Døgnrapport d. 21-05-2019

tirsdag 21. maj, kl. 19:01

Uddrag af døgnrapport fra mandag 200519 kl 0700 til tirsdag 210519 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Jyllingecentret, Jyllinge
Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde
Oddenvej, Lumsås, Nykøbing Sj.
Sct. Hansgade, Ringsted (2 steder)

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Egelundsvej, Strøby Egede, Køge (2 steder)
Engparken, Karlslunde
Olsbæklund, Greve
Allindemaglevej, Estrup, Ringsted
Smidsholmvej, Hønsinge Lyng, Vig
Padborgvej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ved Stadion, Køge


Færdselsuheld – Frederiksborgvej/Jyllinge Parkvej, Roskilde Kl. 1055 skete et færdselsuheld da en 73-årig kvinde fra Hillerød kørte i bil ad Frederiksborgvej mod syd og ramte en personbil, der holdt tilbage i krydset ved Jyllinge Parkvej, hvor den skulle svinge til venstre ad Frederiksborgvej mod nord. Den 73-årige kørte ifølge vidner frem for rødt lys, og nåede ikke at bremse. Så hun ramte den holdende bil, der blev ført af en 51-årig mand fra Jyllinge, med en uændret hastighed. Der skete ingen alvorlig personskade, men der skete omfattende skade på bilerne, så de måtte fjernes med vejhjælp. Uheldet skabte trafikale udfordringer på stedet indtil bilerne var fjernet. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse årsagen til uheldet.

Motorcrosser taget af politiet – Lillevangsvej, Greve Kl. 1213 fik en motorcykelbetjent øje på en crossmaskine, som kom kørende i høj hastighed på Lillevangsvej med en fører uden styrthjelm. Betjenten kørte efter motorcrosseren for at lave en kontrol af køretøjet og føreren. Motorcrosseren standsede ikke selvom motorcykelbetjenten tændte udrykningssignalet, men fortsatte videre ad Lillevangsvej. Ved stadion kørte motorcrosseren ind på en cykelsti, hvor han bremsede kraftig ned for at svinge. Ved nedbremsningen mistede føreren herredømmet over crossmaskinen, der væltede. Føreren kom ikke til skade, men løb fra stedet. Motorcykelbetjenten indhentede føreren, der blev tilbageholdt uden dramatik. Føreren viste sig at være en 22-årig mand fra Frederiksberg, der havde knallerten holdende på sin arbejdsplads i Greve og var kørt en tur i sin frokostpause. Føreren havde kørekort til motorcykel, men da motorcrosseren ikke var indregistreret og forsikret, tog politiet den ind til nærmere undersøgelse. En bilinspektør skal nu klarlægge, om der er tale om en registreringspligtig motorcykel, eller en motorcrosser, der kun må køre på en bane. Når undersøgelsen er færdig, vil den 22-årige blive indkaldt til en afhøring, hvor han vil blive præsenteret for de færdselsforseelser, som han skal sigtes for at have overtrådt i forbindelse med sin kørsel.

Brand i bil – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre Kl. 1633 udbrød der brand i en bil, der kørte på motorvejen. Brandvæsnet kom hurtigt frem og fik slukket ilden, der viste sig at være startet som følge af en elektrisk fejl. Første vognbane på motorvejen blev spærret mens brandvæsnet arbejdede på stedet, men efter en lille time kunne trafikken igen glide frit. Ingen personer kom til skade ved branden.


Hitteknallert – Klosterparkvej, Kalundborg Kl. 1549 anmeldte en opmærksom borger, at to drenge stod og rodede med en knallert som ikke var deres. Den så stjålet ud, da den ikke var låst og manglede benzindækslet. Anmelderen sikrede knallerten indtil politiet kom frem. Patruljen undersøgte knallerten nærmere og det viste sig, at knallerten ikke var meldt stjålet. Politiet kontaktede den tidligere registrerede ejer, som oplyste, at han havde solgt knallerten til en navngiven person, som politiet ikke umiddelbart kunne finde frem til. Knallerten blev indbragt af politiet for at forhindre, at der skulle ske noget med den, og for at udlevere den til rette ejer. Politiet er altid glade for at få tip fra borgerne om mistænksomme forhold, som giver politiet mulighed for at skride ind, hvis det er påkrævet.

Hash og haglpatroner – Køge Station, Køge Kl. 1618 traf politiet en 32-årig mand uden fast bopæl, der kunne mistænkes for at være i besiddelse af narko. Politiet visiterede manden, der havde 2,5 gram hash og to haglpatroner på sig. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og våbenloven, og politiet beslaglagde de fundne ting. Han vil senere høre fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel uden kørekort og forsikring – Søndre Viaduktvej, Køge Kl. 2123 fik politiet en anmeldelse om, at en bil blev ført usikkert. En patrulje fandt frem til personbilen, der blev ført af en 44-årig mand fra Køge. Han var påvirket af spiritus, han havde ikke et gyldigt kørekort, og han havde ikke betalt sin forsikring. Politiet sigtede og anholdt derfor mand, der blev tage med og fik udtaget en blodprøve. Politiet tog nummerpladerne på bilen med på grund af forsikringssagen. Den 44-årige blev herefter løsladt og nu afventer politiet resultatet af blodprøven, der skal fastlægge førerens promille.
”Skud” viste sig at være fyrværkeri – Rønnebærparken, Roskilde Kl. 2207 anmeldte flere bekymrede borgere, at de havde hørt skud ud for Rønnebærparken nr. 38. Politiet sendte flere patruljer til stedet og kom frem ganske kort efter anmeldelsen. Patruljerne søgte i området og fandt frem til, at der var blevet skudt forskelligt fyrværkeri af ud for bebyggelsen. Politiet fandt afskudte bomberør og romerlys, som var blevet efterladt på stedet, men fandt ikke frem til de personer, som havde affyret krudtet. Borgerne blev beroliget og politiet kunne fortsætte til andre opgaver.
Uvejr skabte problemer – Køge, Holbæk, Kalundborg Køge: Kl. 0150 gik en tyverialarm og en røgkanon i en fritidsbutik på Torvet i Køge. Flere grupper på alarmen var gået, men da politiet kom frem var der ingen tegn på indbrud. Alarmen formodes derfor at være gået som følge af lynnedslag i uvejret.
Kl. 0213 på Køge Bugt Motorvejen afk. 32, Køge kom meldinger om vand på kørebanen under broen.

Holbæk: Kl. 0341 gik en alarm i en genbrugsbutik på Frejasvej i Holbæk. Der var dog ingen tegn på indbrud, så det var formentlig et lynneslag, der aktiverede alarmen.
Kl. 0355 i krydset Omfartsvejen/ Stenhusvej i Holbæk gik et lyssignal i sort efter et lynnedslag. Ingen uheld som følge af det ”sorte” lyskryds.
Kl. 0459 afspærrede brandvæsnet Skagerrakvej i Holbæk på grund af for meget vand.

Kalundborg: Kl. 0508 i krydset Bredgade/Vænget i Kalundborg blev lyssignalet afbrudt som følge af lynnedslag.

Politiet har ikke fået nogen anmeldelser om uheld eller tilskadekomst i forbindelse med uvejret.

Tyveri fra biler - Karlslunde – Greve og Bjæverskov - Køge Natten til tirsdag blev der lavet flere indbrud i biler i den østlige den af kredsen.

Hindbjerg i Karlslunde – Greve blev kort efter midnat knust en rude i en BMW, hvor der blev stjålet rat, midterkonsol og instrumentpanel.

Hedager i Greve blev der mellem kl. 22 og kl. 10 knust en siderude og stjålet radio og navigation fra en VW.

Karslunde Mosevej i Karlslunde – Greve fik endnu en BMW knust en siderude. Der blev stjålet et instrumentpanel med navigation og midterkonsollen blev ødelagt.

Egevej i Vemmedrup, Bjæverskov – Køge blev der knust en rude på en BMW, hvor der blev stjålet airbag, navigationssystem, instrumentpanel og klimasystem.








Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi