Østjyllands Politi: - Vi leder ikke efter en hvid varevogn

onsdag 23. jan, kl. 11:37


I to konkrete tilfælde har Østjyllands Politi fundet frem til den mand, der er blevet anmeldt. Politiet har haft kontakt med føreren af en hvid varevogn i Hadsten, og tirsdag talte de med en mand, som en 11-årig dreng var blevet af i en bil på Bjørnkærvej ved Randers. I begge tilfælde var der, efter politiets vurdering, tale om legale forhold.

I tidligere tilfælde har anmeldelser også vist sig at være misforståelser – for eksempel da en hjælpsom mor i Hjortshøj blev forvekslet med en mulig børnelokker.

”Vi tager alle anmeldelser om mulige børnelokkere alvorligt, og vi forsøger i hvert eneste tilfælde at finde frem til den person, som har skabt utryghed. Der har i flere tilfælde været forskellige signalementer og forskellige beskrivelser af den bil, manden har kørt i, og vores efterforskning giver os ingen grund til at tro, at der lige nu er en bestemt gerningsmand i Østjylland, der kører rundt og forsøger at lokke børn til at køre med, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Kan forstå bekymringen I nogle af de sager, der er anmeldt, har efterforskningen foreløbigt ikke kunne føre til en endelig afklaring af, hvad der præcist er sket. I andre sager er det politiets vurdering, at der har været tale om misforståelser eller forhold, der ikke har givet grundlag for videre efterforskning.

”Jeg kan sagtens forstå, at man som forælder bliver bekymret for ens barn, og vi er glade for, at borgerne ringer til os, hvis de ser noget mistænkeligt. Samtidigt er det vigtigt, at man ikke mistænker alle, der kører rundt i en varebil. Vi leder p.t. ikke efter en hvid varevogn eller et andet bestemt køretøj. Men vi efterforsker selvfølgelig alle de sager, hvor der er sket noget mistænkeligt, ligesom vores forebyggende enhed er på sagerne og blandt andet går i dialog med skolerne,” siger Michael Kjeldgaard.

Østjyllands Politi fortsætter nu den videre efterforskning af de episoder, der endnu ikke er afklaret.

Pressekontakt Politiinspektør Michael Kjeldgaard, tlf. 5076 3068

Kilde: Østjyllands Politi