Døgnrapport d. 20-03-2019

onsdag 20. mar, kl. 23:16

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 190319 kl 0700 til onsdag 200319 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende: Indbrud i virksomhed/forretninger: Møllevej, Karlslunde
Vindingevej, Roskilde
Langebjerg, Roskilde 2 steder
Thorsvej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Lillevangsparken, Greve

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ølbycenter, Køge
Torvet, Køge

Rudeknusning på borgerservice – Jernbanevej, Holbæk Kl. 0710 fik politiet en anmeldelse om, at borgerservice havde været udsat for hærværk natten mellem mandag og tirsdag kl. 0210, hvor elleve facaderuder var blevet slået i stykker. Politiet var fremme på stedet, hvor de fandt nogle sten på størrelse ned en knytnæve, der lå neden for ruderne. På ruderne var mærker efter slag, og ruderne var revnet, men ikke knust helt. Der havde derfor ikke været adgang til borgerservice. Politiet skal nu gennemgå overvågningsvideoen fra stedet for at se, om det giver oplysninger omkring en mistænkt.

Borgere der har bemærket noget mistænkeligt omkring borgerservice i Holbæk, eller som har set hvordan ruderne blev knust bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Cyklist påkørt – Bymarken/Københavnsvej, Roskilde Kl. 1138 kørte en personbil, der blev ført af en 85-årig mand, ad Byageren mod syd og skulle svinge til venstre ad Københavnsvej. Ad Bymarken mod nord cyklede en 20-årig mand, der skulle lige ud i krydset ved Byageren. Cyklisten kørte overfor grønt lys, men den 85-årige overså cyklisten og ramte cyklen på siden i forbindelse med svingningen i krydset. Cyklisten slap fra uheldet med knubs. Politiet optog rapport i sagen i forhold til vigepligtsforseelsen.

Fodgænger ramt af bil – Ventruparken, Greve Kl. 1321 gik en 62-årig kvinde fra Køge på gangstien langs Venstrupparken, men skulle krydse vejen. Ad Ventrupparken mod syd kørte en personbil, der blev ført af en 82-årig mand fra Karlslunde. Fodgængeren troede at bilen ville holde tilbage for hende, men noget gik galt i kommunikationen, så de to parter stødte sammen. Fodgængeren blev ikke kørt over, men faldt og slog sit hoved. Hun blev kørt til sygehuset til undersøgelse, hvor det viste sig, at hun ikke var kommet alvorligt til skade. Politiet afhørte de to parter i sagen, og skal nu forsøge at klarlægge omstændighederne omkring uheldet.


Kniv og stoffer i bilen – Kaldredvej/Eskebjergvej, Eskebjerg – Kalundborg kl. 1548 så politiet en personbil, som de gerne ville standse, for at lave en rutinemæssig kontrol. Inden patruljen fik vendt politibilen, var personbilen standset og to personer var steget ud, før politiet så, hvem der havde ført bilen. Poltiet traf en 21-årig mand fra Nykøbing F og en 22-årig kvinde fra Holbæk. Bilen var nu aflåst, og nøglerne til bilen var pludselig blevet væk. En hundepatrulje frem og fandt nøglerne til bilen i et buskads tæt ved. Bilen blev nu ransaget af politiet, der fandt 0,4 gram hash, to hobbyknive, et multitool og en dolk, som personerne i bilen ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Den 21-årige mand blev sigtet for besiddelsen af de fundne genstande, og vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Færdselsuheld med cyklist – Værebrovej/Osvej, Jyllinge – Roskilde Kl. 1606 kørte en personbil, der blev ført af en 64-årig mand fra Jyllinge, ad Værebrovej og ind i krydset ved Osvej, hvor han skulle svinge til højre. Ad den dobbeltrettede cykelsti langs Værebrovej kørte en 58-årig mand fra Jyllinge på en racercykel. Han overså det røde lyssignal og kørte frontalt sammen med personbilen, der efter sammenstødet kørte ind i et stengærde. Politi og ambulance kom frem til stedet. Den 58-årige cyklist blev kørt til undersøgelse på sygehuset, men slap fra uheldet med en hjernerystelse. Patruljen optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Butikstyv anholdt – Smedelundsgade, Holbæk Kl. 1629 blev en 29-årig kvinde fra Holbæk tilbageholdt af en butiksdetektiv i Føtex, hvor hun havde stjålet 10 proteinbarer og tre stykke tøj. Hun gik igennem kasselinjen uden at betale for varerne og blev herefter standset. Kvinden talte ikke dansk, så politiet tog hende med til stationen, hvor hun blev afhørt af en tolk. Hun blev herefter løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Kvinden havde sin 3-årige søn med da tyveriet skete, så politiet orienterede de sociale myndigheder om episoden. Den 29-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagens skal afgøres.

Blev blændet af sollys og påkørte asfaltmaskine – Bytoften, Roskilde Kl. 1743 kørte en 51-årig kvinde fra Roskilde ad Bytoften mod nordvest i en personbil, da hun blev blændet af den lavtstående sol og påkørte en asfaltmaskine, der stod parkeret i vejkanten uden fører. Den 51-årige blev kørt til sygeshuset til kontrol, men hun var ikke kommet til skade ved uheldet. Køretøjerne fik omfattende skader.

Flygtede fra færdselsuheld – Hundige Centervej, Greve Kl. 1832 skete et færdselsuheld, da en 19-årig mand fra Marstal på Ærø, kørte i en personbil ad Hundige Stationsvej ind i en rundkørslen ved Hundige Centervej. Ad Hundige Centervej kørte en varebil, der ikke holdt tilbage, men ind højre side på den 19-åriges bil. Føreren af varebilen standsede ikke efter påkørslen, men kørte fra stedet i høj fart uden at give sig til kende. Den 19-årige kom ikke til skade efter påkørslen, men hans bil fik store skader. Politiet sendte flere patruljer til stedet, for at lede efter den flygtende bil. En patrulje fandt frem til en parkeret varebil, der kunne passe på beskrivelsen. Politiet undersøger nu sagen for at klarlægge, om den fundne bil var indblandet i uheldet.

Vidner beskrev den flygtende bil som: Rød/mørkerød varebil, muligvis en Fiat Ducato eller lignende varebil med store skader på fronten.
Borgere der så uheldet, eller som har oplysninger om den flygtede varebil eller føreren af den skal kontakte politiet på tlf. 114.


Spirituskørsel – Fårevejle St. – Odsherred Kl. 1932 fik politiet oplysninger om, at en 52-årig kvinde fra Fårevejle havde sat sig ind i sin bil i spirituspåvirket tilstand og var kørt i retning af sit hjem. En patrulje holdt klar ved kvindens bopæl, hvor hun kort efter kom kørende til i sin bil. Den 52-årige var spirituspåvirket og havde en promille, der var så høj, at politiet kunne inddrage hendes førerret administrativt, hvilket vil sige, at hun ikke længere må køre bil. Hun fik udtaget en blodprøve, der skal vise, om spiritusindholdet i hendes blod er så høj, at hun skal frakendes sin førerret ubetinget.

Mistænkelig adfærd – Nordgaardsvej, Svogerslev – Roskilde Kl. 2013 fik politiet en anmeldelse om at en 15-årige pige havde haft en ubehagelig oplevelse på vej til skole omkring kl. 09.10 tirsdag morgen. Hun gik ad et stisystem mod Nordgaardsveji Svogerslev, da hun fornemmede at der gik en mand bag hende. Manden tog kontakt til pigen, men hun blev utryg og bad ham lade hende være. Manden tog fat i hendes arm og trak i hende, mens han virkede truende. Pigen fik vristet sig fri og sparkede manden over benet, hvorefter hun løb fra stedet. Manden fulgte ikke efter hende. Pigen fortalte nogle veninder om episoden, men anmeldte det først til politiet senere på aftenen. Politiet undersøgere nu sagen, for at forsøge at finde frem til manden med den mistænkelige adfærd og forsøge at få klarlagt motivet til hans opførsel.

Manden beskrives som: 30-35 år, alm. af bygning. Ca. 175 cm høj, lys i huden, brunt karseklippet hår. Han var iført en lysegrøn jakke, der gik ned til hoften. På jakken var der flere sorte kvadratiske felter. Han bar mørke cowboybukser. Han talte uden accent, dansk.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der har bemærket den beskrevne mand i Svogerslev, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen. Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi