Døgnrapport d. 14-03-2019

torsdag 14. mar, kl. 19:34

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 130319 kl. 07.00 til torsdag 140319 kl. 07.00

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Skovbogade, Roskilde
Industriparken, Jyderup

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Kildetoften, Solrød Strand
Hedager, Greve
Grønnevej, Lellinge, Køge
Stubager, Greve
Sandbakken, Solrød Strand
Hovgårdsvej, Greve
Nygade, Tølløse
Nordtoften, Jyllinge

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Færdselsuheld – Kong Valdemars Vej, Roskilde Kl. 0721 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en motorcyklist var forulykket under kørsel ad Kong Valdemars Vej. Den forulykkede motorcykel lå i rundkørslen, medens en lettere tilskadekommen fører lå på cykelstien kort derfra. Der var tale om et solouheld, hvor en 22-årig mand fra Roskilde under kørsel i nordlig retning havde mistet herredømmet over motorcyklen. Han blev bragt til skadestuen i Køge, hvor han blev indlagt til observation og behandling for mindre kvæstelser som følge af uheldet. Den 22-årige fik også udtaget blodprøver til nærmere undersøgelser for både alkohol og euforiserende stoffer, da politiet ikke kunne udelukke, at han kunne være påvirket heraf under kørslen. Politiet afsluttede undersøgelserne på uheldsstedet kl. ca. 0800.

Brændt båd på p-plads – Telegrafvej, Rørvig – Odsherred Kl. 0752 fik politiet en henvendelse fra en mand, der havde gået en tur på nordstranden i Rørvig. På en p-plads ved stranden stod noget, som mindede om en brændt bil. Politiet kiggede nærmere det brændte, som viste sig at være en båd, der tilsyneladende havde været fyldt med diverse affald. Båden med indhold var fundet brændt for et par dage siden. Ejeren kunne ikke umiddelbart udfindes, hvorfor politiet underrettede kommunen om den efterladte, brændte båd med henblik på fjernelse af den på et senere tidspunkt.

Mistænkelig mand – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk Kl. 1054 anmeldte en opmærksom, lokal kvinde, at hun havde bemærket en mand gå rundt og kigge ind ad ruderne på parkerede biler. Manden blev beskrevet som en mand, der var iført grå hue, blå jakke, sorte bukser med en hvid lomme. Politiet ledte efter manden i området, men fandt ham ikke, så det kunne blive opklaret, hvad formålet med hans adfærd kunne være.

Narkokørsel – Karensmindevej, Holbæk Kl. 1605 anholdt og sigtede politiet en 17-årig ung mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte føre, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han var fører af en bil, hvori der var tre passagerer, der ifølge en tidligere henvendelse til politiet havde opført sig mistænkelig og måske kunne mistænkes for at ryge euforiserende stoffer. Mistanken viste sig at være begrundet for førerens vedkommende, idet han blev skønnet påvirket af narkotika og derfor fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ingen af personerne i bilen var i besiddelse af narkotika, men politiet sigtede dog en 18-årig mand fra Holbæk for overtrædelse af knivloven. Ved siden af ham i bilen fandt politiet nemlig en urtekniv, som ikke blev brugt til noget anerkendelsesværdigt formål. Både føreren og den 18-årige kan nu begge forvente at høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – knallertkører flygtet – Centervejen, Asnæs – Odsherred Kl. 1657 anmeldte en 21-årig mand fra Nykøbing Sj., at han kort forinden var blevet ”snittet” af knallertkører, der kørte mod ensretningen ved Asnæs Centret. Den 21-årige kørte i en personbil med lav hastighed i vestlig retning på p-pladsen, da knallertkøreren under kørslen mod ensretningen strejfede bilens forkofanger. Knallertkøreren væltede ikke og fortsatte sin kørsel uden at deltage i de foranstaltninger, som påkørslen gav anledning til. Der kom en lille ridse på bilens kofanger som følge af påkørslen. Politiet forsøger nu – om muligt – at få knallertkøreren identificeret.

To mænd sigtet for vold mod hinanden – Jernbanevej, Mørkøv Kl. 1710 fik politiet via alarm 112 melding om et slagsmål på togstationen i Mørkøv. To mænd var i slagsmål og var herunder faldet ned på jernbaneskinnerne, hvor slagsmålet var fortsat. Ved politiets ankomst til stationen holdt et tog afventende. I toget fik politiet kontakt til den ene part – en 18-årig mand fra Mørkøv – som havde pådraget sig en skade ved næsen. Modparten var en 39-årig mand fra Mørkøv, som politiet traf på stationsområdet. Hans ene skulder var formentlig gået af led som følge af slagsmålet, hvorfor han i en tilkaldt ambulance blev bragt til skadestuen til fornøden undersøgelse og behandling. Politiet sigtede de to mænd for vold mod hinanden i forbindelse med slagsmålet, der var opstået, da de tilfældigt havde mødt hinanden på stationen. De havde talt om en privat uoverensstemmelse, hvilket havde sindene så meget i kog, at de var røget i slagsmål med hinanden. Begge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne imod dem.

Færdselsuheld endte med vold – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve Kl. 1719 kørte en 28-årig mand fra Slagelse og en 29-årig mand fra København N side om side ad motorvejen i sydlig retning i den tætte trafik. Efter mulig chikanekørsel mellem parterne på et tidligere tidspunkt endte det med, at de to parter stødte sammen under kørslen på motorvejen. Efterhånden udviklede parternes kontakt til hinanden sig et voldeligt sammenstød, så det endte med, at politiet sigtede begge parter for vold ud fra bl.a. andre trafikanters vidneforklaringer. Sammenstødet bevirkede, at al trafik på motorvejen stod stille i det sydgående spor. Begge mænd kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Nordhøj, Køge Kl. 1734 rykkede politiet ud til p-pladsen i transportcentret, hvor en spirituspåvirket lastbilchauffør havde påkørt en sættevogn. Efter ankomst til stedet foretog politiet anholdelse af en spirituspåvirket, 42-årig mand fra Ukraine, der som fører af en lettisk lastbil var kørt ind i en sættevogn. Sættevognen var herved blevet skubbet ind i en engelsk lastbil ført af en 61-årig mandlig chauffør fra England. Efter udtagelse af en blodprøve løslod politiet den ukrainske chauffør, som dog formentlig allerede i løbet af torsdagen kan få sin sag afgjort, når politiet har fået analysen af blodprøven hasteundersøgt for alkohol. Ingen kom til skade ved uheldet.

Gnister fra lampeudtag – Kalundborgvej, Gørlev Sj. – Kalundborg Kl. 1844 rykkede både brandvæsnet og politiet ud til en gymnastiksal, hvor der pludselig kom røg fra lampeudtag. Et børnegymnastikhold var blevet evakueret, da der også var gnister, og noget sort dryppede ned i salen. Brandvæsnet undersøgte lampeudtaget og konstaterede, at der ikke var fare for ildebrand. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen, idet ingen var kommet til skade.

Bilræs på p-plads – Centervejen, Asnæs – Odsherred Kl. 2046 fik politiet igen en henvendelse fra borgerne om, at der blev kørt bilræs på p-pladsen ved centret. Politiet kørte til stedet og traf kl. 2108 en enkelt 22-årig mandlig bilist fra Hørve, hvis bil var parkeret på stedet. Den 22-årige blev ikke sigtet for noget, idet politiet ud fra de foreliggende oplysninger ikke havde grundlag herfor.
Også tirsdag aften kl. 2030 modtog politiet en anmeldelse om flere bilisters ræs på p-pladsen, men ved politiets ankomst til stedet kort efter, kørte ingen rundt på parkeringspladsen, men holdt stille. Politiet fik en snak med bilisterne omkring den anmeldte kørsel, men ingen blev sigtet for noget.
Udfordringen for politiet i sådanne sager er, at politiet yderst sjældent selv observerer den uhensigtsmæssige og ofte ulovlige kørsel med unødig røg og støj i forbindelse hermed. Såfremt vidner og andre står frem med konkrete vidneforklaringer om de enkelte bilisters kørsel, har politiet flere muligheder for at gribe ind og måske sigte nogen for den bilkørsel, som ifølge anmeldelserne også er til ulempe for omkringboende i området.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Lyngvej, Køge Kl. 2300 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Valby fra Valby for kørsel i spirituspåvirket tilstand i en personbil, som han ikke måtte være fører af. Han var nemlig i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor slet ikke føre bilen. Efter udtagelse af en blodprøve løslod politiet manden, der også formelt blev sigtet for at have brugt bilen uberettiget. Medens bilejeren sov, havde den 44-årige uden bilejerens tilladelse taget bilnøglerne for at køre sig en tur fra Ringen, Køge, hvor bilen havde været parkeret. Den 44-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når sigtelserne mod ham skal afgøres.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve Kl. 0015 standsede politiet en personbil på rastepladsen i Karlslunde efter kørsel ad motorvejen i nordgående retning. I bilen sad en 31-årig mand fra Greve bag rattet, og da han var påvirket af narkotika under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Mistanken om påvirkning af narkotika blev bestyrket af flere fund af skodder fra joints i mandens bil.

Brand i staldbygning – Davrupvej, Jyderup – Kalundborg Kl. 0538 slog en forbipasserende alarm til brandvæsnet og politiet, idet der var ildebrand i en staldbygning. Ved politiets ankomst var brandvæsnet i fuld gang med brandslukning af en staldlænge, der blev brugt til opbevaring. Ilden var bekæmpet kort før kl. ca. 0700, og det var lykkedes at undgå, at ilden bredte sig til beboelsen. Ingen er kommet til skade ved branden, der begrænsede sig til staldbygningen. Nogle timers efterslukning skal overstås, før politiet kan kigge nærmere på årsagen til brandens opståen. Umiddelbart vurderer politiet, at der ikke er noget mistænkeligt i forbindelse med brandens opståen.


OPFØLGNING
Savnet mand fundet i god behold - Stevns Den 47-årige mand fra Strøby, som politiet havde efterlyst som savnet, efter at han havde forladt sin bopæl i nedtrykt sindstilstand, blev onsdag eftermiddag fundet i god behold i det sydsjællandske område. De pårørende i sagen blev underrettet efterfølgende, så de kunne tage sig af ham. Politiet har ikke flere kommentarer til sagen.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Læs flere nyheder fra Midt- og Vestsjællands Politi