Fængsel og udvisning til to mænd for røveri i Randers

tirsdag 21. maj, kl. 08:56

Røveriet skete om aftenen den 9. december sidste år. Her kom de maskerede og bevæbnede med knive ind i butikken og råbte til medarbejderen bag kassen, at hun skulle give dem pengene. Herefter stak de af med nogle få tusinde kroner.

En patrulje, der var på stedet kort efter, kørte rundt i området og ledte efter gerningsmændene og stødte på de to mænd, som kom svedende og forpustede ud fra en baggård og havde svært ved at forklare, hvad de lavede på stedet. I baggården fandt en hundepatrulje senere en taske med mændenes jakker, knive og udbyttet fra røveriet. Begge blev anholdt og dagen efter fremstillet i retten, som besluttede, at de skulle varetægtsfængslet.

Strengere straf for at flygte På vej til arresten lykkedes det den 19-årige at flygte. Han blev dog anholdt i marts i Tyskland og senere udleveret til Danmark. I Retten i Randers blev den 19-årige ud over røveriet også dømt for at flygte fra politiet, hvilket er årsagen er, at han fik en strengere straf.

Anklagerfuldmægtig Peter Mathiasen er tilfreds med dommen.

”Et væbnet røveri er en grov forbrydelse, som er en voldsom oplevelse for de forurettede. Derfor er jeg tilfreds med, at retten var enig med min påstand om en længere fængselsstraf og udvisning af landet, ” siger Peter Mathiasen.

Begge de tiltalte endte med at erkende sig skyldige i forbindelse med hovedforhandlingen.


Pressekontakt Anklagerfuldmægtig Peter Mathiasen, tlf. 2373 7406

Kilde: Østjyllands Politi