Døgnrapport d. 15-03-2019

fredag 15. mar, kl. 19:10

Uddrag af døgnrapport fra torsdag 140319 til fredag 150319

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Hovedvejen, Osted, Lejre
Ydervang, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Åmosevej, Skellingsted, Mørkøv
Amtsvejen, Godthåb, Jyderup
Abbetvedvej, Gevninge, Roskilde
Fiskebækvej, Køge
Rugvej, Jyllinge

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Tyveri af pung fra togrejsende – Jernbaneplads, Holbæk Kl. 0751 anmeldte en 41-årig mand fra Holbæk, at han i forbindelse med indstigning i et tog på Holbæk station kl. ca. 0730 havde fået stjålet sin pung. To fremmede mænd skubbede til anmelderen og stjal i al ubemærket hans pung. Det opdagede han først lidt senere og kunne mistænke som minimum en mand af østeuropæisk udseende, 30-40 år, ca. 175 cm høj, kraftig af bygning, sort hår og med skægstubbe, iført måske mørk hue, vinterjakke og medbringende en stor rygsæk.
Politiet havde næsten samtidig fået en anmeldelse fra en DSB-ansat, der havde bemærket fire mistænkelige mænd omkring toget. Trods eftersøgning efter de mistænkelige mænd i området ved stationen traf politiet ikke nogen svarende til signalementet.
Torsdag eftermiddag fik den 41-årige sin pung retur, men uden kontanter og kreditkort, efter at den var blevet fundet i en skraldespand i Vestergade, Holbæk. Desuden kunne den 41-årige konstatere, at der kl. 0734 uberettiget var hævet 5.000 kr. på hans bankkonto. Politiet forsøger nu at få identificeret den/de mistænkelige mænd ved Holbæk station ud fra eventuel overvågning og eventuelle vidner, der måtte have set noget til dem i området.

Gasudslip – Valorevej, Truelstrup, Viby Sj. – Roskilde Kl. 0858 fik politiet via alarm 112 melding om et større gasudslip på en fabrik, hvor de ansatte var blevet evakueret. Politiet kunne ved ankomsten til stedet konstatere, ingen var kommet til skade som følge af gasudslippet, som var blevet stoppet ved at lukke for en hovedhane. Brandvæsnet sørgede for udluftning af fabriksbygningerne, og gasselskabet ankom senere til stedet for reparation af et gasrør, som var blevet utæt, da en truck havde påkørt den. Politiet foretog sig herefter ikke yderligere i sagen.

Tricktyveri – Ølbycenter, Køge Kl. 1029 anmeldte en 83-årig kvinde fra Køge, at hun havde fået stjålet ca. 1.500 kr. fra sin pung, da hun ville støtte en indsamling til døve. Hun var efter indkøb onsdag d. 130319 kl. ca. 1300 blevet kontaktet af en udenlandsk kvinde i vindfanget ved et supermarked. Kvinden ønskede at få et bidrag til en indsamling til døve, ligesom den 83-årige gerne måtte skrive under på en liste. Da den 83-årige genkendte en bekendts navn på listen, skrev hun under, tog sin pung frem og gav et bidrag til indsamlingen. Pludselig hældte indsamleren en masse mønter ud og puttede dem i den 83-åriges pung. Først senere på dagen opdagede den 83-årige, at ca. 1.500 kr. var blevet stjålet fra hendes pung. Hun kontaktede den bekendte, hvis navn hun havde genkendt. Den bekendte havde mødt indsamleren på sygehuset, hvor han havde bidraget med en mønt til kvindens indsamling. Indsamleren blev beskrevet som en kvinde af østeuropæisk af udseende, mørkt hår, ca. 160 cm høj, almindelig af bygning, meget smilende, men sagde ikke noget og brugte mange fagter. Hun medbragte en liste med underskrifter.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden i Køge i løbet af onsdagen, eller som kan give oplysninger om kvindens identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Tune Landevej, Greve Kl. 1130 kørte en 46-årig kvinde fra Tune i en personbil ad Tune Landevej mod øst. I krydset ved Greve Landevej svingede hun til venstre mod Taastrup, men blev under venstresvinget påkørt af en personbil, der blev ført af en 22-årig mand fra Tune. Han kørte ad Tune Landevej i modsat retning og ville fortsætte ligeud i vestlig retning i krydset. Ingen kom til skade ved uheldet, hvor de to implicerede biler spærrede for trafikken, indtil et bugseringskøretøj fik dem fjernet kl. ca. 1300. Den 46-årige bilist kan nok forvente at høre nærmere fra politiet på grund af mistanke om overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven.

