Døgnrapport d. 20-03-2019

onsdag 20. mar, kl. 19:29

Uddrag af døgnrapport 19. - 20. marts 2019

Hærværk, Helsingør Klokken 10.50 blev det anmeldt, at en bil holdende på Lerbakkevej var blevet udsat for hærværk natten til søndag, idet begge sidespejle var blevet revet af, ligesom der var buler i begge fordøre, som muligvis skyldtes spark.
Færdselsuheld, Frederikssund Klokken 14.08 blev en 65-årig mandlig cyklist fra Frederikssund påkørt af en 45-årig mandlig bilist fra Charlottenlund. Uheldet skete i krydset Bruhnsvej/Kalvøvej, idet cyklisten kørte ligeud af Bruhnsvej i østlig retning, mens bilisten, ligeledes kørende i østlig retning, drejede til højre af Kalvøvej og overså cyklisten. En ambulance blev efterfølgende sendt til stedet for at kontrollere cyklistens tilstand. Føreren derimod kan formentlig se frem til en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.
Indbrud i fritidshus, Ølsted Klokken 14.51 blev det anmeldt, at der mandag mellem klokken 11.00 og tirsdag klokken 13.50 havde været indbrud i et fritidshus på Rylevej, hvor der var blevet stjålet møbler.

En beboer i området gav efterfølgende udtryk for, at to fremmede personer havde lusket rundt i området mandag omkring klokken 09. De to beskrives som:

A: Mand, 35 år, østeuropæisk af udseende, 175-180 cm høj
B: Kvinde, 25 år, østeuropæisk af udseende

De to var kørende i en personbil af mærket Peugeot.
Færdselsuheld, Hillerød På Skansevej i krydset ved Tamsborgvej påkørte en 47-årig kvindelig bilist fra lokalområdet en 76-årig kvindelig fodgænger, som også var fra Hillerød. Den 47-årige kom kørende i vestlig retning og foretog i krydset et venstresving, hvorved hun ramte den 76-årige, som ifølge anmeldelsen gik over fodgængerfeltet for rødt lys. Der skete ved uheldet ingen personskade.
Truede sig til kontanter, høretelefoner og hætte, Hillerød Klokken 17.35 blev en 23-årig mand fra lokalområdet med vold og trussel om vold frarøvet et mindre beløb i kontanter, et sæt høretelefoner samt hætten til sin jakke. Det skete ved Cirkle K på Københavnsvej, og gerningsmanden beskrives som: mand, østafrikansk af udseende, 20-25 år, 165-175 cm, kraftig af bygning, brun i huden og med sort hår, som var kort på siderne og længere på toppen. Yderligere kendetegn: Manglede en fortand. En patrulje kørte til stedet, men gerningsmanden var ikke længere at finde i området.
Spirituskørsel, Hundested På Mosevej blev en personbil standset klokken 20.48, da en søgning på nummerpladerne viste, at de var stjålet. Føreren af bilen, en 34-årig mand fra Hillerød, var ifølge et alkometer påvirket af alkohol udover det tilladte, ligesom han også havde fået frakendt førerretten. Den 34-årige blev derfor anholdt og sigtet for spiritus og kørsel i frakendelsestiden, mens bilen blev konfiskeret.
Kastede hash ud af vinduet og kørte narkokørsel, Frederikssund En 31-årig mandlig bilist fra Frederikssund blev klokken 01.16 standset på Jernbanegade, hvor et narkometer viste, at han havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Samtidig havde patruljen desuden observeret, at den 31-årige havde kastet en moderat mængde hash ud af vinduet under kørsel. Den 31-årig mand blev derfor anholdt og sigtet for begge dele, inden han blev kørt til hospitalet for udtagelse af en blodprøve.

Kørte narkokørsel og udgav sig for at være en anden, Kokkedal På Helsingørmotorvejen i nordgående retning blev en mandlig bilist standset af en patrulje klokken 01.24. Her viste et narkometer, at han havde kørt bil, selv om han var påvirket af euforiserende stoffer. Han oplyste i den forbindelse forkerte personoplysninger, og da hans rigtige identitet blev fastslået, viste det sig, at manden, som var 30 år og bosat i Glostrup, også havde kørt bil uden førerret, da han var frakendt denne. Den 30-årige mand modtog derfor sigtelser for både narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden samt for at oplyse urigtige personoplysninger til politiet.

Resultat af trafikkontrol i uge 11, hele Nordsjælland I uge 11 foretog Nordsjællands Politi 42 målrettede kontroller i trafikken med fokus på uopmærksomhed, brug af mobiltelefoner og manglende brug af sikkerhedssele blandt bilister. I den forbindelse blev 51 bilister sigtet for brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen, mens 44 blev sigtet for ikke at benytte sikkerhedssele.

Kontrollerne var fordelt over det meste af Nordsjællands politikreds.
Mand dømt for hjemmerøveri ved Horserød En 23-årig mand med adresse i Rødby blev mandag ved Retten i Helsingør idømt seks års fængsel for røveri, flere tilfælde af afpresning samt forsøg på hjemmerøveri. Hjemmerøveriet skete den 20. november 2017 på Borsholmvej.

Indbrud anmeldt den 19. - 20. marts 2019 i Nordsjællands politikreds

Kilde: Nordsjællands Politi