Politiet advarer mod pirattaxaer i Esbjerg

				Det kan blive dyrt at skaffe en billig taxa.Det måtte to borgere sande i Esbjerg i sidste weekend. De var blevet snydt af pirattaxaer og har...

fredag 15. mar, kl. 08:51

Det kan blive dyrt at skaffe en billig taxa.

Det måtte to borgere sande i Esbjerg i sidste weekend. De var blevet snydt af pirattaxaer og har efterfølgende meldt hændelserne til Syd- og Sønderjyllands Politi.

I begge tilfælde har personerne efter en festlig lørdag aften i byen sat sig ind i uautoriserede taxaer, der holdt i Esbjergs centrum.

I et tilfælde blev en 22-årig mand franarret sit hævekort, der blev misbrugt til at hæve 7.700 kroner, og i et andet tilfælde blev en 18-årig mand 5.500 kroner fattigere efter turen.

Dyr tur Begge hændelser bliver efterforsket, og Syd- og Sønderjyllands Politi advarer samtidig mod at benytte uautoriserede taxaer – ikke mindst forud for den kommende weekend.

- For nogen kan det måske være fristende at benytte en pirat, fordi der kan være mangel på taxaer i nattelivet. Men det kan i værste fald blive en meget dyr tur, fordi man risikerer at blive snydt, understreger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessekretariat.

- Skal vi dette problem til livs, kræver det dels, at borgerne anmelder ulovlig taxakørsel til myndighederne, dels at borgerne vælger pirattaxaerne fra, tilføjer han.

Vicepolitiinspektøren peger i tilgift på, at pirattaxaer – i modsætning til de autoriserede taxaer – for eksempel heller ikke afregner skat eller har tilladelser, forsikringer m.m. i orden, lige som køretøjet typisk heller ikke er godkendt til taxakørsel.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi
Læs flere nyheder fra Syd- og Sønderjyllands Politi