Pressemøde efter møde for passagererne ombord på forulykket tog

torsdag 24. jan, kl. 07:39

Dette møde finder sted i dag, torsdag den 24. januar, og i den forbindelse vil der efterfølgende blive afholdt et kort pressemøde kl. 15.00 på Hotel Nyborg Strand, Østersøvej 2, 5800 Nyborg.
Deltagere skal forevise gyldigt pressekort ved adgang. Der vil blive anvist et lokale, hvor pressen skal opholde sig, og hvor pressemødet vil finde sted.
I lokalet vil der være mulighed for at få en kop kaffe og te med lidt tilbehør.

Passagermødet er lukket for pressen Der er tilmeldt 91 personer til mødet. De 54 er passagerer, de øvrige er ledsagere, som passagerne har ønsket at komme i følge med.

I respekt og af hensyn til passagerne er der tale om et lukket møde. Der vil således ikke være adgang for pressen hverken før, under eller efter mødet. Fyns Politi ønsker derfor heller ikke at oplyse, hvornår mødet starter. Der vil ikke blive taget billeder under mødet hverken til brug for medierne eller andre – dette er besluttet i respekt for, at der er deltagere i mødet, som ikke ønsker at stå frem i offentligheden eller blive genkendt på billeder mv.

Pressemødets indhold På pressemødet vil Fyns Politis politidirektør Arne Gram fortælle om, hvordan mødet er forløbet, og hvad formålet med mødet har været.
Til stede vil også være repræsentanter fra de øvrige involverede myndigheder. Fælles for deltagerne i pressemødet er, at de har siddet i det panel, der fortalte passagererne om redningsarbejdet og svarede på deres spørgsmål.
Repræsentanterne er: Søren Jepsen, overlæge, leder af Akut Medicinsk Koordination, Region Syddanmark
René Cording, viceberedskabsdirektør, Beredskab Fyn
Flemming Jensen, administrerende direktør, DSB
Bo Haaning, souschef Havarikommissionen
Lars Bræmhøj, chefpolitiinspektør, Fyns Politi
Ingen kommentarer til efterforskningen Der vil ikke blive svaret på spørgsmål vedrørende efterforskningen, da den stadig er i gang. Pressen anmodes om at respektere dette.
Møde for pårørende Fyns Politi har også tilrettelagt et møde for pårørende til de otte personer, der omkom under ulykken.
Der vil ikke blive afholdt pressemøde eller andet i forbindelse med dette møde. Af hensyn til de pårørende, vil der ikke blive meldt noget ud om hverken tid eller sted for dette møde.



Kilde: Fyns Politi