her kom et par betjente forbi, som bad dem stoppe og forlade stedet.

Det nægtede mændene, der i stedet rettede deres vrede mod politiet, som de begyndte at råbe af. Det kostede dem en anholdelse og en sigtelse for at forstyrre den offentlige orden.

• En 20-årig mand havde med egne ord haft en ”træls aften”, da han blandede sig i en patruljes arbejde på en beværtning på Åboulevarden kl. 3.55 - og også lige fyrede et ”fuck dig” af til en betjent.

Han blev anholdt og sigtet og kørt til politistationen. Her beklagede han sin opførsel og forklarede det med sin ”trælse aften”.

• En dørmand på Åboulevarden så sig natten til fredag omkring kl. 4 nødsaget til at smide en 35-årig mand ud af en beværtning på grund af dårlig opførsel. Det fik manden til at råbe voldsomt af dørmanden og forsøge at komme ind igen.

En patrulje kom tilfældigvis forbi, og de bad manden gå væk og dæmpe sig. Da han nægtede, blev han anholdt med den fornødne magt. Under anholdelsen råbte han ”svin” og diverse andre grimme ord mod betjentene, der derfor sigtede ham for at fornærme politiet.


**


Hurtigløbende mand forpurrede cykeltyveri En 50-årig mand viste torsdag aften skarpe øjne og hurtige ben, da han ud af vinduet i sin lejlighed så to mænd slæbe rundt på en låst mountainbike. Manden fik mistanke til, at de havde stjålet cyklen. Han skyndte sig derfor ned på gaden, hvor han råbte mændene an. Det fik dem til at smide cyklen og løbe fra stedet.

Den 50-årige besluttede at følge efter, og han spurtede efter begge mænd, der, efter en længere jagt, så sig nødsaget til at dele sig op. Til sidst mistede den 50-årige mændene af syne, og han tilkaldte politiet, der kort efter kom til stedet.

Manden havde et godt signalement, som straks blev sendt ud til patruljebilerne i nærheden. Kort efter traf en patrulje en noget nervøs og storsvedende mand, der gik forpustet rundt på Skovgaardsgade. Han svarede nøje til signalementet, og da han samtidigt virkede mistænkelig, anholdt betjentene ham og sigtede ham for forsøg på tyveri.

Manden, der har adresse i Polen, nægtede at have noget med cyklen på Sonnesgade at gøre, men han havde svært ved at forklare, hvorfor han var så forpustet og svedte så meget. Da han ikke har bopæl i Danmark, modtog han en straksbøde på stationen.

Den anden gerningsmand fandt politiet i første omgang ikke.

**


Tre unge mænd slap heldigt fra biluheld – føreren sigtet for spritkørsel Torsdag nat slap tre unge mænd særdeles heldigt fra et uheld, da de kørte galt på Oddervej i Mårslet.

Klokken 00.18 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en bil var ramt ind i grøften og ind i nogle træer. Bilen havde store skader efter sammenstødet, men tre mænd i bilen var relativt uskadt steget ud af bilen, forklarede anmelderen i telefonen.

Da betjentene kom frem, traf de to berusede mænd på 20 år. En tredje mand var stukket af ud over en mark, fortalte vidner politiet. En hundepatrulje gik i gang med at lede efter den forsvundne mand, men kort efter dukkede han frivilligt op og forklarede, at han var fører af bilen.

Den 18-årige fører viste sig at have en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel. Hans to venner blev kørt til skadestuen med henholdsvis en brækket næse og en mulig hjernerystelse.

**


Unge mænd fik uventet besøg af specialpatruljen Østjyllands Politis specialpatrulje bankede torsdag kl. 17 på døren hos en 24-årig mand i Aarhus C.

Betjentene havde fået et tip, om at der var narko i lejligheden, og allerede i opgangen kunne de lugte hash. Da den 24-årige åbnede døren, virkede han også noget påvirket, men han gav tilladelse til at politiet måtte ransage hans lejlighed.

Den 24-årige havde besøg af en 26-årig ven, som havde noget kokain i lommen, han blev sigtet for at besidde. Den 24-årige fik også en sigtelse, da der under ransagningen blev fundet noget hash.

**


Kvinde havde ulovlig peberspray i hjemmet En 47-årig kvinde i Aarhus C fik torsdag kl. 17.54 uventede gæster i form af Østjyllands Politis specialpatrulje, der havde fået et tip, om at der var stoffer i lejligheden. Det viste sig at holde stik, for betjentene fandt hurtigt noget hash i hjemmet, som de sigtede kvinden for at besidde.

Derudover fandt de en peberspray købt i Tyskland, som dermed ikke er lovlig. Den blev hun sigtet for at besidde.

Siden 1. januar har det været lovligt i Danmark at have en peberspray i eget hjem. Den skal dog købes hos en autoriseret forhandler i Danmark for, at den er lovlig, og man må ikke gå rundt med den uden for sit hjem. Du kan læse mere om reglerne på politi.dk/peberspray

**


45-årig mand gemte stoffer i sin lejlighed En 45-årig mand havde gemt en del hash forskellige steder i sin lejlighed i Randers C, men det mistede han, da Østjyllands Politis specialpatrulje kom forbi. Den 45-årige viste frivilligt noget hash frem, men betjentene var grundige og fandt yderligere ulovlige stoffer gemt rundt omkring.

Den 45-årige mand blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

**


Færdsel En 23-årig mand blev torsdag kl. 13.50 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tubavej i Randers SV.

Der skete et færdselsuheld torsdag kl. 14.23 på Havnegade i Sønderbro ved Randers. En 55-årig mandlig bilist ramte ind i en bil ført af en 62-årig mand. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

En 29-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 16.10 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Knudrisgade i Aarhus C.

Der skete et færdselsuheld torsdag kl. 17.06 i krydset Byvænget/Kristrupvej i Randers SØ. En 56-årig mandlig bilist svingede til venstre ad Byvænget og ramte ind i en knallert ført af en 44-årig mand. Den 44-årige blev efterfølgende kørt til sygehuset med smerter i arme og ben. Den 56-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

En 19-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 17.40 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Frydenlunds Allé i Aarhus V.

En 30-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 21.30 anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Østbanetorvet i Aarhus C.

**


Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Gudrunsvej i Brabrand begået mellem fredag d. 4/1 kl. 13.00 og torsdag d. 10/1 kl. 9.50
• På Bredkær Parkvej i Egå begået mellem mandag d. 7/1 kl. 7.00 og torsdag d. 10/1 kl. 10.40
• På Torvald Køhlsvej i Odder begået mellem lørdag d. 5/1 kl. 21.00 og torsdag d. 10/1 kl. 11.25
• På Kirkevænget i Tranbjerg begået torsdag mellem kl. 11.45 og kl. 12.11

Kilde: Østjyllands Politi
Læs flere nyheder fra Østjyllands Politi