Døgnrapport d. 19-03-2019

tirsdag 19. mar, kl. 13:05

Netdøgnrapport gældende 14.-18. marts 2019

Indbrud i villa i Albertslund Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud på Porsager i Albertslund sket torsdag den 14. marts mellem kl. 07.30 og kl. 13.25. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.
Vær opmærksom på indbrud Overordnet siger vi:
1. Gør det besværligt: huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro
2. Gør det risikofyldt: aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro

Tyveri fra lastbil i Glostrup Mandag den 18. marts kl. 04.00 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et indbrud netop begået i en lastbil på Naverland i Glostrup. En lastbilchauffør havde sovet i lastbilen, da han hørte larm fra lastrummet, hvorfor han vågnede og så en hvid varebil køre fra stedet mod vest samt to personer løbe ad Naverland. Der var stjålet flere paller med cider. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Kvinde udsat for tricktyveri i Ballerup En politipatrulje kørte fredag den 15. marts kl. 15.10 til en anmeldelse om et tricktyveri begået på Magleparken i Ballerup. To personer havde henvendt sig til en kvinde i hendes lejlighed, hvor den ene (A) påstod, at hun var sygeplejerske, og kvindens halskæder skulle vaskes, så de ikke gav pletter på armene. Imens gik en anden person (B) ind i lejligheden og rodede i skuffer og skabe. Begge personer forlod stedet med diverse smykker og beskrives som:
A: Kvinde, dansk af udseende, 30-35 år og 170 cm. høj. Hun var almindelig i kropsbygning, havde hvid hudfarve, talte dansk og var iført en petroliumsfarvet jakke med lynlås.
B: Mand, ikke etnisk-dansker af udseende, 30-35 år, 175 cm. høj. Han var kraftig i kropsbygning, var brun i huden, havde sort, kort hår og skægstubbe.
Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.
Pas på tricktyve: Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:
• Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.
• Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet.
• Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.
• Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.
Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

Indbrud i villa i Skovlunde Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem fredag den 15. marts kl. 10.00 og søndag den 17. marts kl. 13:45 på Sømosevej i Skovlunde. En rude var aflistet, og diverse smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.
Vær opmærksom på indbrud Overordnet siger vi:
1. Gør det besværligt: huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro
2. Gør det risikofyldt: aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro

36-årig mand sigtet for kørsel uden førerret og narkokørsel i Brøndby Strand En politipatrulje standsede torsdag den 14. marts kl. 00.40 en 36-årig mandlig bilist på Strandesplanaden i Brøndby Strand. Manden havde ikke erhvervet kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han blev desuden skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkender begge forhold. En 20-årig mand blev desuden sigtet for overtrædelse af oplysningspligten, idet han havde lånt sit køretøj til en person, der ikke havde kørekort. Han erkender.

20-årig mand sigtet for flere hændelser i Brøndby Lørdag den 16. marts kl. 04.10 standsede en politipatrulje en 20-årig mandlig bilist på Tranevænget i Brøndby. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han blev ligeledes sigtet for kørsel uden førerret, idet han var frakendt førerretten samt sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, idet han havde narko på sig. Han erkender alle tre forhold. En 49-årig kvinde blev desuden sigtet for overtrædelse af oplysningspligten, idet hun havde overladt sit køretøj til en person, der ikke havde kørekort. Hun erkender.

To personer sigtet for røveri i Brøndby En politipatrulje kørte fredag den 15. marts kl. 18.46 til en anmeldelse om et røveri sket i et supermarked på Nygårds Plads i Brøndby. En butiksdetektiv havde observeret to personer gå rundt og putte diverse varer ned i en taske og forlade kassen uden at betale. Personerne blev standset inden de nåede ud af butikken, hvor den ene – en 22-årig polsk mand – skubbede butiksdetektiven, så de begge faldt. Den anden – en 21-årig kvinde – løb fra stedet. Det lykkedes butiksdetektiven at ilægge manden håndjern, hvor en vaks borger hjalp og holdte øje med manden, mens butiksdetektiven kunne lede efter kvinden. To andre hjælpsomme borgere hjalp butiksdetektiven med at finde kvinden. Begge blev sigtet og anholdt for røveri, som de nægter, men erkender tyveri.

22-årig mand sigtet for butikstyveri i Kongens Lyngby Fredag den 15. marts kl. 18.44 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik på Gammelmosevej i Kongens Lyngby. Butikkens personale havde tilbageholdt en 22-årig mand, idet han havde stjålet diverse varer. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkender.

Tyveri fra personbil i Bagsværd Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en sort Seat personbil sket torsdag den 14. marts mellem kl. 13.00 og kl. 13.30 på Slotsparken i Bagsværd. En rude var knust, og en taske med bærbar pc, arbejdsmappe, sportstøj, it udstyr samt diverse toiletting var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.
Undgå tyveri fra bilen 1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge

Tyveri fra varebil i Glostrup Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Opel Vivaro varebil sket mellem onsdag den 13. marts kl. 19.00 og torsdag den 14. marts kl. 07.30 på Siestavej i Glostrup. En rude var knust, og en skruemaskine samt boremaskine var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.
Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne 1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

Indbrud i villa i Herlev Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket torsdag den 14. marts mellem kl. 09.45 og kl. 20.10 på J E Pitznersvej i Herlev. Et vindue var aflistet, og personlige effekter var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.
Vær opmærksom på indbrud Overordnet siger vi:
1. Gør det besværligt: huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro
2. Gør det risikofyldt: aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro

27-årig mand sigtet for flere hændelser i Hvidovre En politipatrulje standsede torsdag den 14. marts kl. 07.18 en 27-årig mandlig bilist på Holbækmotorvejen ved Hvidovre, idet han benyttede mobiltelefon under kørsel. Manden blev sigtet for at benyttet mobiltelefon under kørsel, som han erkender. Han blev ligeledes sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde erhvervet kørekort. Han erkender.
Kørsel uden førerret kan koste bilen Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf.

56-årig mand sigtet for spirituskørsel i Hvidovre Søndag den 17. marts kl. 19.57 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om mulig spirituskørsel på Hvidovrevej i Hvidovre. En vaks borger havde set en 56-årig mand sove i en tændt bil holdende på Hvidovrevej. Borgeren slukkede motoren og tog nøglerne samt kontaktede politiet og blev hos manden indtil patruljens ankomst. Manden blev skønnet påvirket af alkohol, hvorfor patruljen sigtede og anholdte ham for spirituskørsel samt kørte ham til Albertslund politigård til blodprøver. Han nægter sigtelsen.
Spirituskørsel koster dyrt Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.

35-årig mand sigtet for butikstyveri i Taastrup En politipatrulje observerede lørdag den 16. marts kl. 23.02 en 35-årig mand stjæle fra en kiosk på Banestrøget i Taastrup, hvorfor han blev standset. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkender.

30-årig bulgarsk mand sigtet for spirituskørsel i Ishøj Søndag den 17. marts kl. 23.21 standsede en politipatrulje en 30-årig mandlig, bulgarsk bilist på Skovvej i Ishøj. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkender.
Spirituskørsel koster dyrt Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.

To drenge udsat for røveri i Rødovre En politipatrulje kørte lørdag den 16. marts kl. 15.23 til en anmeldelse om et røveri sket på Maglekær i Rødovre. To drenge på 14 og 15 år blev passet op af fire drenge, som forlangte en skuldertaske fra den 15-årige havde. En af de fire drenge truede de to drenge med kniv, hvorfor den 15-årige gav sin taske til dem. Drengene slap uden skader. De mistænkte gerningsmænd beskrives som:
A: mand, afrikansk af udseende, 15-20 år, 175-185 cm. høj, almindelig kropsbygning, sort hudfarve og sort hårfarve. Han talte dansk og var iført en sort dunjakke, sort tøj og havde en køkkenkniv med sort skæfte på sig.
B: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 15-20 år, 165-175 cm. høj, kraftig kropsbygning, brun hudfarve. Han talte dansk og var iført sort jakke og sort tøj.
C: Mand, dansk af udseende på 12-15 år, 170-180 cm. høj, almindelig kropsbygning, hvid hudfarve. Han talte dansk og var iført en sort jakke og sort/hvide sko.
D: Mand, ikke etnisk dansker af udseende, 15-16 år, brun hudfarve. Han talte dansk og var iført en lys jakke og mørke bukser.
Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Københavns Vestegns Politi efterlyser personer bag hærværk i Vallensbæk Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om hærværk begået mellem torsdag den 7. marts kl. 22.00 og fredag den 8. marts kl. 07.00 på Albertslundvej i Vallensbæk. Hærværket var i form af graffiti på flere af en ejerforenings læ- og husmurer samt skraldespande. Der var skrevet ”SPK” over 20 steder i bebyggelsen. I ca. samme gerningstidsrum var der ligeledes begået hærværk i form af graffiti i området Bjørnens, Fiskens, Hjortens, Oksens og Vædderens kvarter i Albertslund på nogle rækkehuse. Der var ligeledes skrevet ”SPK” med graffiti.
Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Flere og flere tilmelder sig nabohjælp 20.236 husstande er tilmeldt nabohjælp i Vestegnen. Det viser nye tal. Københavns Vestegns Politi opfordrer altid borgere om at tilmelde sig nabohjælp, da det er med til at skabe et tryggere nabolag og mindsker risikoen for indbrud. Du kan tilmelde dig her. De nye tal er fordelt over Vestegnen således:

Albertslund 853
Ballerup 1533
Måløv 559
Skovlunde 852
Brøndby 1191
Brøndby Strand 571
Bagsværd 833
Søborg 1756
Glostrup 1309
Herlev 2277
Hvidovre 2288
Hedehusene 796
Taastrup 1352
Ishøj 1299
Rødovre 1651
Vallensbæk 559
Vallensbæk Strand 557




Kilde: Københavns Vestegns Politi