Døgnrapport d. 21-05-2019

tirsdag 21. maj, kl. 19:57

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 21. maj 2019

Grundlovsforhør i Retten i Randers Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.30 i Retten i Randers en 31-årig mand fra Randers, der sigtes for indbrud i en villa i Randers C begået mandag formiddag.

Den 31-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen til landsretten. Da der er en formodet medgerningsmand på fri fod, blev grundlovsforhøret holdt bag lukkede døre, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.

--

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.45 i Retten i Aarhus en 33-årig mand, der sigtes for flere gaderøverier i Aarhus i weekenden. Den 33-årige blev fremstillet in absentia i søndags, da han ikke selv var i stand til at møde i Retten.

Det vurderes nu, at han er klar til at møde i Retten, hvorfor han bliver fremstillet igen.

**

Narkopåvirket bilist uden kørekort forsøgte forgæves at flygte En patrulje blev mandag kl. 09.25 på Randersvej i Hadsten opmærksom på en bil, hvor bilmærket ikke stemte overens med nummerpladen, der i øvrigt var afmeldt. Betjentene ville derfor gerne tale med føreren af bilen og forsøgte at få ham til at standse. Føreren kørte hurtigt bilen op til en carport, hvor han parkerede bilen og herefter løb væk fra stedet. Patruljen rekvirerede derfor en hundepatrulje til at hjælpe med at gå spor efter den forsvundne mand.

Hundepatruljen kom hurtigt til stedet, og blev, takket være en vaks borger, peget i retning af mandens flugtrute. Og ganske kort tid efter, kl. 09.45, var den 34-årig mand blevet anholdt. Han oplyste, at han var løbet fra stedet, da han ikke havde noget kørekort og formentlig også var narkopåvirket. Den 34-årige mand blev sigtet for narkokørsel, for kørsel i frakendelsestiden, for kørsel i uindregistreret køretøj og for ikke at have tegnet forsikring.

**

Fem teenagedrenge anholdt efter hardball-skyderi Østjyllands Politi fik mandag kl. 15.06 en anmeldelse fra en bekymret borger, der fortalte, at en gruppe unge mænd råbte af hinanden og pegede på hinanden med pistoler på Hammershusvej i Aarhus V. Flere patruljer blev sendt til stedet, og da de kom frem, forsøgte fem drenge at flygte til fods. De blev dog indhentet af både betjente og politihunde, og alle blev anholdt. En hardballpistol lå tilbage på græsset, og en politihund snusede sig frem til en anden hardballpistol, der lå i et buskads. De fem drenge, der er i alderen 16-17 år blev alle sigtet for at forstyrre den offentlige orden, og de social myndigheder blev underrettet.

**

Tørstig butikstyv Mandag kl. 16.31 blev en medarbejdere i Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus opmærksom på en mand, der fyldte sin indkøbskurv med dyre spiritusflasker. Medarbejderen holdt øje med manden, der efterfølgende gik hen til tøjafdelingen, hvor han puttede varer ned i sine egne tasker. Da han efterfølgende gik forbi kasselinjen uden at betale tilbageholdt medarbejderen ham ude foran butikken og ringede efter politiet.

Da betjentene kom frem, sad den 37-årige mand inde i butikkens personalerum. Han blev sigtet for butikstyveri, da han havde stjålet varer til en værdi af godt 3400 kroner. Han blev herefter bortvist fra butikken med besked om, at han ikke længere er velkommen i Kvickly.

**

Straksbøder til udenlandske butikstyve Mandag kl. 11.00 blev lokalpolitiet i Hammel kontaktet af Meny på Jernbanegde i Thorsø, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv, som de havde mistanke om havde stjålet fra butikken i flere omgange. Den 51-årige rumænske mand havde i løbet af formiddagen stjålet to pakker chips, en blomme og en ost. Det kostede han en sigtelse for butikstyveri og en straksbøde på 1500 kroner.

Senere mandag, kl. 15.42 blev en 55-årig mand tilbageholdt af en vagt i Matas på Søndergade i Aarhus, efter han blev taget på fersk gerning at stjæle nogle smykker fra butikken. Da politiet kom frem, fandt de også nogle shorts fra en anden butik i hans taske. De viste sig også at være stjålet. Manden nægtede at have stjålet noget, men fortalte, at han tilfældigvis havde fundet tingene. Han blev dog anholdt og sigtet for tyveri, og da han er udenlandsk statsborger uden bopæl i Danmark, fik han en bøde med det samme.

**

Brød emballagen på parfumer: Sigtet for hærværk En 28-årig mand blev mandag kl. 16.25 sigtet for hærværk, da en patrulje kom til Magasin i Aarhus, hvor en vagt havde tilbageholdt manden. På overvågningsvideoen kunne man se manden bryde emballagen på to dyre parfumer. Han nåede dog ikke at få dem med ud at butikken, inden han blev tilbageholdt. Derfor blev han sigtet for hærværk, da butikken mente, at varerne ikke længere kunne sælges. Den 28-årige blev desuden bortvist fra Magasin, der gav ham forbud mod at komme i butikken igen.

**

Færdsel Mandag kl. 08.18 stoppede letbanetoget på broen over motorvejen umiddelbart før Lystrup, da chaufføren pludselig fik brug for ambulancehjælp. Da letbanen holdt på en motorvejsbro, var det nødvendigt at spærre Djurslandsmotorvejen i vestgående retning, mens arbejdet stod på. Ved 9-tiden kørte ambulancen fra stedet mod Skejby, og motorvejen blev åbnet igen. Letbanetoget blev kørt til Lystrup station, hvor passagererne fik mulighed for at skifte til at andet tog.

Mandag kl. 11.54 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Havnevej i Grenaa.

Mandag kl. 12.42 skete der et færdselsuheld på Ajstrupvej i Malling. En 30-årig mandlig bilist kom kørende ad Malling Bjergvej, da han skulle krydse Ajstrupvej. Da han kørte frem i krydse skete der sammenstød med en bil, ført af en 53-årig kvinde, der kom kørende ad Ajstrupvej. Den 30-åriges bil blev herefter skubbet over i en hæk. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Natten til tirsdag kl. 00.45 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Glarbjergvej i Randers NØ.

Natten til tirsdag kl. 05.20 blev en 24-årig kvinde anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje på Ringvej Syd i Viby.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt 10 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.


På Aptrupvej i Hammel begået mellem søndag den 19/5 kl. 23.00 og mandag den 20/5 kl. 05.30 På Bøgevej i Assentoft, Randers SØ begået mellem torsdag den 16/5 kl. 20.00 og mandag den 20/5 kl. 08.00 På Hans Broges Vej i Brabrand begået torsdag den 16/5 mellem kl. 15.30 og kl. 15.40 På Pottemagertoften i Højbjerg begået lørdag den 18/5 mellem kl. 10.00 og kl. 21.00 På Vestre Bakkevej i Randers C begået mandag den 20/5 mellem kl. 08.30 og kl. 10.50 På Skiffardvej i Skiffard ved Kolind begået mellem torsdag den 16/5 kl. 15.30 og mandag den 20/5 kl. 10.30 På Karetmagervej i Randers NV begået mellem søndag den 12/5 kl. 14.00 og mandag den 20/5 kl. 14.00 På Solbakken i Hammel begået mellem torsdag den 16/5 kl. 12.00 og mandag den 20/5 kl. 14.30 På Violvej i Randers NØ begået mandag den 20/5 kl. 22.56 På Byleddet i Brabrand begået mandag den 20/5 mellem kl. 17.00 og kl. 23.00

Kilde: Østjyllands Politi