Brand på toilet – Stationsvej, Svebølle – Kalundborg Kl. 1353 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et lokale på en skole. Det viste sig, at der havde været ildebrand på et toilet, hvor en skraldespand var brændt. En kvindelig lærer var i en undervisningstime blevet opmærksom på mærkelig lyde fra et nærliggende toilet. Hun konstaterede, at der var ild i skraldespanden på toilettet og fik kort efter ilden slukket ved brug af en pulverslukker. Hele toilettet blev røg- og sodskadet som følge af branden, der nu undersøges nærmere af politiet, da der ikke umiddelbart er en naturlig årsag til brandens opståen. Den kvindelige lærer blev bragt til skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning, men hun var sluppet uskadt fra hændelsen.

Tyveri fra fire personbiler - Greve I løbet af torsdagen modtog politiet fire anmeldelser om tyveri fra personbiler, der havde været parkeret på hhv. Bondager, Olsbækdal og Birkelyparken i Greve. Tyverierne var foregået ubemærket i løbet af natten mellem onsdag og torsdag, selv om bilerne havde været parkeret enten ud for eller i indkørslen hos ejerne. Fra bilerne var blevet stjålet instrumentpanel med navigationsanlæg, airbags og rat. På bilerne var der ikke nogen tydelige tegn på opbrydning, så politiet har ikke umiddelbart nogen ide om, hvordan det er lykkedes tyvene at få adgang til de aflåste biler af mærkerne Mercedes-Benz og BMW.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have set noget i løbet af natten til torsdag på de anførte veje. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Marievej / Hundige Strandvej, Greve Kl. 1438 var det sket et færdselsuheld, idet en knallertkører var kørt op bag i en personbil. Det viste sig, at en 21-årig mand fra Greve af ukendte årsager havde været uopmærksom og var kørt op bag i en personbil ført af en 63-årig mand fra Greve. Den 21-årige kørte på en 45-knallert, der væltede som følge af påkørslen. Knallertkøreren blev bragt til skadestuen, hvor han blev behandlet for en brækket arm som følge af uheldet.

Mistænkelig adfærd afslørede hashbesiddelse – Sortebrødreplads, Roskilde Kl. 1649 fik politiet en henvendelse om 4-5 unge, der var forsamlet ved en bil i parkeringshuset. Anmelderen mente, at en af dem kunne være i besiddelse af noget, der mindede om et skydevåben. Politiet kørte til stedet og traf to mænd på 26 år, hvoraf den ene var fra Tølløse. Han var i besiddelse af en joint i hånden og ca. 2 gram hash i en pose. Den anden, som ikke havde nogen fast bopæl, var i besiddelse af en pose med 10 gram hash og en vægt, så politiet sigtede dem for den ulovlige besiddelse af hash. Begge sigtede vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres. Politiet fandt ikke noget, der kunne minde noget om et skydevåben.

Butikstyveri – Toldbodvej, Køge Kl. 1732 rykkede politiet ud til supermarkedet Netto, hvor en udenlandsk mand var blevet tilbageholdt efter mistanke om tyveri. Politiet foretog anholdelse af en 37-årig mand fra Georgien, der opholder sig i Danmark som asylansøger. Personalet havde bemærket manden opføre sig mistænkeligt i butikken, som han hurtigt forlod medbringende en sportstaske. I sportstasken havde manden 47 plader chokolade, 24 pakker tyggegummi, dåsemad, ost, energidrikke og fisk, som han ikke havde betalt for, da han forlod butikken. Også sportstasken havde han stjålet i supermarkedet, det opgjorde værdien af det stjålne til 2330 kr. Den anholdte mand blev sigtet for butikstyveri og afhørt til sagen, som straks blev afgjort med en bøde. Han er fortsat i politiets varetægt i medfør af udlændingelovgivningen, idet hans sag nu forelægges Udlændingestyrelsen til afgørelse af, hvorvidt han skal administrativt udvises af Danmark med et indrejseforbud.

Mand omkommet i arbejdsulykke – Håndværkervej, Roskilde Kl. 1737 rykkede redningspersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, idet en mand var kommet alvorligt til skade. En alvorligt kvæstet mand fik livreddende førstehjælp ved politiets ankomst til ulykkesstedet. Den kvæstede blev efterfølgende bragt til skadestuen, hvor en læge konstaterede ham død kort efter på grund af svære kvæstelser. Der var tale om en 28-årig mand fra Holbæk, der i en lastbil var kørt til ulykkesstedet, hvor lastbilens gods i form af ca. 1.200 kg tunge ”bigballer” af komprimeret affald skulle læsses af. Herunder var en ”bigballe” utilsigtet faldet ned fra ladet og ovenpå den 28-årige med svære kvæstelser til følge. Arbejdstilsynet blev tilkaldt til ulykkesstedet til nærmere undersøgelse af omstændighederne ved ulykken i samarbejde med politiet for at kunne afgøre, om nogen kan drages til ansvar for dødsfaldet. De pårørende til den 28-årige er underrettet om dødsfaldet, og politiet afventer nu Arbejdstilsynets udtalelse i sagen.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Københavnsvej, Roskilde Kl. 1823 flygtede en bilist fra et færdselsuheld, som han havde været impliceret i kort forinden. En 36-årig kvinde fra Roskilde kørte i en personbil ad Københavnsvej mod vest og foretog et venstresving. Herunder stødte hun sammen med en modkørende personbil, der blev ført af en mand. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet, og den mandlige bilist flygtede fra stedet uden at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Politiet fik med hjælp fra vidner identificeret modparten, som blev identificeret som en 32-årig mand fra Ishøj. Han havde inden uheldet ifølge vidner kørt meget slingrende og usikkert gennem et lyskryds. Den 32-årige blev anholdt kort efter kl. 2000, da politiet også havde fundet den bil, han havde kørt i. Efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer samt afhøring til sagen løslod politiet den 32-årige mand, som sammen med den kvindelig bilist kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Færdselsuheld – Oddenvej, Yderby Lyng, Sjællands Odde – Odsherred Kl. 2027 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en af parterne var gået fra stedet. På uheldsstedet traf politiet en 48-årig kvinde fra Vallensbæk, der i en personbil var kørt ad Oddenvej mod øst, da hun stødte sammen med en modkørende, venstresvingende personbil. Den mandlige fører i denne personbil var efterfølgende gået fra stedet og ladet bilen stå på uheldsstedet. På bilejerens bopæl i nærheden traf politiet en ædru, 55-årig mand fra Sjællands Odde, som blev identificeret som værende fører af den svingende personbil. Da han havde forladt uheldsstedet uden at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til, sigtede politiet ham for den overtrædelse af færdselsloven. Når rapporten om uheldet er færdig, vil politiet afgøre, om han skal sigtes for yderligere overtrædelser af færdselsloven i anledning af uheldet. Den 55-årige var også sluppet uskadt fra sammenstødet.

Utryghedsskabende mand – Agervænget, Havdrup – Solrød Kl. 2237 gik en engelsktalende mand rundt i Havdrup, hvor han ringede på dørene hos tilfældige borgere, som han bad om penge fra. Politiet fik kontakt til en 24-årig mandlig asylansøger, der ikke finde hjem til asylcentret i Avnstrup. Han fik derfor et lift i patruljebilen retur til asylcentret, så han ikke længere skabte utryghed i Havdrup.

Biltyve anholdt – Industrivej, Roskilde Kl. 0410 foretog politiet anholdelse af en 19-årig mand fra Kalundborg og en 18-årig kvinde fra Kastrup. De lå og sov i en bil, der holdt parkeret med positionslyset tændt i industrikvarteret. Det undrede en politipatrulje, som undersøgte bilen nærmere og kunne konstatere, at bilen var forsynet med et sæt nummerplader, der var meldt stjålet fra Vedbæk d. 6. marts 2019. Ved nærmere kontrol af bilen kunne selve bilen også konstateres stjålet i forbindelse med et indbrud på Strandbakken, Kalundborg, d. 6. marts 2019, hvor bilnøglen og efterfølgende bilen var blevet stjålet. Derfor blev de to sovende personer i bilen anholdt og sigtet for uberettiget brug af den. Ved ransagning af bilen fandt politiet bilens rigtige nummerplader liggende i bilens bagagerum. Begge anholdte blev bragt til politistationen i Roskilde med henblik på afhøring til sagen. De forventes løsladt efter afhøringen, men vil dog høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres. De stjålne nummerplader er inddraget af politiet med henblik på aflevering til Motorstyrelsen, og bilejeren er underrettet om fundet af bilen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Korsevænget, Ringsted Kl. 0458 var der sket et færdselsuheld, idet en personbil havde påkørt et hegn og var kørt ind i en have. Politiet kørte til uheldsstedet, hvor en spirituspåvirket, 33-årig mand fra Ringsted blev truffet ved den forulykkede bil. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, da en alkometertest bekræftede mistanken om spirituspåvirkningen. Efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagen løslod politiet den 33-årige, der var forulykket i bilen i et solouheld.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Læs flere nyheder fra Midt- og Vestsjællands Politi