Døgnrapport d. 22-01-2019

tirsdag 22. jan, kl. 16:58

21. januar 2019

CYKELKONTROL
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi deltager i denne uge i den landsdækkende kampagne, som retter sig mod sikkerheden for cyklister og korrekt lys på cyklen. Lige i øjeblikket er det ekstra vigtigt, at trafikanterne har både lygteføring og reflekser i orden.
I den dunkle mandag morgen var politiet derfor til stede ved adskillige skoler og uddannelsesinstitutioner i politikredsen: Vordingborg Uddannelsescenter, Stormarksskolen i Nakskov, Stubbekøbing skole, Antvorskov skole og Nymarksskolen i Slagelse, Nysted skole og Sct. Joseph Søstrenes skole i Nykøbing. Flere blev vejledt om betydningen af at kunne ses i trafikken, og mange fik en påtale, mens enkelte skoleelever fik en bødetilkendegivelse, som blev fulgt op med en opringning til forældrene for at gøre opmærksom på, at der ikke var tjek på deres børns cykellygter.
Mellem klokken 7.30 og 8.30 blev blev to cyklister skrevet i Valdemarsgade i Vordingborg for ikke at have lys på cyklen og en for at køre over for rødt, mens en knallertkører blev standset på Østre Ringvej i Næstved og sigtet for ikke at have styrthjelm på, og en cyklist blev sigtet for at køre uden lys.

NØRRE ALSLEV: Havde skunk og svampe
Efter et tip foretog politiet mandag formiddag en ransagning af en adresse i Nørre Alslev. Hos den 27-årige beboer blev der fundet 3,3 gram skunk og 60 gram tørrede svampe fordelt i mindre poser. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og den 27-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

NYKØBING: Kørte uden kørekort – bilen blev beslaglagt
Politiet standsede mandag klokken 9.45 en bil til en rutinekontrol på Neergaardsvej i Nykøbing. Føreren var en 28-årig mand fra Øster-Ulslev, der viste sig at ikke at have noget kørekort. Den 28-årige blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da han tre gange tidligere var blevet sigtet for at køre uden kørekort, blev hans bil beslaglagt på stedet.

SLAGELSE: Sigtet for at smadre hæveautomat
Medarbejderne i Sydbank på Schweizerpladsen i Slagelse opdagede mandag morgen, at den udendørs hæveautomat var blevet smadret tidligt mandag morgen, og at det også var gået ud over en dørtelefon og en indgangsdør. Mandag formiddag kom en kunde ind i banken, og han blev på baggrund af overvågningsbillederne genkendt som den, der havde slået på hæveautomaten, og derfor blev politiet tilkaldt. Det var en 48-årig mand fra byen, og han blev sigtet for groft hærværk. Den 48-årige forklarede politiet, at han blev sur, fordi han ikke kunne hæve penge i automaten om morgenen, og han mente derfor, at banken selv var skyld i skaderne.

SLAGELSE: 82-årig udsat for tricktyveri
En 82-årig mand var i lørdags udsat for et tricktyveri i sit eget hjem. Omkring klokken 15 ringede det på døren hos den ældre mand, der bor i Sørbymagle, og en mand, som udgav sig for at komme fra hjemmeplejen, kom ind i huset under påskud af at skulle tjekke nogle ting. Den 82-årige fik dog gennet manden ud igen, men opdagede senere, at der var stjålet en mørk herrepung med kontanter og diverse kort. Gerningsmanden beskrives som en mand på ca. 30-40 år, mellemøstlig af udseende, ca. 170-175 cm høj. Han var almindelig af bygning, var mørk i huden og havde sort hår. Han havde en dunjakke på.
Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har set noget mistænkeligt på Gartnervænget i Sørbymagle lørdag eftermiddag.

NÆSTVED: Uro i retten
En 18-årig mand, der er varetægtsfængslet i forbindelse med en straffesag, var mandag klokken 14.05 i retten i Næstved, hvor han deltog i et retsmøde. Han var imidlertid meget ophidset og ude af balance, og derfor blev politiet tilkaldt. Betjentene måtte anvende peberspray over for den 18-årige, som i håndjern blev kørt retur til sit anbringelsessted.

NÆSTVED: Havde hash og kokain
Politiet foretog mandag eftermiddag en ransagning af en lejlighed i Næstved. Det skete efter et tip om, at der muligvis var ulovlige stoffer på stedet. Politibetjentene fandt da også 1,46 gram hash, en joint, to gram hashmix og 0,2 gram kokain på stedet, og beboeren – en 24-årig mand – blev sigtet for salg af euforiserende stoffer.

NÆSTVED: 25 sigtet for samme forseelse
Mandag mellem klokken 15.41 og 17.07 havde færdselspolitiet en færdselskontrol på Stenlængegårdsvej i Næstved. I krydset ved Østre Ringvej var der ikke færre end 25 bilister, der ikke efterkom den afmærkning af vejbanerne, der er på stedet, og de blev derfor standset og sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

NYKØBING: Lækkersulten butikstyv
Tirsdag klokken 1.10 fik politiet en anmeldelse fra Netto på Vestensborg Alle i Nykøbing om, at medarbejderne tilbageholdt en mand, der havde stjålet en pakke gifler til en værdi af 12 kroner. Det var en 18-årig mand fra Falster, og han blev sigtet for butikstyveri.



INDBRUD
Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:
By Vej Type Tidsrum Udbytte Fensmark Røjlehaven Hus Fredag kl. 11.00 – mandag kl. 11.45 Smykker og CD'er Korsør Rylevej Hus Mandag kl. 15.00 – 23.00 Smykker Næstved Rugvænget Hus Lørdag kl. 14.00 – mandag kl. 16.27 Bordlampe og standerlampe Slagelse Sørby Parkvej Hus Lørdag kl. 23.00 – mandag kl. 08.15 55 tommer fladskærms tv af mærket LG, højtaler Sonos1, højttaler Sonos 5, PS4 med spil, Siemens kaffemaskine, Applewatch, Garmin Vivofit 3, Huawei mobiltelefon, parfume, ur, smykker og træfigurer Slagelse Gartnervænget Hus Lørdag kl. 15.00 Pung med personlige papirer og kontanter Slagelse Guitarvej Hus Mandag kl. 13.30 – 19.10 Endnu ikke opgjort Sorø Sunesvej Hus Mandag kl. 09.51 Intet stjålet Sorø Elmebjergvej Hus Fredag kl. 15.00 – mandag kl. 06.00 Endnu ikke opgjort



FÆRDSELSKONTROLLER
I det forløbne døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:
By Vej Tidspunkt Maribo Vesterbrogade Mandag kl. 10.36 – 13.24 5 sigtet for at anvende håndholdt mobiltelefon, 3 sigtet for ikke at benytte sikkerhedssele, 1 sigtet for ikke at have benyttet sikkerhedssele og ikke at have medbragt kørekort, 1 sigtet for at overskride hastighedsgrænse med mere end 60 % Lundby Sydmotorvejen Mandag kl. 17.45 – 18.14 Spirituskontrol – 24 køretøjer standset – ingen sager Næstved Stenlængegårdsvej Mandag kl. 15.41 – 17.07 25 bilister sigtet for ikke at have efterkommet afmærkning på kørebanen Sorø Vestmotorvejen Mandag kl. 16.09 – 16.20 Spirituskontrol – 11 køretøjer standset – ingen sager

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.



HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forløbne døgn haft følgende hastighedskontroller:
By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Rønnede Vordingborgvej Mandag kl. 05.45 – 11.00 ATK 420 7 80 km/t 118 km/t 1 klip Korsør Vestmotorvejen Mandag kl. 15.45 – 21.45 ATK 3981 166 110 km/t 178 km/t 4 klip og 1 betinget frakendelse






Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi