Døgnrapport d. 22-01-2019

tirsdag 22. jan, kl. 19:09

Uddrag af døgnrapport fra mandag 210119 kl. 07.00 til tirsdag 220119 kl. 07.00

Døgnets anmeldelser vedrørende: Indbrud i virksomhed/forretninger: Lyngageren, Svogerslev, Roskilde
Tåstrup Møllevej, Holbæk
Anders Larsensvej, Holbæk
Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Vidarsvej, Køge
Vossevænget, Tuse, Holbæk
Helligkorsvej, Roskilde
Platanhaven, Svebølle
Parkås, Greve
Elmevej, Vipperød
Konvalvej, Køge
Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

-------------
Glatføreuheld – hele politikredsen Kl. 0739 – Rødhøj, Grevinge – Odsherred: tre biler kørt sammen – ingen personskade – parterne udveksler selv oplysninger og sørger for borttransport.
Kl. 0843 – Sæbyvej, Sæby, Høng – Kalundborg: 44-årig kvinde fra Hørve mistede kontrollen over bilen og stødte sammen med modkørende, 23-årig mand fra Haslev. Kun materiel skade på køretøjerne. Vejen spærret kortvarigt af bilerne.
Kl. 0902 – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre: 19-årig kvinde fra Asnæs mistede kontrollen over en personbil og landede på taget i græsrabatten. Solouheld. Kun materiel skade på bilen.
Kl. 1012 – Lindenborgvej, Glim, Roskilde: påkørsel af lastbil bagfra på grund af glat føre. Parterne udvekslede selv oplysninger. Mindre materiel skade.
Kl. 1125 – Hårlevvejen, Enderslev, Hårlev – Stevns: bil var kørt af vejen. Hverken materiel skade eller personskade. Bilejer var i færd med at fjerne køretøjet.
Kørsel uden førerret / registreringsbekendtgørelse mv. – Søvejen, Jerslev Sj. – Kalundborg Kl. 1120 standsede politiet en personbil til nærmere kontrol, idet nummerpladerne, der sad på bilen, var anført som afmeldte hos SKAT. Bag rattet i bilen sad en 21-årig kvinde fra Svebølle, som ikke kunne fremvise et kørekort til politiet. Hun havde ikke erhvervet sig førerret og blev derfor sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at bilen, som den 21-årige førte, var blevet afmeldt et par dage tidligere. Nummerpladerne på bilen var også afmeldte hos SKAT og havde tidligere siddet på en tilsvarende bilmodel. Dermed blev nummerpladerne anvendt uberettiget, og den 21-åriges bil var derfor reelt ikke registreret og heller ikke ansvarsforsikret. Sigtelserne mod hende blev udvidet i overensstemmelse hermed, så hun nu kan se frem til at få sagen afgjort med flere bøder for dagens kørsel. Nummerpladerne inddrog politiet med henblik på aflevering til SKAT, så bilejeren skulle selv sørge for bugsering af bilen væk fra Søvejen.
Forfrossen, ældre kvinde – Hedegade, Roskilde Kl. 1326 fik politiet en henvendelse fra en bekymret forretningsindehaver, som havde bemærket, at en ældre kvinde havde gået frem og tilbage ude på vejen i ca. 1½ time. Kvinden havde virket lidt forvirret, hvorfor hun nu var budt indenfor for at få varmen. Politiet fik kontakt til en 87-årig kvinde fra Roskilde, som blev kørt hjem til sin egen bopæl få hundrede meter væk.
Hærværk mod bil – Rådhusstræde, Køge Kl. 1436 anmeldte en 43-årig mandlig taxichauffør, at han kl. ca. 1350 havde sat en kunde af i P-huset, da hans bil blev udsat for hærværk. To unge drenge stod længere oppe i P-huset og kastede ukendte genstande ned på bilen, så den fik buler, ligesom frontruden revnede. Den ene dreng havde krøllet hår, og de stak begge af i retning mod Ivar Huitfeldtsvej. Politiet skal nu afhøre taxichaufføren og vidner i et forsøg på at få identificeret de to drenge for at få afklaret, om de kan drages til ansvar for noget strafbart.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, som har været i området omkring kl. ca. 1350, og som kan have set de to drenge i P-huset eller på flugt derfra. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.
Brand i køretøj – Haslevvej, Ringsted Kl. 1526 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om brand i et køretøj. Det viste sig at være mindre dramatisk end anmeldelsens ordlyd, da der kun var tale om røgudvikling fra motorrummet på en varebil. Noget spildt olie i motorrummet ansås for at være årsagen til dramatikken. Ingen kom til skade ved hændelsen, som politiet ikke foretog sig yderligere med.
Truende mand var efterlyst – Jyllingecentret, Jyllinge – Roskilde Kl. 1628 anmeldte personalet i et supermarked, at den samme mand havde været i butikken fire gange inden for den seneste time. Manden var aggressiv over for både kunder og personalet, hvorfor personalet hver gang havde bortvist ham fra stedet. Personalet frygter nu, at manden igen vil komme retur til butikken for bl.a. at diskutere prisen på nogle varer samt muligheden for at bytte. Politiet kørte til området og fik kontakt til manden, som var en 32-årig mand fra Jyllinge. Det viste sig, at han i forvejen var efterlyst af politiet til sigtelse og afhøring i tre sager fra november 2018, hvor han var trængt ind i en lejlighed i Roskilde og mistænkt for vold mod beboeren samt hærværk mod en spiserestaurant i Roskilde. Den 32-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, men kan forvente senere at blive indkaldt til et retsmøde, når de tre straffesager fra november 2018 skal afgøres. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd i supermarkedet i Jyllinge.
Butikstyveri udviklede sig til røveri – Algade, Roskilde Kl. 1713 modtog politiet en anmeldelse om, at en kvinde var tilbageholdt ved en lædervarebutik som mistænkt for flere tilfælde af butikstyverier, og at kvinden havde truet med en kanyle for at slippe fri. Politiet kørte hurtigt til forretningsgade og anholdt en 53-årig kvinde fra Roskilde for røveri. Hun var i besiddelse af en sort plastpose, hvori politiet fandt flere stjålne varer til en samlet værdi af ca. 12.000 kr. Der var tale om diverse tøj, mad, spiritus, slik og en taske fra flere forskellige butikker i Algade. På flere stykker tøj var der stadig alarmbrikker på. Andre kunder i forskellige butikker havde bemærket kvindens tyverier og alarmeret personalet, der havde holdt kvinden under opsyn, indtil hun blev tilbageholdt efter seneste tyveri fra en lædervarebutik. Flere ansatte fra flere butikker havde derfor tilbageholdt kvinden, der inden politiets ankomst verbalt havde truet med at stikke dem med en kanyle. Sådanne var hun i besiddelse af, da politiet visiterede hende. Nogle af de stjålne varer blev leveret retur til deres rette ejer, medens politiet nu skal prøve at finde ud, hvorfra de øvrige ting er stjålet. Den anholdte kvinde blev afhørt til tyverisagerne, men løsladt efterfølgende, da anklagemyndigheden efter nærmere gennemgang af sagerne og kvindens personlige forhold vurderede, at der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Hun er fortsat sigtet i sagerne, som senere vil finde sin afgørelse i et forbindelse med et retsmøde, hun bliver indkaldt til.
Nøgen mand ved bil på rasteplads – Karlslunde Rasteplads, Karlslunde – Greve Kl. 1945 fik politiet en henvendelse om, at en nøgen mand forsøgte at komme ind i en parkeret, udenlandsk bil på rastepladsen. Politiet fik senere på aftenen kontakt med en let påklædt, 36-årig mand fra Polen, der lå og sov i sin bil. Han fik en formaning om en anstændig påklædning, når han færdedes på rastepladsen. Politiet sigtede ham ikke for noget, idet ingen umiddelbart var blevet krænket over noget.
Stort kanonslag fundet – Vandtårnsvej, Holbæk Kl. 2021 fik politiet en anmeldelse fra en lokal borger om, at der på en stor sten ved Absalonsskolen lå et stort kanonslag. Politiet kørte til stedet og fandt kanonslaget. Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste blev konsulteret, hvorefter det blev besluttet, at Forsvaret ville komme til stede for afhentning og destruktion. Hvem der har lagt kanonslaget på stedet, har politiet ingen oplysninger om.
Spirituskørsel / kørsel uden førerret mv. – Vordingborgvej / Klemmenstrupvej, Køge Kl. 2220 rykkede politiet ud til en forulykket bil, der var havareret i rundkørslen. På stedet traf politiet to mænd på 26 og 53 år fra Tappernøje, som begge var uskadte. Det viste sig, at det var den 53-årige, der havde ført personbilen, da bilen forulykkede. Den 53-årige var imidlertid påvirket af spiritus og formodedes også at have været det under kørslen, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Det viste sig tillige, at den 53-årige heller ikke havde nogen førerret, idet han ikke havde generhvervet kørekortet efter en tidligere frakendelse. Ved nærmere undersøgelse af den forulykkede bil viste det sig, at den var monteret med to forskellige nummerplader, som den 53-årige erkendte at have stjålet. Bilen var derfor reelt ikke registreret og også uden den lovpligtige ansvarsforsikring. Politiet forsøger nu at finde ud af, hvorfra nummerpladerne er blevet stjålet, og den 53-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og efterforskningen er afsluttet.
Mistænkeligt forhold – Ellinge Skovvej, Ellinge Lyng, Højby Sj. – Odsherred Kl. 0009 fik politiet en anmeldelse om, at en varebil var parkeret på en p-plads, og at nogle personer færdedes omkring den. I området var der ledningsarbejde, hvorfor personerne måske kunne mistænkes for at være kabel-tyve. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, men der blev ikke behov for den store politiindsats. I varebilen fandt politiet en mand og kvinde begge 28 år sovende. De kunne ikke mistænkes for noget kriminelt i området.
Mistænkeligt forhold – Lindevej, Tune Kl. 0236 anmeldte en lokal borger, at nogen havde banket på ruden, men havde forladt stedet igen. Politiet kørte til området og kunne i sneen se fodspor fra en person, der også var gået ind på nabogrunden. Der var ingen tegn på indbrud i husene, så hvad ærindet og formålet med adfærden reelt har været, har politiet ingen oplysninger om. Ingen mistænkelige personer blev truffet i området.
Saltspreder ramte parkeret bil – Holbækvej, Roskilde Kl. 0431 anmeldte en 35-årig, mandlig bilejer fra Roskilde, at hans personbil, der havde holdt parkeret på gaden, netop var blevet påkørt af en hvid varebil med en saltspreder på ladet. Varebilen var kørt i vestlig retning, da dele af varebilen/saltsprederen skrabede langs venstre side af anmelderens bil, så der skete skade på døre og skærme. Føreren af varebilen opdagede formentlig ikke påkørslen, da varebilen fortsatte uden at standse ad Holbækvej. Politiet forsøger nu at få identificeret skadevolderen ud fra de foreliggende oplysninger i sagen.
Råbende mand formanet – Jernbanevej, Ringsted Kl. 0625 bortviste politiet en 53-årig mand fra Aarhus C fra forhallen på togstationen, hvor han ifølge en kvindelig anmelder var utryghedsskabende, fordi han gik råbende og til dels truende rundt derinde. Politiet formanede ham om at opføre sig ordentligt og henviste ham til at tage næste tog i retning mod Jylland. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd på stedet.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi