Døgnrapport d. 23-01-2019

onsdag 23. jan, kl. 17:54

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 220119 til onsdag 230119

Døgnets anmeldelser vedrørende: Indbrud i virksomhed/forretninger: Metalgangen, Karlslunde
Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Konvalvej, Køge
Fiskervænget, Vipperød
Bygvænget, Tuse, Holbæk
Boserupvej, Roskilde
Hjulet, Vig
Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge
Torsvej, Køge
Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde
Folehaven, Hvalsø
Bøgevej, Ugerløse
Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

-------------
Trusler mod kommunalt ansatte – Torvet, Kalundborg Kl. 0902 modtog politiet en anmeldelse fra Kalundborg kommune om, at en navngiven borger nu igen havde indtalt utallige trusler mod navngivne medarbejdere på en telefonsvarer, så medarbejderne var kraftigt påvirket af disse verbale trusler. Kommunen havde endvidere taget sine forholdsregler med en vagt, såfremt den mistænkte måtte dukke op for at gøre alvor af sine trusler. Politiet indledte i løbet af formiddagen en eftersøgning af den mistænkte forskellige steder i Kalundborg, men uden at træffe ham. Den mistænkte – en 51-årig mand fra Kalundborg – blev derfor efterlyst internt i politiet, således at han kl. 1830 blev anholdt i spirituspåvirket tilstand af Københavns Politi, da han selv henvendte sig på en politistation i København. Den 51-årige var i øvrigt i forvejen efterlyst af Københavns Politi til sigtelse og afhøring i en sag om indbrud i en restauration i København. Efter afsluttet efterforskning i den indbrudssag blev den anholdte overført til et arresthus, idet Midt- og Vestsjællands Politi onsdag formiddag vil sigte og afhøre ham til de mange trusler mod de kommunalt ansatte, inden anklagemyndigheden vil fremstille ham i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling.
Færdselsuheld – Korsevænget, Ringsted Kl. 0920 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bilist havde påkørt et barn, der løb tværs over vejen. Det viste sig, at en 63-årig mand fra Ringsted kørte ad Korsevænget mod vest i en personbil, da to drenge omtrent ud for Ungdomsskolen løb i sydlig retning fra en sti og ud på vejen. Den 63-årige, der kørte med lav hastighed, undveg ind på fortovet, men kunne ikke undgå at ramme en 11-årig dreng fra Ringsted med bilens front. Drengen fik hudafskrabninger på benet og hænder som følge af påkørslen, medens den anden dreng på 12 år også fra Ringsted ikke blev ramt. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.
Narkokørsel – Ringstedvej, Køge Kl. 1340 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 36-årig mand fra Glostrup for kørsel i en varebil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev standset, da han anvendte håndholdt mobiltelefon, hvorfor han også blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Den 36-årige bilist blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserendes stoffer og vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Færdselsuheld mv. – Hømvej /Sørupvej, Sørup, Ringsted Kl. 1411 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen. En 38-årig mand fra Fjenneslev kørte i en personbil ad Hømvej mod syd og med lav hastighed frem mod krydset, hvor han ville fortsætte ligeud ad Vetterslevvej. I krydset stødte han sammen med en varebil ført af en 52-årig mand uden fast bopæl. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, der medførte skader på de implicerede køretøjer. Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af vigepligtsbestemmelser for den 38-åriges vedkommende og på grund af sigtelse for kørsel i frakendelsestiden for den 52-åriges vedkommende. Han var nemlig i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor slet ikke føre varebilen.
Mand faldt i havnen – Vestre Havnevej, Kalundborg Kl. 1528 kørte politiet ud til havnen, idet en mand var faldet i vandet. Ved politiets ankomst var manden – en 67-årig mand fra Jerslev Sj. – dog kommet op igen og var i god beholdt. Han faldt i vandet, da han ville flytte sig fra sin båd og over på en anden. Efter nogle minutters ophold i vandet og råb om hjælp kom en 45-årig kvinde fra Kalundborg ham til undsætning, så hun med hjælp fra andre kunne redde manden op af det kolde vand.
Unge i p-kælder – Torvebyen, Køge Kl. 1804 fik politiet en henvendelse om, at 10-12 unge skulle opholde sig i parkeringskælderen, medens de skulle ryge noget, der lugtede af hash. Politiet kørte til parkeringskælderen, hvor politiet traf seks piger i alderen 17-19 år fra Køge og Lille-Skensved. Ingen blev dog sigtet for noget, selv om politiet fandt en hash-joint efterladt i området. Et par af pigerne under 18 år skønnedes dog påvirket af formentlig euforiserende stoffer, hvorfor politiet underrettede pigens forældre herom.
Færdselsuheld - Vestmotorvejen, Ringsted Kl. 1831 forulykkede en 48-årig mand fra Hvidovre under kørsel på Vestmotorvejen i en varebil. Han var i færd med at overhale en lastbil ført af en 48-årig mand fra Galten, da føreren af varebilen trak tilbage mod vognbanen længst til højre. Herunder ramte bagende af varebilen den forreste del af lastbilen, således at føreren af varebilen mistede kontrollen over den og væltede om på taget. Han slap uskadt fra uheldet, som dog bevirkede, at det østgående spor blev lukket i ca. 15 min. senere på aftenen i forbindelse med bjærgning af varebilen. Ingen kom til skade ved uheldet.
Narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – Lysalleen, Roskilde Kl. 2230 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte føre, idet han i forvejen var frakendt førerretten. I forbindelse med anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af en ulovlig foldekniv samt også i besiddelse af ca. 1 gram ketamin og ca. 5 gram hash. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 25-årige, der vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.
Stjålet bil brændt af – Seinhuusvej, Store-Heddinge – Stevns Kl. 0251 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil, der stod efterladt på vejen. Da brandvæsnet havde fået slukket ilden, kunne politiet konstatere, at den brændte personbil var meldt stjålet fra Overdrevsvejen, Store-Heddinge, den 16. september 2018. Den brændte bil manglede endvidere motoren og forhjul med ophæng mv., hvilket var fjernet inden branden. Politiet skal nu forsøge at finde ud, hvordan branden i bilen opstod, idet der ikke var nogen naturlig forklaring på brandens opståen. Bilen formodes at være blevet læsset af på stedet inden brandens opståen.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området i tiden op til anmeldelsen om bilbranden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


OPFØLGNING Brandstedsundersøgelse – Rønnevej, Jyderup – Holbæk Midt- og Vestsjællands Politi foretog i går tirsdag i samarbejde med National Kriminalteknisk Center og Dansk Brandteknisk Institut undersøgelse af den bopæl, hvor den 79-årige kvindelige beboer blev fundet død om formiddagen søndag den 2071-2019, da hjemmeplejen kom på rutinemæssig besøg. Konklusionen på politiets undersøgelser var, at branden efter al sandsynlighed var opstået ved rygning i/ved sengen. Der var ingen tegn på, at noget kriminelt var foregået på stedet.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi