Døgnrapport d. 12-06-2019

onsdag 12. jun, kl. 17:20

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 110619 kl. 0700 til onsdag 120619 kl. 0700.

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Tinghulevej, Tinghulerne, Højby
Strenstrupvej, Stenstrup, Højby
Gyvelvej, Kirke-Hyllinge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Fejøvej, Hårlev

Indbrud i fritids-/sommerhus: Strandlystgårdsvej, Yderby Lyng, Sjællands Odde

Indbrud i skole og institutioner mv.: Lyngvej, Højby
Skamstrupvej, Mørkøv
Dronningensgade, Ringsted
Lille Lyngvej, Køge


Efterlyst mand i toget – Jernbaneplads, Holbæk Kl. 0730 måtte politiet assistere DSB med at fastlægge identiteten på en gratist i toget. Politiet fik manden identificeret som en 25-årig mand fra Irak, som havde fået behandling sin asylansøgning i Danmark. Han var nu efterlyst af Nationalt Udlændinge Center i Nordsjælland med henblik på udsendelse af Danmark. Politiet frihedsberøvede derfor manden, som blev bragt til udlændingecentret til videre sagsbehandling.
”Guldsælger” – Ringstedvej, Lellinge, Køge / Ørstedvej, Havdrup - Solrød Kl. 0859 anmeldte en 40-årig mand fra Lejre, at han på motorvejstilkørslen til Sydmotorvejen ved Lellinge var blevet prajet af en udenlandsk mand. Manden oplyste, at hans kreditkort var gået i stykker og bad anmelderen om hjælp til at hæve nogle penge, så anmelderen kunne få nogle ”guldkæder” i bytte. ”Guldkæderne” bar manden om halsen, og anmelderen kunne se, at ”guldkæderne” ikke var ægte. Anmelderen afslog derfor at hjælpe manden, der blev beskrevet som: A: mand, mellemøstlig af udseende, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: kraftig af bygning, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Iført guldkæder om halsen - den ene med et vedhæng som et ulvehoved, Iført: jakkesæt. Da anmelderen forlod stedet, bemærkede han, at der i nærheden holdt en sort Mercedes med endnu en afventende mand i. Politiet ledte forgæves efter den sorte Mercedes og manden i området.
Kl. 1644 modtog politiet en henvendelse fra en kvinde, der i Havdrup i krydset Ørstedvej – Naurbjergvej oplevede noget mistænkeligt. En fremmed mand stak pludselig hovedet ind gennem bilvinduet og forsøgte at aflevere et visitkort og en ”guldring”. Manden var kørende i en sort Mercedes, hvorfor politiet mistænkte manden for at have relation til hændelsen i Lellinge tidligere på dagen. Heller ikke denne gang lykkedes det politiet at finde bilen eller personer med relation til den.

Politiet vil gerne rose anmelderne for deres skepsis over for udlændinges tilbud om ”guldsmykker” som tak og/eller økonomisk kompensation for en eller anden serviceydelse. Tidligere har politiet oplevet f.eks. forsøg på salg af smykkerne til tilfælde bilister, der bliver prajet i trafikken og ofte på eller ved motorvejene, hvor sælgerne foregiver at være nødstedte / havarerede i trafikken og derfor har brug for hjælp. Kontakt politiet straks på tlf. 114 med en beskrivelse af personerne og deres køretøj.

Færdselsuheld – Kaldredvej, Eskebjerg – Kalundborg Kl. 0937 rykkede politiet til et færdselsuheld i en vejkurve, hvor to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 40-årig kvinde fra Svebølle og en 69-årig kvinde fra Kastrup i hver sin personbil kørte i hver sin retning og skulle passere hinanden i kurven. Her ramte bilernes venstre forskærme mod hinanden, så også venstre forhjul på begge køretøjer blev ødelagt. Ingen kom til skade ved uheldet.

Sur narkobilist anholdt – Nylandsvej, Køge Kl. 1020 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Den 28-årige ønskede ikke at medvirke til en narkometertest, men politiet mistænkte ham for at være påvirket og anholdt ham derfor. Det blev han så sur over, at han tiltalte politiet flere gange i fornærmelige vendinger, så han blev også sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale af offentlig myndighed. Efter udtagelse af en blodprøve løslod politiet den 28-årige, der således vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Strandpromenaden, Køge Kl. 1440 anmeldte en 20-årig mand, at han netop havde set en anden bilist køre ind i en betonklods på Strandpromenaden. Føreren af personbil gik efterfølgende fra uheldet, men anmelderen fulgte efter og kontaktede politiet telefonisk undervejs. Politiet kørte til Torvet, hvor politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 54-årig mand fra Køge. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel i bilen, der var impliceret i uheldet, og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen andre trafikanter var impliceret i uheldet, og ingen var kommet til skade. Den 54-årige vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Spirituskørsel – Maglegårdsvej, Roskilde Kl. 1635 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 41-årig mand fra Lejre for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde Kl. 1730 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Fjenneslev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Personer på taget – Banegårdspladsen, Kalundborg Kl. 1843 kørte politiet til togstationen, efter at politiet havde modtaget en anmeldelse om, at nogle unge færdedes på taget. Politiet fik kontakt til fem unge i alderen 14-17 år, som alle var hoppet ned fra taget ved politiets ankomst. De oplyste, at de blot ville nyde udsigten fra taget. Ingen blev sigtet for noget.

Ophold på p-plads – Mosede Strandvej, Karlslunde – Greve Kl. 2210 fik politiet den første af et par anmeldelser om, at nogen tilsyneladende havde slået lejr i området ved Mosede Fort, hvor personer var begyndt at hænge tøj op. Politiet kørte til området og fik kontakt til to par, hvoraf det ene par havde et lille barn, som sov. De blev oplyst om gældende regler for ophold i området, men fik lov til at forblive på stedet natten over af hensyn til det sovende barn. De oplyste at ville forlade området næste dag, hvilket politiet vil holde øje med.

Kørsel uden førerret i stjålet bil – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge Kl. 0115 standsede politiet en personbil, som var meldt stjålet fra et udlejningsfirma i Jylland. Bilen kørte på motorvejen mod øst og blev ført af en 19-årig mand fra Korsør, som ikke havde nogen førerret. Politiet sigtede ham for den overtrædelse af færdselsloven samt to tilfælde af tyveri af brændstof, der var foregået i Korsør i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds. Der var tale om en udlejningsbil, som reelt var lejet af en mand fra Brønshøj, så politiet undersøger nu, hvordan den 19-årige uden kørekort kunne køre rundt i bilen. Udlejningsfirmaet vil snarest hente bilen det sted, hvor politiet bragte bilen hen med henblik på udlevering til rette ejer. Den sigtede og to venner i bilen blev afhentet af en bekendt, der tilfældigt kom forbi på motorvejen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve Kl. 0458 var en 26-årig mand fra Solrød Strand kørt i en personbil ad motorvejen i sydlig retning i kraftigt regnvejr. Formentlig på grund af aquaplanning mistede han herredømmet over bilen, der kørte tværs over en tilkørselsrampe, gennem nødsporet til rabatten vest for motorvejen, hvor 3-4 mindre træer blev påkørt, inden bilen standsede. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, som den 26-årige slap uskadt fra.

Brandundersøgelse – Hanerupvej, Hanerup, Regstrup – Holbæk Kl. 0503 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en villa, hvor politiet kunne konstatere, at der var flammer og røg ved den ene gavl. Branden var opdaget af naboen, der havde slået alarm i anledning af branden, og som selv havde mistet strømmen på grund af uvejr med lynnedslag i området. Huset var ubeboet, og dets elinstallationer bar præg af forbrændinger som følge af lynnedslag. Ingen kom til skade ved branden, som politiet skal have undersøgt nærmere for at få bekræftet, at et lynnedslag kan være årsagen til brandens opståen.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Læs flere nyheder